Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 10:29

Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης στο επίκεντρο της συζήτησης οχι για καλό λόγο

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβά

H απόφαση του προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης Νίκου Κέφαλου να εντάξει τον εαυτό του με αμοιβόμενη παροχή υπηρεσίας στην καλοκαιρινή παράσταση που ετοιμάζει το Δημοτικό Θέατρο στο οποίο

ο  ίδιος προΐσταται θεσμικά, είναι ατόπημα. Ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης είναι θεσμικό πρόσωπο και  μαζί με το υπόλοιπο ΔΣ είναι εκεί, για να αποδέχεται η όχι τις επιλογές του Καλλιτεχνικού διευθυντή, να ελέγχει τους προϋπολογισμούς, τις αμοιβές, τις δαπάνες κλπ. Ο πρόεδρος είναι παράγοντας και εγγύηση της νομιμότητας στην λειτουργία του Θεάτρου και δεν μπορεί να γίνεται μέρος της λειτουργίας του που θα πρέπει στην συνέχεια να ελέγξει. Λάθος, για τον συμπαθή Νίκο Κέφαλο και ακόμη μεγαλύτερο λάθος του Δημάρχου Λ. Μαλούτα που στήριξε αυτήν την ατυχή επιλογή του  προέδρου. Το γεγονός ότι αναγκάστηκε η παράταξη του δημάρχου και όχι το γραφείο τύπου του Δήμου Κοζάνης να βγάλει ανακοίνωση εναντίον της "Κίνησης Κοζάνη Τόπος να ζεις" που ανάδειξε τού θέμα της παρατυπίας, είναι ενδεικτικό ότι η συνεργασία της τριανδρίας -Μαλούτας Μιχαηλίδης Σημανδράκος- άνευ προγράμματος στον δήμο Κοζάνης, έχει διαφορετική προσέγγιση στο θέμα.

Ο Νίκος Κέφαλος είναι κατ’ επάγγελμα Σκηνοθέτης, όσα χρόνια τον γνωρίζω ζει από την δουλειά του στο θέατρο η την Τηλεόραση. Έχει την σημασία της η συγκεκριμένη αναφορά γιατί στην περιοχή μας πολλοί ασχολούνται με το θέατρο, Σκηνοθέτες ηθοποιοί, αλλά όμως δεν βιοπορίζονται  από αυτό, απλά αποτελεί το μεράκι τους μια ευχάριστη ενασχόληση.

Ο Νίκος Κέφαλος ως πρόσωπο, είναι επαγγελματίας του θεάτρου που θα μπορούσε να συνεργαστεί με το ΔΗΠΕΘΕ. Όχι όμως από την θέση του προέδρου.  

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 11:25
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.