Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020 08:54

Δεν υπάρχουν νικητές

Γράφτηκε από την

Της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

        Η πανδημία συνεχίζεται αφήνοντας τα καταστροφικά της σημάδια παντού. Δεν κάνει διάκριση ανάμεσα στους ηπείρους, στο χρώμα του δέρματος

ή την γλώσσα που μιλάν τα θύματα της. Ο Covid 19  θα απλωθεί για καλά και στο 2021.και οι νοσηλευόμενοι ξεπέρασαν όλα τα ηλικιακά στάνταρντ και το μόνο που καθορίζει την επιβίωση είναι οι αντιστάσεις σε ατομικό σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο.

     Τα κυβερνητικά μέτρα αδυνατούν να μετριάσουν τους καθημερινούς τριψήφιους αριθμούς. Ο κόσμος αριθμεί θύματα γνωστών, φίλων οικογενειών ανάμεσα στους διασολήνωμένους. Τηρώντας τους κανόνες και ακλουθώντας τις κυβερνητικές προτροπές θα φτάσουμε σε ασφαλή διψήφια επίπεδα; Θα το ξεπεράσουμε αυτό ομαλά; .Εύκολα ενοχοποιούνται οι νέοι, οι αντιρρησίες και οι επαναστάτες. Η μπάλα πήρε και τους  συνταξιούχους που στο πρώτο μέρος της πανδημίας υπάκουσαν και μπήκαν στην καραντίνα. Ποιός επωφελείται από το κλίμα εκφοβισμού και υστερίας που βομβαρδίζει τους κατοίκους αυτής της χώρας; Οι επιστήμονες μας επαναλαμβάνουν μεθοδικά και κουραστικά την χρήση μάσκας, των αποστάσεων και κανόνων κοινωνικής συμπεριφοράς που δεν είναι πλέον αποδεκτά. Τι πλατείες, τι περίπτερα και πόσοι συνωστίζονται  στα ΜΜΜ.; Αφού δεν ήταν αποτελεσματικά!

    Οι απόψεις των ΄΄ σοφών  επιστημόνων ΄΄ πάνω στην αποτελεσματικότητα διίστανται  σε πολλά επίπεδα .όμως συμφωνούν πάνω στην μελλοντική καθολική χρήση των εμβολίων σε 100% του πληθυσμού. Ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο οι νεκροί από τον κορονωιό παγκοσμίως και πλέον όλοι καταλαβαίνουν ότι σε αυτή την πανδημία η διασπορά θα συνεχίσει να ΄΄ θερίσει ΄΄.

   Ζούμε έναν εφιάλτη χωρίς ιδιαίτερα αισιόδοξο τέλος. Σε αυτή την μάχη δεν υπάρχουν νικητές αλλά μόνο θάνατοι και ευτυχώς αυτοί που επιβιώνουν. Καλούμαστε όλοι να δώσουμε ,σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο, έναν αγώνα με απρόβλεπτες εξελίξεις. Εμείς αποφασίζουμε τον τρόπο που θα . συνεχίζουμε, όπου και με πόσες θυσίες θα υπό ή ύπερ λειτουργήσουμε σαν κοινωνία και σαν κράτος; Τι θα αποδώσει το απειλητικό γενικό κλείσιμο Lock down;Το σίγουρο είναι ότι μόνο η κατανόηση των πραγματικών διαστάσεων του προβλήματος, μία ισχυρή θέληση αυτοσυγκρατήσης και η ενίσχυση της συμπαράστασης και αλληλεγγύης ανάμεσα μας θα μας κρατήσει ζωντανούς.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020 08:59
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.