Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 11:22

Τα πρώτα ''σύννεφα'' και οι ''γκρίνιες'' στην παράταξη Κασαπίδη, "μαθαίνουμε απο το fb τι κάνει ο Περιφερειάρχης" λένε ορισμένοι σύμβουλοί του

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβά

Η γκρίνια στην εσωπαραταξιακή ζωή του συνδυασμού του περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη  έχει ήδη ξεκινήσει και είναι θέμα χρόνου να βγει και εκτός των τειχών της περιφέρειας.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που κατηγορούν τον κ. Κασαπίδη ότι διοικεί την περιφέρεια με ορισμένους έμπιστους του, που σε κάποιες των περιπτώσεων δεν είναι και αιρετοί αδιαφορώντας η περιφρονώντας τις θεσμικές ιδιότητες πολλών μελών του συνδυασμού του που ο ίδιος τους πρόσφερε.

Οι αντιπεριφερειάρχες των τεσσάρων Περ. Ενοτήτων,  ως καθ'ύλην αρμόδιοι απουσιάζουν από όλα τα μεγάλα θέματα που χειρίζεται ο περιφερειάρχης με την κυβέρνηση.  Πχ ο κ. Κιοσσές της Φλώρινας και ο κ. Τσιούμαρης της Κοζάνης, είναι απόντες από όλες τις επαφές και συναντήσεις που κάνει ο περιφερειάρχης με την κυβέρνηση και άλλους φορείς στην Αθήνα για το επίμαχο θέμα της απολιγνιτοποίησης που έχει χαρακτηριστεί ως το μεγαλύτερο πρότζεκτ της χώρας για τα επόμενα χρόνια. Αν και αφορά εκτάσεις και δραστηριότητες της ΔΕΗ αλλά και επιχειρήσεων που είναι στα διοικητικά όρια των αρμοδιοτήτων τους, εν τούτοις απουσιάζουν από κάθε επαφή. Επίσης δεν είναι παρόντες στις ευρωπαϊκές επαφές του περιφερειάρχη στις Βρυξέλλες και αλλού, για την διεκδίκηση πόρων από ευρωπαϊκά ταμεία η άλλα πρότζεκτ όπως του Υδρογόνου.

Αντίθετα τον περιφερειάρχη σε αυτές τις επαφές του τόσο στην Αθήνα με την κυβέρνηση και ξένους φορείς όσο  και στην Ευρώπη, ουκ ολίγες φορές συνοδεύει η πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Ευφροσύνη Ντιό. «Με ποια ιδιότητα –ρωτάμε ορισμένους της πλειοψηφίας του Περιφερειακού συμβουλίου,- η συγκεκριμένη συνοδεύει τον Περιφερειάρχη; «Να ξέρεις έχει μια σχετική προϋπηρεσία λόγω υπαλληλικής  ιδιότητας σε μελετητικό γραφείο γνωστού Νεοδημοκράτη  που διατέλεσε στενός συνεργάτης του Γ. Σουφλιά έχει μια κάποια εμπειρία από προγράμματα και ίσως αυτό είναι τα στοιχείο που αξιολογεί θετικά έναντι των άλλων ο περιφερειάρχης» μας απαντούν.

 Στην συνάντηση που έγινε στις Βρυξέλλες για θέματα γούνας απουσίαζε ο καθ’υλην αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος,  στην περιοχή του οποίου θα πραγματοποιηθεί το περιβόητο Διεθνές συνέδριο που ανακοίνωσε ο κ. Κασαπίδης, έχοντας στο πλευρό του πάλι την πρόεδρο του Περιφερειακού συμβουλίου κ Ντιό. 

Ίσως να έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο με την κόκκινη φυλή στα μοσχάρια και την βιολογική καλλιέργεια στα Γρεβενά και να  έχει διαφύγει της προσοχής αλλά και εδω τα πράγματα επαναλαμβάνονται, αφού ο κ. Γιάτσος περιορίζεται σε θέματα εθιμοτυπίας να υποδέχεται απλώς τους υπουργούς που περνούν από το γραφείο του και να τους δίνει την σακούλα με τα δώρα.

