Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 17:32

Κορονοϊός και "Καρναβάλια": Ας μην κάνουμε μια φορά τους "έξυπνους" και τους "ξερόλες"

Γράφτηκε από τον
απο την ανακοινωση του Β. Κικίλια για την ματαίωση των Αποκριάτικων εκδηλώσεων απο την ανακοινωση του Β. Κικίλια για την ματαίωση των Αποκριάτικων εκδηλώσεων

του Σπύρου Κουταβά

Η κυβέρνηση σε συνεννόηση με τους Ειδικούς επιστήμονες που παρακολουθούν το θέμα της εξάπλωσης του Κορονοϊού,

εκτός των άλλων μέτρων που έχει ανακοινώσει, έλαβε την απόφαση πριν από λίγο να ματαιώσει τις Καρναβαλικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν το τριήμερο της Αποκριάς οι δήμοι σε όλη την Ελλάδα.

Να σημειώσουμε ότι βρισκόμαστε στην έναρξη της εξάπλωσης του ιού στην Ελλάδα και αυτό είναι κρίσιμο διάστημα για το μέλλον. Στο τριήμερο που έρχεται είναι σύνηθες χιλιάδες άνθρωποι από τα αστικά κέντρα να μετακινούνται σε περιοχές που έχουν καρναβαλικές εκδηλώσεις. Η Πάτρα, η Κοζάνη, η Ξάνθη,  η Νάουσα, ο Τύρναβος, είναι πόλεις που διπλασιάζουν το πληθυσμό τους από τους επισκέπτες.

Η ματαίωση των εκδηλώσεων στοχεύει σε αυτό, στην ματαίωση της αθρόας μετακίνηση χιλιάδων πολιτών του Σαββατοκύριακου και της Καθαρής Δευτέρας.

Στην απόφαση της κυβέρνησης χρειάζεται πειθαρχία. Ο δήμαρχος Κοζάνης Λ. Μαλούτας είναι καλό να ανασκευάσει την έκπληξη του που εξέφρασε σχετικά με την απόφαση απαγόρευσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων από τον υπουργό κ. Κικίλια.

Την ευθύνη της δημόσιας υγείας την έχει η Πολιτεία και καλό είναι να το έχει υπ'όψιν στην παρούσα φάση.

Επίσης στην παρούσα φάση από το στόμα των θεσμικών όπως δημάρχων και άλλων δεν χρειάζονται αντιπολιτευτικές "εξυπνάδες" για το θέμα της διαχείρισης του Κορονοϊού. 

Ως ηλεκτρονική εφημερίδα απευθύνουμε έκκληση σε όλους, ας μην κάνουμε μια φορά τους έξυπνους η τους "ξερόλες" σχετικά με τα προληπτικά μέτρα που  αποφάσισε η κυβέρνηση.

Η διαχείριση του προβλήματος στην Κίνα, όπου ετέθησαν σε "καραντίνα" περιοχές με 80 εκ ανθρώπους και η υπακοή που έδειξαν οι πολίτες στα κέντρα λήψης αποφάσεων,  συνέβαλε αποφασιστικά στο να έχει λιγοστούς θανάτους και μικρή εξάπλωση του ιού στην ενδοχώρα.

Δεν τα λέμε εμείς, τα αναφέρουν οι Ειδικοί και ο Παγκόσμιος οργανισμός Υγείας που παρακολούθησε απο κοντά την όλη διαχείριση.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 22:11
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.