Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021 19:37

Η ικανοποίηση του αιτήματός του δεν σημαίνει οτι εκβιάζεται η δημοκρατία

Γράφτηκε από τον
του Σπύρου Κουταβά
Με μια γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ του Σαββάτου, το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού απάντησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ,
Αλέξη Τσίπρα και την έκκλησή του τελευταίου μέσω Facebook προς την κυβέρνηση, να αλλάξει άμεσα στάση σε ό,τι αφορά την υπόθεση του καταδικασμένου για τρομοκρατία απεργού πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα.
Από την ανακοίνωση ένας προσεκτικός αναγνώστης καταλαβαίνει ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να μετακινηθεί απο την αρχική της θέση στο θέμα. Η ανακοίνωση απευθύνεται περισσότερο στο πολιτικό και κομματικό ακροατήριο της ΝΔ που αισθάνεται να πιέζεται αφόρητα από το μπαράζ δηλώσεων ακόμη και από το χώρο της κεντροδεξιάς για την ατελέσφορη στάση που επιδεικνύει στο θέμα του κρατουμένου.
Το κείμενο του γραφείου του πρωθυπουργού αναπαράγει το γνωστό ύφος του ισχυρού προσώπου του κράτους, έχει ανακρίβειες, ακόμη και ψεύδη.
Όμως διατυπώνει και μια αλήθεια για την οποία ουδείς - σε όποια πλευρά του πολιτικού συστήματος κι αν ανήκει μπορεί να αμφισβητήσει. Δηλαδή, ότι σε κάποια απο τις νόμιμες άδειες που του δόθηκαν, ο κρατούμενος έκοβε βόλτες στην Βουκουρεστίου, στο σημείο που ο ίδιος με τους συνεργούς του δολοφόνησαν τον Π. Μπακογιάννη.
Αν και η ανακοίνωση δεν αναφέρει αυτές τις λεπτομέρειες, τις υπενθυμίζουμε μιας και οι φωτό και τα βιντεο εκείνης της εποχής τον εμφανίζουν χαμογελαστό και χαριεντιζομενο με φίλους και μέλη της οικογένειάς του να περνούν έξω από το συγκεκριμένο σημείο.
Ανεξάρτητα από την προκλητική και ασεβή στάση του συγκεκριμένου, η θέση και συμπεριφορά των θεσμών της Δημοκρατίας δεν μπορεί να καθορίζεται από τα αισθήματα της οργής η της εκδίκησης προς το πρόσωπό του σε ότι αφορά το επαρκώς αιτιολογημένο αίτημα του.
Ο κρατούμενος 20 χρόνια μετά το οριστικό τέλος εποχής, με την εξάρθρωση της οργάνωσης και την καταδίκη των μελών της, που καταγράφηκαν ως δολοφόνοι μιας εποχής που έλαβε τέλος, κινδυνεύουμε με τον θάνατο του ως απεργού πείνας, να τον δούμε να επιστρέφει " ως ήρωα, ως αγιο ασυμβίβαστο του ταξικού πολέμου" στα μάτια μιας νέας γενιάς που δεν έζησε τις δολοφονίες ανθρώπων που η οργάνωση τους επέλεγε ως τιμωρός τους.
Υπάρχει ακόμη λίγος χρόνος για την κυβέρνηση και ουδείς από όσους φωνάζουν για το αίτημα του κρατούμενου, ισχυρίζεται η θα ισχυριστεί στο μέλλον ότι η ικανοποίηση του αιτήματος του είναι αποτέλεσμα ενός εκβιασμού της δημοκρατίας.
Το αντίθετο μάλιστα.
 
 
Η παρέμβαση Τσίπρα
 
Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαδήλωναν σήμερα υπερ του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες Δ. Κουφοντίνα υπό το σύνθημα "όταν οι αντάρτες θα μπαίνουν στην Αθήνα το Σύνταγμα θα λέγεται πλατεία "Κουφοντίνα"

Ενας από τους πρώτους νόμους της κυβέρνησής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να δώσει ειδικά προνόμια στον Δ.
Κουφοντίνα. Και σήμερα έρχεται ο κ.Τσίπρας και αντι να ζητήσει από τον καταδικασμένο να διακόψει την απεργία πείνας, καλεί την κυβέρνηση να κάνει δεκτό το αίτημά του να επιλέξει εκείνος την φυλακή στην οποία θα εκτίσει την ποινή του.

Σε ένα Κράτος Δικαίου, ο νόμος ισχύει για όλους, ακόμη και για εκείνους που τους περιφρονούν, δεν δείχνουν ίχνος μεταμέλειας και προσβάλουν τη μνήμη των θυμάτων τους, κάνοντας επιδεικτικά βόλτες στα σημεία που τα δολοφόνησαν. Δεν είναι δυνατόν, όμως, ο Δ.Κουφοντίνας να επιλέξει εκείνος τη φυλακή κράτησης του υπό την απειλή της αυτοχειρίας. Θα μπορούσε να προσφυγει στη Δικαιοσύνη για τη μεταγωγή του, αλλά δεν το κάνει κι εκβιάζει.

Με σεβασμό στο Κράτος Δικαίου και στις ανθρωπιστικές αξίες, παρέχεται στον κατάδικο κάθε δυνατη ιατρική φροντίδα. Προνομιακή μεταχείριση, όμως και παραβίαση της έννομης τάξης δεν είναι δυνατόν να ζητείται και μάλιστα από τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021 20:06
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ποιός φταίει; Μήπως τα δέντρα; Η ημέρα της Γυναίκας »