Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 09:15

Ποιός φταίει; Μήπως τα δέντρα;

Γράφτηκε από την

της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

      Ο χειμώνας μας ξάφνιασε.Ήρθε με βιαστικά και τρομακτικά βήματα. Ενώ μας είχαν ενημερώσει οι μετρολόγοι για τα ακραία καιρικά φαινόμενα  με τις χαμηλές θερμοκρασίες(και όχι πολικές -45 με -95)

εμείς κοιμόμασταν βαθιά ενώ ο κρατικός μηχανισμός έτρεχε για τις φιέστες του πρωθυπουργού. Τα αρμόδια υπουργεία τι κάνανε; Εμείς, σε ατομικό επίπεδο τι κάναμε στα νοικοκυριά μας; Ελέγξαμε αν έχουμε φτυάρια, αποθέματα νερού και καυσόξυλων ; έστω γεννήτρια; Υποτιμήσαμε ή φορτώσαμε στις πλάτες των άλλων την ευθύνη της διαχείρισης του προβλήματος. Είχαμε καλό συνηθίσει στις ζεστές και τα μπάνια στο Φάληρο. Είχαμε χαλαρώσει στην θέα των ηλιοκαμένων κορμιών στα καταγάλανα νερά. Πάλι τα θέλαμε όλα δικά μας, θερμοκρασίες 16 με 24 βαθμούς ,ποτά κοντά στο περίπτερο  το βραδάκι με την παρέα μας μπροστά στην οθόνη να σχολιάζουμε τα reality show.

     Ήταν στραβό το κλίμα με την τρίτη καραντίνα τώρα ήρθε και έδεσε με την  μεγάλη χιονόπτωση. Ο κρατικός μηχανισμός αδυνάτισε, για πολλοστή φορά, να αντιμετωπίσει εγκαίρως την κατάσταση .Έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα. Να αμβλύνει το απαράδεκτο (48 ώρες χωρίς νερό και ρεύμα στην πολιτισμένη Ευρώπη) και να κουκουλώνει την υπό στελέχωση προσωπικού στους δήμους και στις δημόσιες υπηρεσίες. Να κάνει συσκέψεις και τηλεοπτικές εμφανίσεις με ανακοινώσεις για το πόσο καλά λειτούργησε. Το σύστημα κάλυψης λαθών και ευθυνών.

    Μετά την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα έρχεται το θέμα του καταλογισμού  των ευθυνών. Ποιά υπηρεσία του δήμου έλαμψε δια της απουσίας της; Δέκα μέρες τώρα ξέρανε ότι  θα χτυπήσει ο βαρύς χειμώνας που άλλωστε είναι φυσιολογική εξέλιξη του καιρού σε μία ευρωπαϊκή χώρα. Πως ένα κανονικό καιρικό φαινόμενο μετατράπηκε σε απειλή και κατάσταση έκτακτης ανάγκης; Η κοπή των δέντρων απαγορεύεται αλλά όταν πρόκειται για επισκευή  του ηλεκτρικού δικτύου επιβάλλεται! Οι κυβερνητικοί έπαιξαν το γνωστό δισκάκι. Η μπάλα  πετιέται στην εξέδρα του διπλανού υπουργείου! Εμείς τα ξέρουμε αυτά; η ΟΧΙ; Αφού στα κανάλια δεν μοιράζονται ευθύνες δεν καταλογίζονται λάθη! Εμφανίζουν μια κατάσταση σαν να ενέσκηψε πάνω μας η μεγαλύτερη θεομηνία από καταβολής κόσμου.

   Ποιός φταίει; Μήπως τα δέντρα; Μόνο αυτά επειδή δεν άντεξαν το βάρος του χιονιού .Σπάσανε  και πήραν μαζί τους καλώδια και σωλήνες. Για ότι συμβαίνει εδώ ,στην Ελλάδα μας, φταίμε εμείς τα θύματα! Ατομική ευθύνη των ανθρώπων πάλι; Ναι επειδή αυτό τους βολεύει! Δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών. Τι ψηφίσαμε; Για τι  σωπάσαμε και βυθιστήκαμε στην αδράνεια ακολουθώντας την συνταγή. Να καθίσουμε στα σπίτια μας και να μην μιλάμε! Η μισή Αττική (ένα εκατομμύριο άνθρωποι) ,μέσα στο χειμώνα δεν είχε πρόσβαση στο αυτονόητο. Δίκτυο ηλεκτροφωτισμού και ύδρευσης. Κλείνει δύο ημέρες  χωρίς ρεύμα και δεν άνοιξε ρουθούνι, και οι διάφοροι υπεύθυνοι δηλώνουν ότι ξαφνιάστηκαν και δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν. Από ποιόν θα πάρουν αποζημίωση και ποιός θα τους δικαιώσει;

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 09:18
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.