Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 00:59

Αλέξης Τσίπρας από την Κοζάνη «συστηματική και στοχευμένη συκοφάντηση του δημόσιου πανεπιστημίου από τα μέσα ενημέρωσης»

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβα

Στην πόλη της Κοζάνης  βρέθηκε σήμερα αργά το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στα πλαίσια της 2ήμερης περιοδείας του στη δυτική Μακεδονία.

Στην ανοιχτή συζήτηση των μελών και φίλων του κόμματος που έγινε στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Στέγης Ποντιακού Πολιτισμού

στο πλαίσιο της προοδευτικής συμμαχίας και του συνθήματος «Πάρε το Σύριζα στα χέρια σου» ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «ερχόμαστε στην Κοζάνη όπως κάνουμε εδώ και καιρό σε πολλές πόλεις της χώρας, όχι για να ζητήσουμε την ψήφο σας αλλά για να ακούσουμε και να χτίσουμε μαζί μια νέα σχέση». Πρόσθεσε ότι τα μέλη της παράταξης θέλουμε «να είναι και συμμέτοχοι στις μεγάλες αποφάσεις που θα πάρουμε για το μέλλον του τόπου να είναι συμμέτοχοι στις προγραμματικές μας αναζητήσεις».

«Δεν μας απασχολεί το πώς θα ξαναγυρίσουμε στις καρέκλες της εξουσίας γιατί εμείς δεν γεννηθήκαμε σε αυτές και δεν μας έπιασε στερητικό σύνδρομο όπως αυτούς που τους έλειψε  η καρέκλα  και η δυνατότητα να εξουσιάζουν» σχολίασε καταχειροκροτούμενος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς θέλουμε να ξαναγυρίσουμε και θα ξαναγυρίσουμε να βάλουμε ένα λιθαράκι να πάει ο τόπος μας πιο μπροστά».

Ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενους στα οργανωμένα μέλη τους κόμματος του υπογράμμισε ότι σε αυτή την προσπάθεια της διεύρυνσης θα πρέπει να πείσουμε ακόμη και τους εαυτούς μας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο πρόεδρος του ούτε τα στελέχη του, αλλά η βάση του ο κόσμος που τον στήριξε», ζήτησε να υπάρξει μια αδιαμεσολάβητη σχέση με τους πολίτες «χωρίς να ζητάμε πιστοποιητικά κοινωνικών και πολιτικών φρονήματων, αλλά να είμαστε ανοικτοί σε όλους και σε όλες που μας στήριξαν, ανεξάρτητα από την ''μήτρα'' και την πολιτική καταγωγή ».

Με αυτοκριτική διάθεση αναφέρθηκε στην αμέλεια που υπήρξε  από πλευράς του κόμματος του αλλά και του ιδίου στην επαφή με τους πολίτες. «Ακόμη και εγώ ήμουν κλεισμένος στα κυβερνητικά κτίρια αντιμετωπίζοντας δύσκολες καταστάσεις αλλά και δύσκολες αποφάσεις,  με αποτέλεσμα να υπάρξει έλλειμα στην επαφή με τους πολίτες». Συμπλήρωσε όμως ότι είναι απαράδεκτο έλλειμα  ο ΣΥΡΙΖΑ του 36 % της νίκης και του 32% σε συνθήκες ήττας, η νέα κυβερνώσα αριστερά της εποχής μας, να έχει οργανωτική δομή που αντιστοιχεί στο κόμμα του 3%». Κατέληξε λέγοντας ότι «είναι απόφαση μας αυτό να το αλλάξουμε και θα το αλλάξουμε δημιουργικά».

Αναφερόμενος στα πεπραγμένα της κυβέρνησης μίλησε για προσπάθεια παλινόρθωσης ενός παλιού πολιτικού συστήματος και ενός παλιού πολιτικού προσωπικού που έχει ευθύνη για την χρεοκοπία της χώρας και που σήμερα ακολουθεί πολιτικές που είναι πανομοιότυπες με αυτές που μας οδήγησαν στην κρίση.

Μίλησε για ασφυκτικό εναγκαλισμό της κοινής γνώμης από υπερβολική συσσώρευση δύναμης πυρρούς μέσων ενημέρωσης που υπερασπίζονται ένα κόμμα μια κυβέρνηση μια πολιτική. Χαρακτήρισε το συγκεκριμένο γεγονός «ως απειλητικό φαινόμενο για την δημοκρατία» ενώ υπενθύμισε ότι «δεν υπήρξε ποτέ άλλοτε τέτοιο γεγονός από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα».

