Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020 21:01

Φτάνει με την επικοινωνία και την σημειολογία, ειναι η ώρα των Υγειονομικών και των ευπαθών ομάδων

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβά

Από χθες το μεσημέρι ζούμε την φρενίτιδα της έναρξης των εμβολιασμών για την πανδημία του covid-19, με τις εικόνες της Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού,

υπουργών της κυβέρνησης, του αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης και των άλλων κομμάτων, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και  Μητροπολιτών, να παρελαύνουν στις οθόνες των τηλεοράσεων και σε μεγάλη μερίδα των ηλεκτρονικών ΜΜΕ. Τα αισθήματα ικανοποίησης για την συγκεκριμένη εξέλιξη που θα σημάνει πολλά στην δημιουργία τείχους σε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού και την επακόλουθη ομαλοποίηση των ρυθμών ζωής της καθημερινότητας μας είναι δικαιολογημένα.  Σένα βαθμό  δικαιολογημένες είναι ακόμη και οι υπερβολές που ακολούθησαν με μια όμως διευκρίνηση. Στις υπερβολές δεν περιλαμβάνονται οι γλοιώδης αναφορές και οι περισπούδαστες αναλύσεις δημοσιογράφων, αρθρογράφων και καθηγητών πανεπιστημίου που μονοπωλούν με την πένα τους τον πολιτικο διάλογο και που αναφέρονται «στα μητρικά μπράτσα» της Προέδρου της Δημοκρατίας, «στα γυμνασμένα χέρια» του πρωθυπουργού η στην σημειολογία «του όρθιου  Τσιόδρα που με το άγρυπνο μάτι του εποπτεύει τον εμβολιασμό του πρωθυπουργού δηλαδή ότι η πολιτική υποτάσσεται στην κρίσιμη ώρα στα χέρια της επιστήμης κι άλλα τέτοια ευτράπελα.

Η κατανόηση με όλους  τους συνοδούς συμβολισμούς της εικόνας των κορυφαίων θεσμών του πολιτικού μας συστήματος να εμβολιάζονται ως αντίδοτο στους αρνητές του ιού και του εμβολίου, είναι απλόχερα δεδομένη, αλλά μέχρι εδώ.

Γιατί δεν υπάρχει λόγος να βλέπουμε τόσο για πρακτικούς όσο και για ουσιαστικούς λόγους τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να εμβολιάζονται, όταν θα στερήσουν σε  αυτή την δεδομένη στιγμή - μέχρι να έρθει η δεύτερη παρτίδα- το εμβόλιο από τους υγειονομικούς μας ή τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Ας μην ξεχνάμε ότι μέχρι στιγμής έχουμε προς διάθεση μόνο 9700 εμβόλια και τίποτα περισσότερο.

Ουδείς πέθανε από κορονοϊό από το πολιτικό σύστημα, αντίθετα θρηνούμε πάνω από 20 ζωές νοσηλευτών και γιατρών που νόσησαν ευρισκόμενοι στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος τους.  Ως εκ τούτου προξενεί απορίες όσο και υποψίες αυτός ο επικοινωνιακός σχεδιασμός της κυβέρνησης.

Για την αλήθεια των πραγμάτων θα περίμενα ο Περιφερειάρχης Γ. Κασαπίδης και οι τοπικοί κυβερνητικοί βουλευτές έστω για λόγους συμβολισμού στην Περιφέρεια που το υγειονομικό της προσωπικό δεινοπάθησε αρκετά τόσο  στο πρώτο κύμα της πανδημίας όσο και στο δεύτερο, να απαιτήσουν με το κύρος που διαθέτουν (διαθέτουν στην κεντρική πολιτική σκηνή;) να εμβολιάζονται ήδη από χθες ως ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης στο πρόσωπο τους.

Δυστυχώς όμως για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας όλα σταμάτησαν στα από βεράντας χειροκροτήματα της περασμένης Άνοιξης.

Για την ιστορία μέρος των εμβολίων θα αφιχθεί στα πέντε νοσοκομεία της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στις 4 Ιανουαρίου 2021 για να εμβολιαστεί μόνο το υγειονομικό προσωπικό σύμφωνα με τις δηλώσεις που ήδη έχουν γίνει.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020 21:15
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.