Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 23 Μαϊος 2019 08:25

Εσύ ποιός είσαι;

Γράφτηκε από την

 

                             της     ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

  Μπήκαμε στην τελική ευθεία των εκλογών. Πλήθος υποψηφίων μας κτυπούν την πόρτα μας και φορτώνουν την ηλεκτρονική αλληλογραφία με ανούσια και γεμάτα υποσχέσεις μηνύματα.

Τα στοιχεία της πολιτικής και  επαγγελματικής πορείας τους είναι φρεσκογυαλισμένα και τοποθετημένα σε περίοπτη θέση στην βιογραφία .Τους. Κουκλιά στις οθόνες της τηλεόρασης. Τόσο όμορφοι στις φρέσκο ρετουσαρισμένες φωτογραφίες τους. Όλα έτοιμα και κυρίως κατάλληλα να μας δελεάσουν. Είναι οι πιο κατάλληλοι να υπερασπιστούν τα δικαιώματα μας; Να προτάσσουν το σφριγηλό τους σώμα μπροστά στην αδικία. Να κάνουν την υπέρτατη θυσία να ξεχάσουν τον εαυτό τους και να αφοσιωθούν σε εμάς, τους απλούς και κυρίως απροστάτευτους  θνητούς. Ήμαστε αφελείς η ;Είναι έτσι πράγματι ή έτσι μας θέλουν ευκολόπιστους και αναρμόδιους στο σκληρό και συνάμα δύσκολο έδαφος της πολιτικής; Να αφήσουμε τους έξυπνου να μας διοικήσουν;

    Ποιός είσαι κύριε υποψήφιε και από που κρατεί η σκούφια σου; Είσαι μόνο λόγια; Είσαι αυτός που ισχυρίζεσαι ή είσαι μία ψεύτικη εικόνα στολισμένη με υπερβολικά πολλά προσόντα; Μερικοί ήμαστε διαβασμένοι. Ψηφήσαμε τόσες φορές που πλέον διαβάζουμε προσεκτικά τα μικρά γράμματα στο βιογραφικό σου. Υποψιαζόμαστε ότι πίσω από ένα ιστορικό όνομα συχνά κρύβεται μία ποταπή φιλοδοξία και μεγάλη δίψα για εξουσία. Οι προγραμματισμένες σου αρχές διοίκησης τόπου είναι εφικτές ή ....λόγια του αέρα; Κυνηγάς τις ανισότητες και τις αδικίες η απλώς ζεσταίνεις τον πισινό σου για μία καλή καρέκλα; Είσαι τολμηρός ή κότα; Τα προεκλογικά σου σποτ, οι δηλώσεις και οι συναναστροφές σου  πως προβάλλονται στα ΜΜΕ και σε ποιό κανάλι σε βλέπουμε μόνιμα; Υπολογίζουμε την χρονική πορεία σου στους πολιτικούς κύκλους ,υποψιαζόμαστε τις συναλλαγματικές που υπέγραψε για να ανέβεις ψηλά και φυσικά αναζητούμε τους συσχετισμούς  με τον οικονομικό και το πολιτικό σου περιβάλλον. Δεν δίνουμε μεγάλη βάση στις δημοσκοπήσεις και παρατηρούμε τις επικίνδυνες και φαιδρές  κινήσεις σου στα πολιτικά παρασκήνια. Δεν ξεχνάμε ποιούς μας χρεοκόπησαν! Διασταυρώνουμε πληροφορίες και ρωτάμε και τους γνωστούς μας. Αναρωτιόμαστε για τι δεν έγιναν  έργα που στην δική μας περιφέρεια. Για τους σκελετούς σε κάποιες ντουλάπες. Είναι η κατάλληλη στιγμή να εξασκήσουμε το δικαίωμα μας για να αποφασίσουμε. Για το μέλλον της Ελλάδας στην όχι και τόσο ενωμένη Ευρώπη. Άλλωστε κάθε 4 χρόνια έχουμε αυτό το δικαίωμα! 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Μαϊος 2019 08:31
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.