Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 18 Ιουλίου 2020 09:57

Τα σημαντικά και τα ασήμαντα στην ζωή μας

Γράφτηκε από την

της  ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

   Μετά από πολλές σκέψεις και κυρίως μετά από την πάροδο πολλών δεκαετιών εύλογα αναρωτιόμαστε αν κάναμε κάτι σημαντικό στην ζωή μας.

Με αυστηρό μυαλό και με ψυχρή ματιά στα γεγονότα βάζουμε τον εαυτό μας σε μία επώδυνη αναζήτηση. Κοιτάζουμε, αναλύουμε, ελέγχουμε και αναρωτιόμαστε αν το πέρασμα μας σε αυτό το μάταιο κόσμο σημαδεύτηκε από ηθικές, αξιόλογες και ουσιαστικές παρεμβάσεις στο δημόσιο βίο. Ψαχνόμαστε όχι από ματαιοδοξία άλλωστε δεν αναρωτιόμαστε αν μας θυμάται κάποιος. Αφήσαμε κάποιο έργο ή απλώς βρεθήκαμε εκεί που μας φυσούσε ο άνεμος; Για καλύτερη διάγνωση ρωτάμε και οικία άτομα. Η μνήμη συγκρατεί τις ευχάριστες στιγμές αλλά κυρίως ΄ κολλάει ΄΄ στις δύσκολες στιγμές, τις ήττες και τα σκαμπανεβάσματα στην επαγγελματική μας πορεία. Παράλληλα ,όαση στις κακουχίες και στα χαστούκια που δεχτήκαμε, αποτελούν η έμπρακτη συμπαράσταση ,η αγάπη  και η στοργή και κυρίως η ζεστή αγκαλιά στην οποία κλάψαμε και είπαμε ανοικτά τον πόνο μας.

   Χρονολογικά δικαιολογούμε αρκετές στιγμές που δυσκολευτήκαμε να διακρίνουμε το σημαντικό από το ασήμαντο. άλλωστε σε μικρή ηλικία αξιολογείς διαφορετικά. Π.χ. σημαντικά είναι τα γενέθλια σου όπου θα μαζέψεις φίλους και συγγενείς,, θα δεχτείς δώρα και κανένας δεν επιτρέπεται να τα ξεχάσει. Όταν περνάν τα χρόνια προτιμάς να τα ξεχάσεις. Και εσύ και οι άλλοι.Οι φίλοι σου χάθηκαν η υπενθύμιση σε πλακώνει ψυχολογικά και εσύ βαρέθηκες να τα γιορτάσεις μόνος σου. Σημαντικό ,όταν είσαι νέος, είναι να τρέξεις, να σπουδάσεις και να  κτήσεις το μέλλον σου. Απομονώνεσαι συγκεντρώνοντας διπλώματα και τίτλους ενώ στα γεράματα θεωρείς σημαντικό το να έχεις κάποιον με τον οποίο να μοιράζεσαι κοινές αναμνήσεις και ένα ποτήρι κρασί..

   Η διεκδίκηση του μέλλοντος διαφέρει ανάλογα με την ηλικία σου. Τα σχέδια σου  στην νιότη σου είναι μακρόπνοα ,έχουν σαν κριτήριο την σταθερότητα βλέπεις πολλά όνειρα ,πιστεύεις ότι είσαι στο απυρόβλητο, τίποτα δεν θα σου τα χαλάσει. Στα γεράματα ζεις και κινείσαι με τον φόβο του απρόοπτου, της ξαφνικής ασθένειας και της μελλοντικής αναπηρίας που θα σε καθηλώσει στην σωματική και την ψυχική μιζέρια. Όσο λογική διαθέτεις την εξαντλείς στην προσπάθεια να προβλέψεις τα δύσκολα. Δεν έγινες μοιρολάτρης αποδομείς την πραγματικότητα κρατώντας μόνο τα θετικά. Θέλεις να προετοιμαστείς κατάλληλα για να αντιμετωπίσεις. πόσο θα αντέξεις ;Πόσο θα επενδύσεις στην γερή σου κράση και στην αισιοδοξία σου;

    Πολύ η λίγο ;Τα ζυγίζεις! Ευτυχώς διαθέτεις ακόμα θετικές σκέψεις και σκέφτεσαι συνολικά την πορεία σου και όχι πιεσμένος από διάφορα γεγονότα. Ευτυχώς γύρω σου υπάρχουν ακόμα φίλοι και συγγενείς που σε βοηθάνε να διώξεις τα μαύρα σύννεφα που μαζεύτηκαν πάνω από το κεφάλι σου. Ευτυχώς παράλληλη με την επαγγελματική σου πορεία η ανθρώπινη σημαδεύτηκε από φιλίες που κρατάνε δεκαετίες. Φιλίες που δοκιμάστηκαν σκληρά και πήραν άριστα!. Θα τα καταφέρεις!

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 18 Ιουλίου 2020 10:02
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.