Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021 11:40

Απο το Μποδοσάκειο Πτολεμαϊδας τα μεταχρονολογημενα κρούσματα που εμφανιστηκαν στον ΕΟΔΥ. Ποιος ευθύνεται για την μη έγκαιρη αποστολή τους

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβα

Από χθες όλοι βάλουν εναντίον του ΕΟΔΥ με αφορμή το περιστατικό των 53 κρουσμάτων στην ΠΕ Κοζάνης όπου διαπιστώθηκε στην συνέχεια ότι τα 40 προέρχονται από την περίοδο του Νοεμβρίου 2020

και για κάποιο λόγο εμφανίστηκαν λογιστικά στην χθεσινή ημέρα. Τα κρούσματα για την ΠΕ Κοζάνης ήταν πραγματικά μόλις 15.

Το ερώτημα είναι, τι συνέβη και εμφανίστηκαν τα θετικά δείγματα σχεδόν 55 ημέρες μετά στην επίσημη λίστα του ΕΟΔΥ; Πρόκειται για σφάλμα του ΕΟΔΥ η κάποιων άλλων που εμπλέκονται στην αλυσίδα καταγραφής και μετάδοσης των θετικών αποτελεσμάτων;

Το vetonews μετά από σχετική έρευνα για το περιστατικό που εξόργισε και δικαιολογημένα τους πολίτες της Κοζάνης και της Εορδαίας που εδω και τρεις μήνες είναι σε καθεστώς σκληρής καραντίνας διαπίστωσε ότι το σύστημα καταγραφής και μετάδοσης των θετικών δειγμάτων παρουσιάζει αρρυθμίες

Από τα 53 κρούσματα που εμφανίστηκαν στις χθεσινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ για την ΠΕ Κοζάνης, τα 13 αφορούν τα θετικά δείγματα ημέρας και τα υπόλοιπα 40 αφορούν δείγματα της περιόδου του Νοεμβρίου που ελήφθησαν όλα από το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Στην χθεσινή λίστα του ΕΟΔΥ και στην στήλη ημερομηνία του θετικού δείγματος, φαίνεται ότι τα κρούσματα προέρχονται από τις ημερομηνίες 9, 11 και 13 Νοεμβρίου 2020. Το vetonews είναι σε θέση να γνωρίζει ότι τα δείγματα έφθασαν με χθεσινή ημερομηνία αποστολής στον ΕΟΔΥ αλλά με τις ημερομηνίες του Νοεμβρίου στην ειδικη στήλη ως προς το αποτέλεσμα. Όπως μας έλεγε παράγων της υπηρεσίας, ο ΕΟΔΥ απλά τα πρόσθεσε ως όφειλε στην βιβλιοθήκη των θετικών δειγμάτων αλλά αθροίστηκαν κακώς στα δείγματα ημέρας στην χθεσινή ενημέρωση των δημοσιογράφων. Η αλήθεια είναι ότι οι του ΕΟΔΥ γνωρίζουν ανάγνωση και βλέπουν ότι τα 40 κρούσματα είναι λογιστικό νούμερο από τον Νοέμβριο γι’αυτο και δεν έγινε ειδική αναφορά στην ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον Χαρδαλιά ότι  η περιοχή «ξανακοκκινίζει’.

Πηγή του vetonews έλεγε ότι πριν από μερικές ημέρες εμφανίστηκαν και πάλι σκόρπια κρούσματα  στην ημερήσια λίστα του ΕΟΔΥ,  δεν ξεπερνούσαν τα 4, που αφορούσαν και πάλι την περίοδο του Νοεμβριου και όλα φαίνεται να αφορούν και πάλι θετικά δείγματα από το Μποδοσάκειου νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Στο ερώτημα εάν ευθύνεται το Μποδοσάκειο νοσοκομείο για την μη έγκαιρη αποστολή των δειγμάτων η απάντηση είναι ξεκάθαρη όχι. Το νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας όπως ανέφεραν στελέχη της διοίκησης συνεργάζεται με τρία εργαστήρια για την εξέταση των δειγμάτων. Της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, του Μοριακού εργαστηρίου στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης και με ιδιωτικό διαγνωστικό εργαστήριο στην Πτολεμαΐδα. Όπως όλα δείχνουν όλα τα θετικά δείγματα που στάλθηκαν με καθυστέρηση στον ΕΟΔΥ αφορούν το Ιδιωτικό εργαστήριο της Πτολεμαΐδας.

Έγινε εσκεμμένα αυτή η ενέργεια για να εμφανιστεί η περιοχή της Εορδαίας που εκείνη την περίοδο ήταν στο κόκκινο με λιγότερα κρούσματα; Δεν μπορεί κάποιος να απαντήσει με σιγουριά στο ερώτημα μιας και το εργαστήριο δεν έχει πολιτικούς λόγους να διακινδυνεύσει κάτι τέτοιο μιας και υποχρεούται εντός τεσσάρων ημερών να ενημερώσει την πλατφόρμας του ΕΟΔΥ.

Πηγές του νοσοκομείου που ρωτήθηκαν σχετικά, μας ανάφεραν ότι για τα επίμαχα δείγματα του Νοεμβρίου είχαν τις απαντήσεις του εργαστήριου στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο και όχι τώρα, αλλά αυτοί δεν έχουν αρμοδιότητα να τα στείλουν στον ΕΟΔΥ. Ρωτήσαμε χωρίς να λάβουμε απάντηση, πως αντιμετώπισαν το θέμα όταν εκείνη την χρονική περίοδο του Νοεμβρίου είδαν τον ΕΟΔΥ να δίνει 40 κρούσματα λιγότερα για την Πτολεμαΐδα.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι η μη εμφάνιση των κρουσμάτων την επίμαχη περίοδο του Νοεμβρίου με την Πτολεμαϊδα να βρίσκεται στο κόκκινο έχει την σημασία της όχι μόνο για τις εντυπώσεις στην κοινή γνώμη αλλά και για τις επιπτώσεις στην όπως ακόμη πιο αυστηρό λοκ νταουν κλπ.  

Τέλος άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στο περιβάλλον του Περιφερειάρχη μας  έλεγαν ότι σήμερα το πρωί ο Γ. Κασαπίδης είχε μια πλήρη ενημέρωση για όλες τις διαστάσεις του γεγονότος.  

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021 11:56
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.