Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018 16:31

Ενα Ελληνικό γαστρονομικό χωριό στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου

Γράφτηκε από τον

Aποστολή Σπύρος Κουταβας

Ένα ελληνικό γαστρονομικό χωριό θα παρουσιαστεί σε λίγες ώρες στην αίθουσα του εστιατορίου των βουλευτών του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Γεύσεις, μυρωδιές, προϊόντα, από την άκρη της Ελλάδας της Κάσο και την Κρήτη έως την Ήπειρο την Μακεδονία

και την Θράκη θα παρουσιαστούν, θα μαγειρευτούν από ειδικούς ΣΕΦ που έχουν έρθει από την Ελλάδα, στους επισκέπτες του κοινοβουλίου στους ευρωβουλευτές αλλά και στους διανομείς προϊόντων που από το Βέλγιο και τις κάτω χώρες που έχουν προσκληθεί για το σκοπό αυτό.

"Επιθυμούμε να αναδείξουμε τα προϊόντα μας στο εξωτερικό επιθυμούμε να βλέπουμε τα προϊόντα μας σε περισσότερα μάρκετ του εξωτερικού και πιστεύουμε ότι με την προσπάθεια αυτή θα συμβάλλουμε σε αυτό το σκοπό",  σημείωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου που είχε την πρωτοβουλία της εκδήλωσης κατά την διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε πριν από λίγο σε Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους. Ο Έλληνας ευρωβουλευτής σημείωσε ότι αφού θα αποτιμηθεί αυτή η πρωτοβουλία μας "θα οργανώσουμε μια μεγάλη ανοικτή γιορτή σέ πάρκο των Βρυξελλών που θα είναι η μεγάλη γιορτή της Ελλάδας, με προϊόντα, φαγητά, μουσικές, όπου ο κόσμος θα έχει την δυνατότητα, να γνωρίσει πολύπλευρες  πτυχές του τόπου μας". Θέλοντας να προοϊδεάσει για την εμβέλεια του γεγονότος σημείωσε οτι θα ‘ναι είναι σαν ένα ελληνικό Γουκστκοτ με στόχο οι μυρωδιές οι γεύσεις  τα προϊόντα και οι μουσικές της χώρας να ταξιδέψουν μέσω της εικόνας και του γεγονότος σε όλο τον κόσμο.

Από τους περιφερειάρχες της χώρας ο μοναδικός που παραβρίσκεται αυτοπροσώπως είναι ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμανης με τους συνεργάτες του και πληθώρα προϊόντων και τυροκομικών της Ηπείρου. Σκοπεύουμε να κάνουμε γνωστά τα 5000 είδη αρωματικών φυτών που έχει η Ήπειρος στην περιοχή της Πίνδου γιατί από αυτά τρώνε τα ζώα μας και παράγονται υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας γαλακτοκομικά προϊόντα και κατέληξε προς αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να κινούνται οι προσπάθειες όλων μας.

Στην εκδήλωση για την Η σημασία των ΠΟΠ προϊόντων της Ελλάδος και τους τρόπους προώθησής τους στο εξωτερικό καθώς και στο Γαστρονομικό χωριό συμμετέχουν ο Αλέξανδρος Καχριμάνης, περιφερειάρχης Ηπείρου, ο Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, η Γερακίνα Μπισμπίνα, αντιπεριφερειάρχης Αγρ. Οικονομίας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, αντιπεριφερειάρχης Αγρ. Ανάπτξης Δυτικής Ελλάδος, η Κωνσταντίνα Νικολάκου, αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, ο Μανώλης Χνάρης, αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα Κρήτης, ο Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος, περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας, ο Ταξιάρχης Φαρμάκης, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, η Ελένη Σκαρβέλη, διευθύντρια γραφείου ΕΟΤ BENELUX  ο Μάνος Μακρυγιαννάκης, σεφ Φίλεμα η Νανα Γκαμπούρα και πολλοί σεφ από όλη την Ελλάδα.

Στην διοργάνωση δεν συμμετέχει με φυσική παρουσία η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και δεν φρόντισε να αποστείλει ούτε δείγματα με προϊόντα της που θα αναρτηθούν σε ειδικά εκθετήρια που έχουν προβλέψει οι διοργανωτές. Την ευθύνη της προετοιμασίας απέναντι στους διοργανωτές είχε αναλάβει ο Δημήτρης Καρακασίδης

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018 09:39
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Το διπλό παρκάρισμα Nα πιστεύεις στα θαύματα »