Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018 19:43

Άμεση ανάλυση: Ο Τσίπρας πήρε "πάνω του" το θέμα της τραγωδίας "Αναλαμβάνω προσωπικά την πολιτική ευθύνη"

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβα

Ο Τσίπρας με την έκτακτη live μετάδοση της ομιλίας του στο υπουργικό συμβούλιο  κι αμέσως μετά την χθεσινοβραδινή αποτυχημένη εμφάνιση τ

ων δυο υπουργών και αρχηγών της αστυνομίας και πυροσβεστικής, αποφάσισε αυτό που λέμε στο ποδόσφαιρο «να πάρει το παιχνίδι πάνω του».

Ανέλαβε προσωπικά την πολιτική ευθύνη  για το αποτέλεσμα της πολύνεκρης πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική,  κάλεσε τους υπουργούς του να πράξουν το ίδιο, δήλωσε ότι δεν λαμβάνει αποφάσεις απόδοσης ευθυνών την ώρα της μάχης «είναι πράξη δειλίας είπε» αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα καταλογισθούν αργότερα και εκεί που πρέπει. Έθεσε ψηλά τον πήχη στο θέμα  της κατάρτισης ενός εθνικού σχεδίου για να διορθωθούν όλες στρεβλώσεις του παρελθόντος, στις καταπατήσεις και αυθαιρεσίες στα δάση και τους αιγιαλούς και κατέληξε λέγοντας ότι «θα ζητήσω να συμμετάσχουν όλοι ακόμη και η αντιπολίτευση σε αυτή την προσπάθεια». Κλείνοντας την ομιλία του. Ανέφερε με έμφαση ότι «εάν είναι να σπάσουμε αυγά, δηλαδή να μπούνε μπουλντόζες στα παράνομα και αυθαίρετα θα το κάνουμε, να μην μείνουμε άβουλοι έως στην επόμενη τραγωδία.

Η ανάληψη πολιτικής ευθύνης για τέτοια πολύνεκρη τραγωδία ως αποτέλεσμα φυσικών καταστροφών φωτιάς, σεισμών κλπ είναι η πρώτη φορά που γίνεται από πρωθυπουργό  τουλάχιστον μετά την μεταπολίτευση. Η τελευταία φορά που είχαμε ανάληψη πολιτικής ευθύνης από πρωθυπουργό ήταν το 2007 από τον Κώστα Καραμανλή στην κορύφωση της υπόθεσης μεταβίβασης και ανταλλαγής περιουσιακών στοιχείων του κράτους με την Μονή Βατοπεδίου.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018 23:19
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.