Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 08:19

Συλλεκτικό

Γράφτηκε από την
Ζωγραφική Rothko Ζωγραφική Rothko
 της Αννιτας Λουδαρου
Δεκαπεντάχρονη περπατάει αμέριμνη στο Μοναστηράκι , Παρασκευή , νωρίς το απόγευμα μετά το σχόλασμα. Έχει στην backpack της τα βιβλία της Α' Λυκείου, τα όνειρα, τους  φόβους, τις επιθυμίες, τις αφηρημάδες , τις ορμές,  τους έρωτες, του θυμούς της
ηλικίας της. Περνά μπροστά  από ένα βιβλιοπωλείο παλιών βιβλίων . Στα μανταλάκια κρέμονται παλιά Ρομάντζα,  Εστίες, Απογευματινές, Μίκυ Μάους, Ιστορίες . Στο πάγκο τοποθετημένα με φροντίδα παλιά και νέα βιβλία περιμένουν επίδοξους αναγνώστες. Την προσοχή της κερδίζει ένα βιβλίο τοποθετημένο σε πλαστική, διάφανη σακκούλα. Γιούγκερμαν , χαρτόδετο, εκδόσεις Εστία. Το ανοίγει . Το ξανακλείνει. 
- Πόσο κάνει ρωτάει 
- 60 ευρώ απαντά ο βιβλιοπώλης 
- 60; επαναλμβάνει με απορία.
-Ναι είναι συλλεκτικό.
Δεν ρωτάει γιατί. Δεν ξέρει γιατί μπορεί να είναι συλλεκτικό. Ξέρει μόνο ότι είναι ο Γιούγκερμαν. Ξέρει ότι το έγραψε ο Καραγάτσης. 
- ΄Εχω μόνο 20. 
Δεν λέει ότι είναι όσα έχει για πολλές μέρες. Ο Βιβλιοπώλης στέκεται λίγο αναποφάσιστος. Τελικά αποφασίζει. 
- Πάρτο μικρή. Λίγα παιδιά στην ηλικία σου θα το ήθελαν.
Τον ευχαριστεί. Φεύγει. Πηγαίνει στους φίλους της.
Επιστρέφοντας  σπίτι της καταλαβαίνει γιατί είναι συλλεκτικό. Έχει την υπογραφή του Καραγάτση με στυλό φαρδιά πλατιά! Πω ρε φίλε μονολογεί. 
Χαμογελάς Καραγάτση; 
Καλά κάνεις. Κι εγώ χαμογελώ. 
Η ελπίδα μέσα μας. 
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019 10:35
ΑΝΝΙΤΑ ΛΟΥΔΑΡΟΥ

Είμαι ψυχοθεραπεύτρια ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης μέλος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού της Ελληνικής Εταιρείας Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής θεραπείας (μέλος του European Federation of Psychoanalytic Psychotherapy), όπου και εκπαιδεύτηκα παρακολουθώντας τον 7αετή κύκλο σπουδών της. Εργάζομαι ιδιωτικά σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

Τελευταίες σπουδές Ψυχολογία UK OPEN UNIVERSITY Msc ( πριν απ΄αυτό και επειδή η ζωή κάνει τους κύκλους της, πτυχίο Γεωλογίας Πανεπιστήμιο Πατρών, Msc Cass University Λονδίνο ) Λάτρης του γράφειν, του σκέπτεσθαι και της ζωής, της εξερεύνησης της ανθρώπινης ψυχής, του πως και του γιατί, της έντιμης και μάχιμης δημοσογραφίας, του θεάτρου,του κινηματογράφου, της ποίησης, και οποιουδήποτε άλλου μέσου που διατηρεί τον έρωτα με την ζωή. Πολλά κείμενα μου έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα ηλεκτρονικά site (aixmi.gr, vetonews.gr, protagon, maga.gr ).

Με χαρά διατηρώ την προσωπική μου σελίδα εδώ και δύο χρόνια στην διεύθυνση http:// ann-lou. blogspot.com και ονειρεύομαι πως κάποτε θα σταθώ ικανή και τυχερή να γράψω ένα βιβλίο.

Το ιστολόγιο της Αννίτας Λουδάρου http://ann-lou.blogspot.gr/

ann-lou.blogspot.gr/