Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 10 Μαϊος 2017 09:55

Allons enfants de la Patrie Le jour de gloire est arrivé ! Και τώρα τί;

Γράφτηκε από την

 της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ 

        Οι εκλογές τελειώσανε στην Γαλλία. Βγήκε ο τριάντα εννιάχρονος E.Μακρόν ,ένας ΄΄ άχρωμος ΄΄ πολιτικά  άνθρωπος χωρίς κάποια συγκεκριμένη κομματική στάση. Νέος ,φιλόδοξος και τολμηρός. Εκφράζει  ανοιχτά μία πολιτική έκφραση αποδοχής της ΕΕ

και συνεχής υποταγής στην Γερμανική κυριαρχία. Καθόλου τυχαία η πρώτη τηλεφωνική επαφή με την Μέρκελ και η δημοσίευση. Το πρώτο προεδρικό του ταξίδι θα είναι στην Γερμανία.  ΄΄ Έσωσε τη Γαλλία από την καταστροφή ΄΄ (Süddeutsche Zeitung).Εκμεταλλεύτηκε και με το παραπάνω την αρνητική ψήφο ενάντια στην Λεπέν αφού «υποστήριξε την αλλαγή», «οι αντίπαλοί του αποσύρθηκαν μόνοι τους από το παιχνίδι».Η Μαριν Λεπέν εμφανίστηκε «υπερβολικά ακραία» υπερβολικά σίγουρη στάζοντας χολή ενάντια στους ξένους και τους μετανάστες. Με ιδιαίτερο οίστρο  βιαστική να ΄΄ σώσει ΄΄ την ξενοφοβική Γαλλία  με στόχο να κυριαρχήσει η γαλλική και μόνο φυλή. Σαν να είχε κάνει φροντιστήριο στις σχολές Τράμπ.

   Ο Ε .Μακρόν στερείται κομματικής βάσης αλλά δεν είναι ανεξάρτητος. Δεν είναι  αριστερός και ούτε δεξιός; Ο ίδιος δηλώνει ότι θα είναι ο πρόεδρος όλων των Γάλλων. Έπεισε η απλώς αποτέλεσε το μικρότερο κακό στην εκλογική διαμάχη; Σαφώς ναι ! Όμως στους 44 εκατ. ψηφοφόρους 16 εκατομμύρια Γάλλοι δεν ψήφισαν και άλλοι 10 εκατομμύρια επέλεξαν την Λεπέν. Η αδιαφορία των Γάλλων για τις εκλογές έχει βαθιές ρίζες στην γενικευμένη δυσπιστία και ίσως βαθιά απογοήτευση απέναντι στους πολιτικούς. Πολλά πρόσωπα της πολιτικής ζωής ακολούθησαν αυτά που γίνονται και στην χώρα μας. Μοίρασαν υποσχέσεις, φλόμωσαν τον λαό με φανφάρες, σαμπάνιες παροχολογία και  τελικά απομακρύνθηκαν με μικρά πηδηματάκια από τον αρχικό τους στόχο.

  ¨Οι  ανακουφισμένοι Γάλλοι τραγούδησαν  Allons enfants de la Patrie Le jour de gloire est arrivé ! (La Marseillaise) για να γιορτάσουν την νίκη. Συμβολική η επιλογή του χώρου για τα επινίκια. Μπροστά στο Λούβρο και όχι στην Βαστίλη η στην πλατεία της Δημοκρατίας όπου συνήθως συγκεντρώνονται αυτοί που διαμαρτύρονται για το πού πάει η Γαλλία. Ακούστηκε ο εθνικός ύμνος της Γαλλίας ,όλων των Γάλλων, απόηχος μιας δοξασμένης ιστορίας. Θριάμβευσε η δημοκρατία και η ελευθερία; Τι θα κάνει ο καινούργιος πρόεδρος; Συμπαθεί την Ελλάδα και κατανοεί τα προβλήματα της αλλά η έντονη φιλία με την Γερμανία θα ΄ χρωματίσει ΄΄ και τις μελλοντικές του απόψεις και θέσεις. Θα μας στηρίξει για το αίτημα της αναδιάρθρωση του χρέους η θα μας ξεχάσει; Θα φανεί! Στην Ελλάδα μας οι αρμοδιότητες του προέδρου είναι περιορισμένες στην Γαλλία όχι!

  

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Μαϊος 2017 10:01
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.