Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 06 Ιανουαρίου 2020 21:39

Η άγρια δολοφονία του νεαρού και η οπαδική μαφία της Θεσσαλονίκης

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβά

Ένας 28χρονος οπαδός της βουλγαρικής ομάδας Μπότεφ Πλόβντιβ βρήκε τραγικό θάνατο από παράσυρση αυτοκινήτου, στην προσπάθειά του να ξεφύγει από κρανοφόρους οπαδούς του ΠΑΟΚ

που τον καταδίωξαν σε γνωστό καφέ πλησίον του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, ο 28χρονος μαζί με άλλους ομοεθνείς του έπιναν το καφέ τους όταν δεχτήκαν επίθεση από ομάδα περίπου 20 κρανοφόρων (οπαδών του ΠΑΟΚ) που κρατούσαν ρόπαλα με αποτέλεσμα δυο να τραυματιστούν αλλά ο νεαρός που προσπάθησε να διαφύγει διασχίζοντας το δρόμο οι κρανοφόροι τον πρόλαβαν, τον χτύπησαν και τον άφησαν στο οδόστρωμα αιμόφυρτο  με αποτέλεσμα ένα ΙΧ να περάσει από πάνω του και να τον τραυματίσει θανάσιμα. Η οδηγός του μάλιστα φέρεται να τον εγκατέλειψε αλλά λίγο αργότερα συνελήφθη από την αστυνομία. Επίσης έχουν συληφθεί δυο ακόμη άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στον ξυλοδαρμό των νεαρών.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως πρόκειται για μια άγρια δολοφονία ενός οπαδού από κουκουλοφόρους χούλιγκαν. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει τέτοιο θανάσιμο περιστατικό στο οποίο εμπλέκονται οι οπαδικές μαφίες που λυμαίνονται την Θεσσαλονίκη. Ας ελπίσουμε ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα πράξει τα δέοντα. Δηλαδή, η  κρατική καταστολή, με όλη την σημασία της λέξης, να τσακίσει την οπαδική μαφία των ομάδων της πόλης –όχι μόνο στην Θεσσαλονίκη.

Να ελπίσουμε ότι με την βοήθεια της πολιτείας θα μπει ένα τέλος σε όλο αυτό το οπαδικό κατασκεύασμα που κωδικοποιείται στο  γελοίο σύνθημα  «ΠΑΟΚ –θρησκεία» αλλά και σε κάθε οπαδική δραστηριότητα συνδέσμων που καλλιεργούν το μίσος και προάγουν την βία.

Είναι αδιανόητο εδώ που φτάσαμε ορισμένοι να κάνουν ότι δεν βλέπουν.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Ιανουαρίου 2020 21:48
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.