Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020 09:19

Η "γραμμή" Σαμαρά και το "ποτέ ξανά"

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβά

Ο Αντώνης Σαμαράς το είπε καθαρά χθες στην βουλή απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ «ποτέ ξανά», εννοώντας την αριστερά

στην κυβέρνηση, και ότι αυτό το ποτέ ξανά «μέσα από τη σημερινή ψηφοφορία, θα υπηρετήσει την Πολιτική ζωή του τόπου. Δεν είναι ψήφος εκδίκησης, είναι ψήφος συνείδησης, είναι ψήφος αποτροπής. Είναι ψήφος απελευθέρωσης από την μαυρίλα και την παρακμή».

Ο Α. Σαμαράς έβαλε στο κάδρο τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. «Μένει να διερευνηθεί ποιοι ήταν και οι φυσικοί αυτουργοί του κ. Παπαγγελόπουλου. Διακρίνω πως ανησυχείτε γιατί θα διερευνηθεί και ποιοι άλλοι συμμετείχαν. Μήπως ο κ. Τσίπρας είναι ιθύνων νους της σκευωρίας;», υποστήριξε.

Η ομιλία του Α. Σαμαρά μοιάζει ως μια πρόβα τζενεράλε της απαρχής ενός νέου ανένδοτου της σκληρής δεξιάς που εγκαταβιεί στην  φιλελεύθερη πολυκατοικία της  ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη , εναντίον μιας "κακιάς" Αριστεράς. Εξάλλου δεν είναι τυχαίες οι παροτρύνσεις προς τον σημερινό πρωθυπουργό, του ιδεολογικού μέντορα της ακροδεξιάς Μάκη Βορίδη, όπου από το 2018  έλεγε ότι «προκειμένου να υπάρξει στρατηγική ήττα της Αριστερας και να μην ξαναβρεθεί στην εξουσία, θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις στο Κράτος και στους θεσμούς».

Βέβαια ο Αντώνης Σαμαράς από βήματος της βουλής με αφορμή την υπόθεση Παπαγγελόπουλου, προσπάθησε να παραδώσει μαθήματα για την δημοκρατία και τους θεσμούς όταν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός στα νεότερα κοινοβουλευτικά χρονικά μετά την μεταπολίτευση που αρνήθηκε να υποδεχθεί και να παραδώσει τα κλειδιά του Μεγάρου Μαξίμου στον νεοεισερχόμενο Αλέξη Τσίπρα και φυσικά με ορισμένους από τους συγκυβερνήτες του ΚΙΝΑΛ ήταν ο εμπνευστής του σχεδίου της αριστερής παρένθεσης, αφήνοντας στα ταμεία του κράτους κάτι λιγότερο από 400 εκ €.

Επίσης δεν λησμονούμε ότι ο Αντώνης Σαμαράς το 2011 έβγαλε την ΝΔ, το μεγάλο αστικό και κυβερνητικό κόμμα που είχε ένα σημαντικό μερίδιο στην πτώχευση και κατάρρευση της χώρας, στο απεργιακό πεζοδρόμιο ενάντια στο πρώτο μνημόνιο του Γιώργου Παπανδρέου.  

Να σημειωθεί ότι ο  πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απουσίαζε χθες από την Βουλή,

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020 10:37
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.