Πολλοί εκ των αντιπεριφερειαρχών – με τους συμβούλους της πλειοψηφίας θεωρείται κανονικότητα- μαθαίνουν από τηλεοράσεως η από το fb του περιφερειάρχη που χειρίζονται συνεργάτες του  τα ταξίδια του Κασαπίδη η τις επαφές του για τα κρίσιμα θέματα της περιφέρειας. «Παρακολουθούμε το fb με τις αναρτήσεις του ‘’Αρχοντα Ερωτικού’’ για να μαθαίνουμε τις πρωτοβουλίες μας, τις θέσεις η τις επαφές που κάνει ο περιφερειάρχης μας’’ μου έλεγε τις προάλλες χαριτολογώντας  ένας εκ των εμπείρων συμβούλων του Κασαπίδη. Ενώ οι «στενοί του « συνεργάτες όχι μόνο μπαινοβγαίνουν στο γραφείο του, αλλά συμβουλεύουν τον περιφερειάρχη για κρίσιμα θέματα, ενώ την ίδια στιγμή οι θεσμικοί συνεργάτες του περιμένουν στην αναμονή για μια επαγγελματική συνάντηση μαζί του η περιορίζονται σε βοηθητικούς  ρόλους.

Προξένησε σε πολλούς απορίες και ταυτόχρονα προκάλεσε ποικίλα σχόλια η απουσία του Αρχιτέκτονα μηχανικού και Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Γρηγόρη Τσιούμαρη, από την διαχείριση του προβλήματος της γέφυρας Σερβίων. Παρ’οτι ο συγκεκριμένος, εκτός από έμπειρος αυτοδιοικητικός, έχει μια λαμπρή επαγγελματική σταδιοδρομία, με σημαντική επιστημονική συμβολή στο παρελθόν σε διάφορες επιτροπές του ΤΕΕ, εν τούτοις απουσίαζε όχι μόνο από την γνωστή φωτογραφία με φόντο την γέφυρα, αλλά και από κάθε είδους συμμετοχή στη διαχείριση του προβλήματος, ενώ θα μπορούσε λόγω ειδικότητας και προτέρου εντίμου επαγγελματικού βίου. Αντίθετα και εδώ έκλεψε την παράσταση ποια άλλη, από την πανταχού παρούσα Ευφροσύνη Ντιό που ήταν όχι μόνο στο πλευρό του περιφερειάρχη αλλά και παρούσα στην διαχείριση του προβλήματος.

Οι αντιπεριφερειάρχες των τεσσάρων νομών  που παρότι θεωρούνται αρκετά έμπειροι αυτοδιοικητικοί με προϋπηρεσία στο περιφερειακό συμβούλιο, δυστυχώς έχουν περιοριστεί σε κοινωνικές εκδηλώσεις και φωτογραφήσεις. Εάν προσθέσει κανείς το γεγονός ότι ο κ. Κασαπίδης με το ''καλημέρα'' τους αφαίρεσε την αρμοδιότητα της διαχείρισης του Ανθρώπινου δυναμικού της χωρικής περιφέρειας που εποπτεύουν, - ο Καρυπίδης την είχε εκχωρήσει στους αντιπεριφερειάρχες του -, και την ανάθεσε στην έμπιστη του κ. Γκατζαβέλη, αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, τότε δεν έχουν μείνει και πολλά που θα μπορούσαν να κάνουν οι παραπάνω.

Επίσης όσοι παρακολουθούν το περιφερειακό συμβούλιο έχουν διαπιστώσει ότι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας έχουν πιει το "αμίλητο νερό", μέχρι στιγμής δεν έχουν λάβει το λόγο να τοποθετηθούν για κανένα μεγάλο θέμα που συζητείται στο συμβούλιο.  Δεν αισθάνονται την ανάγκη να μιλήσουν; να εκφράσουν μια γνώμη η κάποια αγωνία για κάτι;

Από τους υπόλοιπους αντιπεριφερειάρχες, αυτό που διαπιστώνει κανείς είναι ότι προς το παρόν ικανοποιούνται και μόνο από τις μικροαπολαύσεις της ζωής που προσφέρουν οι θεσμικές ''αποδράσεις'' όπως ταξίδια μετ'αποζημιώσεως στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη η την συμμετοχή τους σε Κλαδικές εκθέσεις εκτός δυτικής Μακεδονίας.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 10:07
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Εμείς και οι αλήθειές μας Το ξεχασμένο πλυντήριο »