Αναφερόμενος στα ζητήματα της εκπαίδευσης, χαρακτήρισε "ως εκδικητική την στάση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως απέναντι στην νέα γενιά, να καταργήσει τα πανεπιστημιακά τμήματα όπου μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και έξι τμήματα του ΠΔΜ.  «Πάνω από 3500 φοιτητές δεν θα εισέλθουν σε αυτά τα τμήματα  και το ερώτημα είναι το κάνουν αυτό, επειδή ήταν μόνο μια απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ»;  Ο Α. Τσιπρας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «θέλουν να δημιουργήσουν πελατεία για ιδιωτικά συμφέροντα και στο χώρο της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «συστηματική και στοχευμένη συκοφάντηση του δημόσιου πανεπιστημίου από τα μέσα ενημέρωσης, όπου ο μέσος τηλεθεατής έχει την εντύπωση ότι τα πανεπιστήμια δεν κάνουν μαθήματα αλλά παρασκευάζουν μόνο μολότοφ». Παραδέχθηκε όμως ότι υπάρχουν μεμονωμένα φαινόμενα σε κάποιες σχολές στο κέντρο της Αθήνας που «πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε αλλά όμως δεν πρέπει να δυσφημίζουμε το δημόσιο πανεπιστήμιο ενώ την ίδια ώρα να κλείνουν σχολές κα τιμήματα σε όλη της Ελλάδα».

Στο θέμα του προσφυγικού μίλησε για «αδυναμία ανετοιμότητα και ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί το πρόβλημα», υπενθύμισε ότι οι αρμοδιότητες της διαχείρισης του ανατέθηκαν σε μια σειρά από πρωτοκλασάτους υπουργούς της για να καταλήξει στο τέλος ως αρμοδιότητα σε ένα υφυπουργό Άμυνας που θα πρέπει να συντονίζει 4 υπουργούς. Συμπλήρωσε ότι προεκλογικά η ΝΔ «χάιδεψε  συντηρητικά αυτιά ενώ  αξιοποίησαν τα πιο μισαλλόδοξα αισθήματα για να αλιεύσουν ψήφους. Σήμερα η κυβέρνηση έχει εγκλωβιστεί σε αυτή την ρητορική, όπου πολλά στελέχη της χαρακτηρίζουν τους πρόσφυγες ως εισβολείς τους ενώ οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος κάνουν ακραίες και μισαλλόδοξες δηλώσεις».

Τα παραπάνω σοβαρά προβλήματα της κυβέρνησης στην διαχείριση του προσφυγικού καθώς οι αντιφάσεις στην ρητορική της ακόμη και στό θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, αναγκάζει την κυβέρνηση οργανώνει   επικοινωνιακή πολιτική στήνοντας τηλεοπτικά σόου  στα Εξάρχεια, στις πανεπιστημιακές σχολές, ακόμη και σε κινηματογράφους όπου ένστολοι εισβάλουν και συλλαμβάνουν ανήλικους.

Αναφερόμενος στα τελευταία γεγονότα με τις συλλήψεις φοιτητών και τα επεισόδια στην ΑΣΟΕ με τις συγκρούσεις φοιτητών και ΜΑΤ δήλωσε ότι «μοιάζουν με εικόνες που είναι βγαλμένες από την δεκαετία του ‘50 του μετεμφυλιακού κράτους δεν είναι για την Ελλάδα του 2019». Αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση δεν την εφαρμόζει με τον ίδιο ζήλο «την εφαρμογή της νομιμότητας στους εγκληματίες του ''λευκού κολάρου'' που λήστεψαν το δημόσιο ταμείο, στους τραπεζίτες που έχουν ασυλία και στους υπουργούς που προωθούν την ασυλία των αδίκημα των τους».

Κατά την διάρκεια του διαλόγου που αναπτύχθηκε ορισμένοι έθεσαν το θέμα των διαδικασιών της διεύρυνσης και τις εγγυήσεις που θα πρέπει να υπάρξουν στους πολίτες που θα θελήσουν να εισέλθουν στο ΣΥΡΙΖΑ προερχόμενοι από άλλους πολιτικούς χώρους.  Την ανοικτή συνέλευση στην Κοζάνη παρακολούθησαν οι βουλευτές του κόμματος από την δυτική Μακεδονία αλλά και ο πρώην υπουργός παιδείας Κωσταντίνους Γαβρόγλου

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019 07:36
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.