Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 17 Μαϊος 2017 19:37

Ξυπνήσαν τα φαντάσματα

Γράφτηκε από την

 της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

     Διανύουμε μία πολύ δύσκολη εποχή. Οικονομική, διπλωματική  και φυσικά πολιτική. Ότι λέμε σήμερα δεν ισχύει αύριο. Στο νεφελώδη ,κατά τόπους ,καιρό μας και κυρίως  στα νεφελώδη σχέδια ,

για επενδύσεις ,που δεν πείθουν κανέναν η μόνη απάντηση πού έχουμε είναι η εμπιστοσύνη στους χειρισμούς της κυβέρνησης ,η  υπομονή και η επιμονή μας. Στην σωτηρία της χώρας μας. Οι προβλέψεις  και τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται καθημερινά προβάλλοντας ένα κέλυφος αληθοφανής. Πληροφορίες και αριθμοί που προέρχονται από τις κρυφές διαρροές. Όπως πάντα τα ΜΜΕ ρίχνουν το πέπλο μυστηρίου πάνω στα δεδομένα της διαπραγμάτευσης. Ξέρουν  πριν από εμάς τι έρχεται για την Ελλάδα. Πώς ,πού και με ποιούς και το βαφτίζουν αυτό ρεπορτάζ. Πρέπει να δεις τις φάτσες τους όταν δηλώνουν ότι έχουν κάνει ρεπορτάζ το οποίο δεν σηκώνει αμφισβήτηση. Φυσικά την επομένη ξελέν αυτά που τόσο πειστικά είπαν πριν λίγες ημέρες. Η δε δηλώσεις των εκπροσώπων τύπου της αντιπολίτευσης προκαλούν μόνο γέλιο. Καμία αναφορά για τις εξεταστικές επιτροπές και τα οικονομικά βαρίδια γνωστών ονομάτων.

      Σαν να μην φτάνουν αυτά τα χάλια μας εμφανίζονται και τα φαντάσματα ,οι σκελετοί στην ντουλάπα της ιστορίας. Τα βλέπουμε και μας πιάνουν τα κλάματα. Δίπλα στην κυβέρνηση που ΄΄ χωλαίνει ΄΄ και σαφέστατα ΄΄  δεν λειτουργεί και δεν αποδίδει κανονικά΄΄ ,κατά κοινή ομολογία, των μνηστήρων της εξουσίας. εμφανίζονται οι ΄΄γνώστες΄΄ του αντικειμένου. Τα ορφανά του Σημίτη, τα έργα του Παπαντωνίου και οι αμαρτωλοί  των συμβάσεων δημοσίου .Περιμένουν στην γωνία να σηκώσει η κυβέρνηση τα χέρια  και να παραιτηθεί. Ράβουν κοστουμάκια για να καθίσουν. Στα έδρανα της εξουσίας. Λαγοκοιμούνται για να μην χάσουν την στιγμή. Αλιεύουν οποιαδήποτε πληροφορία. όσο και παλιά να είναι για να τεκμηριώσουν το ανήθικο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να έρθουν αυτοί. Το έχουν ξανακυβερνήσει τον τόπο της χώρας. Ξέρουν πως να το ξεζουμίσουν και να το ξεπουλήσουν στους ΄΄φίλους΄΄ μας. ¨Άνθρωποι που βάλανε το χεράκι τους στην καταστροφή των τελευταίων σαράντα ετών έχουν πάθει εκλεκτική αμνησία, δεν είναι υπεύθυνοι για τον φόνο και ούτε από έξω ,από το σφαγείο, δεν πέρασαν. Αδιαφορούν για τις θυσίες στις οποίες θα υποβληθούν οι έλληνες πολίτες για να βγει η σούπα. Θέλουν να κλείσει η αξιολόγηση με την προοπτική ότι θα κατηγορήσουν  φανερά και δεικτικά την κυβέρνηση που υπέγραψε. Παράξενες συμμαχίες πάνω σε κομματικές δραπετεύσεις  που κυνηγούν τα ψηφαλάκια των αθώων ψηφοφόρων. Για αυτού η ιστορία του τόπου ξεκίνησε πριν δύο χρόνια όλα τα προηγούμενα δεν είναι άξια συζήτησης. Βγαίνουν από παρθενογένεση και δηλώνουν έτοιμοι να αναλάβουν .Από την αρχή με τα καινούργια τους δεδομένα  στοιβάζοντας τα βρώμικα τους κάτω από το χαλί της ιστορίας. Η επικαιρότητα τρέχει και θα έπρεπε ,αυτά τα φαντάσματα να καταλάβουν ότι θα μείνουν εκεί που ήταν .Στην λήθη. Επίσης  οι πολλές ώρες και χρόνια που θα μείνουν στην ντουλάπα θα αναγκαστούν να αφοδεύσουν. Μυρίζει άσχημα το ντουλάπι των φαντασμάτων. Εμείς δεν θα κλάψουμε απλώς θα πετάξουμε ,στα σκουπίδια αυτό το ντουλάπι. Η μπόχα και η βρώμα πρέπει να μείνει μακριά μας. Δεν μας είναι χρήσιμο.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Μαϊος 2017 19:42
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.