Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021 09:20

Τα κορόιδα

Γράφτηκε από την

της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

     Οι τελευταίες εξελίξεις μας έκαναν να παγώσουμε μπροστά στην σκληρή πραγματικότητα. Εμείς ,οι παλιές καραβάνες δεν είδαμε την πανσπερμία αντιφατικών

δηλώσεων των πολιτικών και των επιστημόνων. Το εμπόριο ελπίδας που διαμόρφωσε συνειδήσεις. Δεν διανοηθήκαμε  το βρώμικο παιχνίδι πίσω από τις κυβερνητικές δηλώσεις; Μας ξάφνιασαν ; Στην αυλή μας γίνανε σημεία και τέρατα και δεν άνοιξε ρουθούνι. Τυφλωμένοι από τον φόβο και την αγωνία δεν είδαμε την παγίδα. Δεν νιώσαμε την μεγάλη κοροϊδία που ήταν καλά κρυμμένη πίσω από τον παγκόσμιο αγώνα  για το εμβόλιο δηλαδή για το κέρδος. Θαυμάσαμε την επιστημονική αφοσίωση και τις έρευνες που έγιναν με κρατικά κονδύλια Χρονομετραμε τις επιδόσεις των μεγάλων εταιρειών και δεν ελέγξαμε το χρηματιστήριο. Εναποθέσαμε τις ελπίδες μας στην πληθώρα των εμβολίων που σκάσανε μύτη στην αγορά ξεχνώντας ότι η αγορά στο εμπόριο είναι ελεύθερη και ελέγχεται. Αγοράζει αυτός που δίνει περισσότερα. Τα περισσότερα κράτη προπλήρωσαν τεράστια ποσά για εμβόλια που δεν είχαν προλάβει να παρασκευαστούν και να δοκιμαστούν. Φανταστήκαμε ότι για αυτό το υπέρτατο αγαθό της υγείας οι εταιρείες θα μετατραπούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Ότι η Ε.Ε. ,που απαξίωσε συστηματικά και μεθοδικά την χώρα μας, ΄΄ καθάρισε ΄΄ για πάρτι της. με συμβάσεις κάτω από το τραπέζι. Παρτίδες εμβολίων  για αλλού ξεκίνησαν και αλλού φτάσανε.

 Μέσα στην πανδημία πράγματι κοιμόμαστε το ύπνο του δικαίου; Λόγω  απελπισίας δεν μεταφράζουμε σωστά το δείγμα γραφής; Όλοι είδαμε πως έτρεμε το φυλλοκάρδι τους στους πρώτους εμβολιασμούς; Με πόση ΄΄ αφοσίωση ΄΄ πήρανε την θέση απλών θνητών ξεχνώντας τον λόγο για το οποίο ο λαός τους έβαλε στην Βουλή των Ελλήνων  για να πάρουν σειρά  στην επιβίωση; .Δεν μας εξόργισε το ψέμα ;

  Ήμαστε τόσο κορόιδα; Διανύουμε μία από τις μεγαλύτερες υγειονομικές κρίσης  με θανατηφόρες επιπτώσεις σε όλο τον κόσμο. Αποδεκατίζονται λαοί και εμείς καλούμαστε να λειτουργήσουμε ψύχραιμα και λογικά. Δίνουμε μία μεγάλη μάχη επιβίωσης  και  ήμαστε  θύματα των συμφερόντων. Υπομονή ,επιμονή και πολύ κουράγιο χρειαζόμαστε για να αντέξουμε .Μας πιάσανε κορόιδα με το πρόσχημα της ατομικής ευθύνης. Λειτουργούν σαν τιμωροί  κρύβοντας καλά τον ερασιτεχνισμό, την ανεπάρκεια σχεδίου και κυρίως την πολιτική υποκρισία τους !Εδώ ο κόσμος καίγεται και η κυβέρνηση στέλνει δύο δύο τα αντεργατικά, αντισυνταγματικά  και απαράδεκτα νομοσχέδια με το πρόσχημα ότι μας σώζει! Μετέτρεψε την κρίση σε πολιτικό κέρδος και συνεχίζει απτόητη αφού συγκεντρώνει την πλειοψηφία στις ψηφοφορίες στην Βουλή.  Η ζωή μας παίζεται στα χρηματιστήρια του κέρδους! Ξυπνήστε επιτέλους!

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021 09:25
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.