Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 14 Απριλίου 2019 09:21

Τα αρπακτικά της καθημερινότητας

Γράφτηκε από την

                   της      ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

     Αρχές του μηνός. Σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας. Κοντά στην στάση  των λεωφορείων και τρόλεϊ .Ουρά στο ΑΤΜ. Ηλικιακή κατηγορία άνω των 70.

Εύκολα αναγνωρίσιμη από την βιασύνη και την ύπαρξη ξύλινων, μεταλλικών και κοκάλινων μπαστουνιών υποστήριξης στην βάδιση. Λίγα με ίσια λαβή, ελάχιστα τρίποδα ή τετράποδα με κωνική βάση. Σχετική νευρικότητα επειδή πολλοί δεν ξέρουν να πατήσουν σωστά τα κουμπιά και αργούν βασανιστικά. Η επιλογή της κεντρικής οδού της Αθήνας των συνταξιούχων  κρύβει την ελπίδα και την προσμονή τους για κάποια ασφάλεια. Συνωστίζονται στο χώρο υπομονητικά για να πάρουν το ζεστό χρήμα. Που θα διανεμηθεί στα χρέη, στους συγγενείς και φυσικά στα εγγόνια. Αξέχαστες στιγμές που ο ,κατά τα άλλα παρατημένος παππούς η γιαγιά θα αποκτήσει μία προσωρινό αξία. Θα δώσει λίγα και θα υποσχεθεί περισσότερα όταν θα δοθούν τα δώρα από την εύσπλαχνη κυβέρνηση.

  Δίπλα ,λίγα μέτρα πιο μακριά από το ΑΤΜ ΄΄ αδιάφορα΄΄ καρτερούν τα αρπακτικά. Σταθερή ΄΄αξία΄΄ στην ελληνική πραγματικότητα, σε όλα τα επίπεδα. Βλέπει τον συνταξιούχο που τοποθετεί τα λεφτά ,φωτογραφίζει  φυσιογνωμία και υπολογίζει πως θα δράσει. Λεβέντες καταγεγραμμένοι στα αρχεία της Αστυνομίας για μικροκλοπές και μικρή παραβατικότητα. Αστέρες αετονύχηδες και  πρωταθλητές στίβου για μικρός και μεγάλες αποστάσεις. Ποτέ δεν θα τους συλλάβουν οι επιχειρήσεις σκούπα της Αστυνομίας επειδή δεν θα βρεθούν αποδείξεις. Εντελώς τυχαία στην περιοχή εμφανίζονται και δύο νεαρές ,σβέλτες μαυροντυμένες  καλόγριες. Έτοιμες να πουλήσουν κομποσκοίνια και εικόνες. Με αετίσιο μάτι και  εξειδικευμένο χέρι. Θηλυκά κοράκια παραμονεύουν και ίσως κάνουν αντιπερισπασμό. Πανέτοιμες να σουφρώσουν τα πορτοφολάκια των θυμάτων. Η ομάδα των συνταξιούχων αντιλαμβάνεσαι τον κίνδυνο και αντιδράει έντονε. Διώχνει τις καλόγριες και μένει ικανοποιημένη που καταπολέμησε το κακό. Με την χαρά της νίκης απέναντι στις μαυροφορούσες δεν υπολογίζει τον νεαρό που καραδοκεί παριστάνοντας τον πελάτη.

     Μετά την είσπραξη ο χαρούμενος συνταξιούχος φεύγει για το σπιτάκι του και αγνοεί  ότι έχει στόχο ποιηθεί .Έχει μπει στο μάτι του κυκλώνα. Πίσω του καραδοκεί το κοράκι. Έτοιμο για δράση. Βλέποντας την κατάσταση υπολογίζω ποιές πιθανότητες έχει να σωθεί  ο κατά μονάς συνταξιούχος. Μέσα στην στάση ή και στα ΜΜΜ με χειρουργική  ακρίβεια το παραδάκι του θα κάνει φτερά. Σκέφτηκα να τρέξω και να προειδοποιήσω αλλά καταλαβαίνω πως είναι  μάταια προσπάθεια. Θα φύγει ένα κοράκια αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρχει και δεύτερος. Οι συγγενείς των υπερηλίκων θα έπρεπε να έχουν τον νου τους και να τον προστατέψουν. Η ληστείες αποτελούν πλέον κανόνα και όχι εξαίρεση στην ελληνική πραγματικότητα. Η Ελληνική Αστυνομία πρέπει να προστατεύσει κάθε πολίτη  και έχει καταφέρει πλήγμα κατά της μεγάλης παραβατικότητας (μείωση κατά  30% τα τελευταία τρία χρόνια) όμως είναι αδύνατη να προλάβει και να προστατέψει τον απλό κοσμάκη. Είτε εγκληματίες και παραβατικοί ευκαιριακοί (περιστασιακοί) είτε χωρίς έκδηλο κίνητρο οι  σταθεροί παραβάτες ελάχιστα φυλακίζονται .

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 14 Απριλίου 2019 09:23
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.