Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 08:58

Καταναλωτική μανία και BLACK FRIDAY

Γράφτηκε από την

της ΕΥΓΕΝΙΣΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

    Βρέθηκα στο Νέο Ψυχικό πριν λίγες ημέρες. Περπάτησα κάτω από τις μουριές και θαύμασα τις μονοκατοικίες, την  ηρεμία των δρόμων και την ομορφιά των λουλουδιών.

Όλη η περιοχή ,που είναι σε απόσταση αναπνοής από την πολύ φορτωμένη λεωφόρο Κηφισίας, ήταν μαγική εξέπεμπε μία θετική ενέργεια και μία αξιοζήλευτη γαλήνη. Η περιοχή δεν μου είναι γνώριμη αλλά ήταν απόμακρη από την βαβούρα και την έντονη εμπορική και πολιτιστική δραστηριότητα των Αμπελοκήπων. Επισκέφτηκα μία όμορφη φρεσκοβαμμένη πολυκατοικία με τραπεζάκια και καρέκλες στην λουλουδιασμένη αυλή της. Μία μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων. Μίλησα με τους υπαλλήλους ,επισκέφτηκα τους χώρους και ενημερώθηκα για τις τιμές.1350/μήνα σε τρίκληνο,1450 σε δίκλινο. Τα μονόκλινα ήταν καταλυμένα. Οι χώροι λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο αλλά έχει συγκεκριμένες ώρες επίσκεψης. Σέβονται την ηρεμία των ενοίκων που μένουν εκεί. Πεντακάθαροι, ηλιόλουστα δωμάτια, τα γεύματα μαγειρεμένα στην κουζίνα .Η τάξη και η ασφάλεια για τα πιθανά προβλήματα υγείας των ένοικων ήταν προ εξασφαλισμένα από το έμπειρο και πειθαρχημένο προσωπικό .Η δελεαστική πρόταση άσχετα από το υπερτιμημένο  ποσόν κατοχυρώθηκε στην μνήμη μου για μελλοντικά μου  σχέδια.

    Φέγγοντας από την περιοχή έφτασα στην λεωφόρο και αντίκρισα μία γυάλινη υπέρ φωτισμένη επιχείρηση. Ένα πολύ χώρο 6000 τ.μ., πέντε επιπέδων, υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας με  σύγχρονες υπηρεσίες άθλησης και αισθητικής! Μέσα από τις βιτρίνες είδα πλήθος κόσμο, με ακουστικά στα αυτιά, στο κεντρικό σαλόνι να κάνει ποδήλατο με μανία και να τρέχει στους σταθερούς διαδρόμους .Νέοι  και μεσήλικες κυνηγούν την ομορφιά του σώματος και τον υγιή νου τους.  Καρδιακά μηχανήματα που να παρακολουθούν  την ανταπόκριση του σώματος στην υπερκόπωση. Πολύ φασαρία, μουσική στο φούλ και  έντονη δραστηριότητα στους ορόφους. Ενδιαφέρθηκα  για τις προδιαγραφές και φυσικά για τις τιμές.24 ώρες το 24ωρο ,εφτά ημέρες την εβδομάδα για να προλάβουν όλοι ! Λόγω Black Friday  το μηνιάτικο 60 ευρώ είχε μετατραπεί σε ετήσια συνδρομή. Ελάτε κόσμε!

    Σε αυτή την ζωή ο κάθε άνθρωπος κάνει τις επιλογές του ανάλογα με τις ανάγκες του.. Το Black Friday είναι το ανεπίσημο όνομα της ημέρας που ακολουθεί την Ημέρα των Ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, δηλαδή η τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου, ημέρα η οποία έχει θεωρηθεί ως η αρχή της περιόδου των Χριστουγεννιάτικων αγορών στην χώρα από το 1952.Στην Ελλάδα άργησε να καθιερωθεί αλλά τώρα πολλοί βασίζουν τις αγορές τους στην μαύρη Παρασκευή που στην ουσία είναι μία εβδομάδα καταναλωτικής μανίας. Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη μου στην περιοχή  έκανα αυτομάτως τις συγκρίσεις ανάμεσα στις δύο επιχειρήσεις.. Η μονάδα φροντίδας έχει σαν target group τους υπερήλικες που είναι αδύναμοι, κουρασμένοι  και πλέον δεν ασκούνται και δεν γυμνάζονται αλλά δεν παραιτήθηκαν  στον αγώνα της ζωής. Είτε  Κυριακή είτε Δευτέρα δεν υπάρχει  έκπτωση και προσφορά καλύτερων τιμών επειδή οι πελάτες είναι δεδομένοι και σίγουροι σε ότι αφορά στην πληρωμή και την χρήση των υπηρεσιών. Στο γυμναστήριο το πλήθος κόσμου εργάζεται, πολεμάει, αγωνίζεται και στο ενδιάμεσο προσπαθεί να κρατηθεί σε φόρμα  γιαι να αντέξει στα δύσκολα της ζωής. Κυνηγάνε την ομορφιά του σώματος αλλά και την μόδα. Ως γνωστό οι περισσότεροι πελάτες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο φορτωμένο πρόγραμμά τους και μετά από λίγους μήνες  διακόπτουν την συνδρομή τους.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 09:02
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.