Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021 09:11

Επίγειος η ψηφιακός παράδεισος στην ψυχαγωγία;

Γράφτηκε από την

   της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

   Η νέα γενιά  διαφέρει ουσιαστικά από την παλιά γενιά επειδή είναι εξοικειωμένη με άλλες διαστάσεις του έξω κόσμου. Διαχειρίζεται με άνεση στοιχεία που είναι άγνωστα ,σε εμάς  την τρίτη γενιά  με λιγότερη τεχνογνωσία,

επειδή έχει αυξημένη προσβασιμότητα σε στοιχεία που εμείς δεν είχαμε. Από τα πρώτα της βήματα  πλησιάζει και ΄΄παίζει΄΄ με σκιές και γραφήματα των υπολογιστών πολύ περισσότερα από το να πάει σε μία παιδική χαρά. Διαλέγει το εύκολο και το γρήγορο  στην ψυχαγωγία μακριά από  το δύσκολο και το σχολαστικό! Εμβαθύνει σε τομείς που δεν έχουν παρελθόν αλλά έχουν μέλλον. Εστιάζει την προσοχή στην εικονική πραγματικότητα και όχι στην καθημερινή και πεζή πραγματικότητα. Προτιμάει τα ηλεκτρονικά παιχνίδια όπου πλησιάζει άφοβα καταστάσεις εξωπραγματικές ,εξωτικά μέρη και απόρρητα μυστικά, τέρατα και εξωπραγματικές καταστάσεις. Καλείται ως προσωρινός ηγέτης να παίρνει αποφάσεις σε αντικείμενα που του είναι άγνωστα αλλά που εφήμερα γεμίζουν και δίνουν χρώμα σε μία άχαρη ημέρα. Δυστυχώς επιλέγει πολλά στρατηγικά και πολεμικά παιχνίδια όπου ο θάνατος είναι ένα απλώς κλικ στο πλήκτρο αφού της αφαιρεί την συναισθηματική φόρτιση της απώλειας μιας ψυχής.

  Η εφαρμογή της εξειδικευμένης τεχνογνωσίας έχει μεγάλες προοπτικές και απαιτεί άλλη υποδομή για την στην οικονομία  μιας χώρας. Για να  δημιουργηθεί ψηφιακή επιχείρηση σε μία χώρα τα απαραίτητα πράγματα που πρέπει να διαθέτει μία χώρα είναι : πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου (όπως Amazon, eBay), πλατφόρμες digital media (όπως YouTube, Netflix), πλατφόρμες διανομής (όπως Uber, Airbnb) και online freelance πλατφόρμες (όπως Upwork, Toptal).   Η νέα γενιά ,που ζει και δραστηριοποιείται στον κόσμο της πληροφορικής και κυρίως της ψηφιακής τεχνολογίας, έρχεται αντιμέτωπη με ένα μεγάλο και καθοριστικό, για το μέλλον της ψυχαγωγίας της, ερώτημα. Τι να προτιμήσει : εικονική η φυσική πραγματικότητα; Να επιλέξει έναν κόσμο με άλλες ασφαλιστικές δικλίδες και άλλες προοπτικές για το μέλλον της. Τι θα κάνει ;Και για τι να το κάνει; Η μοναξιά κρύβει παγίδες και πληγώνει !Το δέλεαρ της  άπιαστης ονειρικής και χωρίς κοινωνική  δράση ζωής στον ψηφιακό κόσμο είναι πολύ ισχυρό. Μερικοί νέοι προσωρινά κλείνονται στον κόσμο τους μακριά από ενέργειες και εκκρεμότητες που θα έδιναν άλλη βαρύτητα στις αποφάσεις τους. Σκόπιμα απέχουν από τις κοινωνικές ζυμώσεις και βυθίζονται σε μία εικονική πραγματικότητα τέλια αλλά αφύσικη! Ζουν μία ηρεμία μακριά από τις εντάσεις και νεύρα και είναι ευτυχισμένοι. Όταν θα ξυπνήσουν θα είναι πλέον αργά επειδή μετά από την απομάκρυνση ,από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!

   

ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.