Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017 08:43

Παραπλάνηση = Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας»

Γράφτηκε από την

της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

    Τη δεκαετία του '90 η παραπλάνηση υπήρξε βασικό συστατικό πολλών διαφημίσεων προϊόντων ή/και υπηρεσιών. Εταιρίες αυτοκινήτων προβάλανε έντονα τη (νεόφερτη τότε) δυνατότητα χρηματοδότησης αναφέροντας μόνο το ύψος της μηνιαίας δόσης, παραλείποντας να αναφέρουν τον αριθμό των δόσεων (Σ .Ιγνατιάδης). 

Αναμφισβήτητα, στις μέρες μας πάσχουμε από καταναλωτική μανία. Σημαντική δραστηριότητα, στην οποία ξοδεύουμε ,όσοι διαθέτουμε, χρόνο και χρήματα. Κολλητική ασθένεια. Ο τεράστιος όγκος της διαφήμισης στην οποία εκτιθέμαστε καθημερινά, με όλους τους διαθέσιμους τρόπους, μας παρασέρνει σε ξένα ή γνώριμα μονοπάτια. Ήμαστε ενημερωμένοι, υποψιασμένοι και δύσπιστοι, ως καταναλωτές, και πάλι  την πατάμε μπροστά στα προϊόντα και τις υπηρεσίες που αυτές υπόσχονται

    Η έντονη οικονομική κρίση άλλαξε τα πλαίσια στα οποία κινούμαστε. Το χρήμα δύσκολα ξοδεύεται επειδή κουβαλάς κάποια πρότερα ανοίγματα που άδειασαν τους λογαριασμούς σου. Ιεραρχείς διαφορετικά τα πράγματα ξεκινώντας από  καθημερινές δραστηριότητες και τελειώνοντας με την ψυχαγωγία σου. Παρότι στενέψανε τα όρια   σε βομβαρδίζουν ασύστολα ,σε όλα τα επίπεδα, με εικόνες και παραπλανητικά μηνύματα. Απλός άνθρωπος είσαι, αμαρτωλός και πονόψυχος. Συντονίζεσαι με το γενικό πνεύμα και λυγίζεις. Σκέπτεσαι ΄΄ πρέπει να ζήσουν και αυτοί που δουλεύουν σε αυτό το κλάδο ΄΄ και δέχεσαι τα μηνύματα Πράττεις ανάλογα και την πατάς. Μπαίνεις ξυπόλητος στα αγκάθια. Αφήνεις την λογική και τσιμπάς. Π.χ. στο Survivor  κοιτάζεις και ονειρεύεσαι ότι είσαι κάποιος άλλος. Πιο νέος, πιο γενναίος, πιο εύπορος, πιο όμορφος και σαφώς πιο χαζός. Κάνεις οφθαλμόλουτρο   με τζάμπα εικόνες με άκρος αποκαλυπτικά  σλιπάκια. Δεν  αναλύεις  την λεζάντα, δεν αναρωτιέσαι για τι το κάνουν απλώς κολλάς στα καλλίγραμμα σώματα και στους αξιοζήλευτους  κοιλιακούς. Δεν κρίνεις την ποιότητα και το όνομα του καναλιού.. Βλέπεις  τα νεανικά σώματα και φαντάζεσαι ότι τη στιγμή που θα είσαι εκεί αυτομάτως το λίγο πλαδαρό και ατσούμπαλο σώμα σου θα ευθυγραμμιστεί με την μόδα και την καλαισθησία.

    Ο  Λαοκόων ήταν ένας από τους Τρώες ιερείς του Θυμβραίου Απόλλωνα. Στο τέλος του Τρωικού Πολέμου προειδοποίησε τους Τρώες (μάταια) να μη δεχθούν τον Δούρειο Ίππο ως δώρο από τους Έλληνες: «Μια θανάσιμη απάτη είναι τούτη», είπε, «σκαρωμένη απ’ τους Αχαιούς αρχηγούς!»Το τέλος το ξέρουμε όλοι. Δεν είμαι πιο λογική και ούτε πιο έξυπνη  όμως είμαι περπατημένη σε ότι αφορά τα εστιατόρια.  Διαβάζω σχόλια, επιλέγω, ελέγχω τιμές και ρωτάω. Το μεσημεριανό  ξεκίνησε με καλές και φθηνές προϋποθέσεις (μία σαλάτα, μία μπριζόλα στα δύο και ένα μπουκάλι νερό)τελείωσε με μία πικρή γεύση. Η παραπλάνηση με το κουβέρ άκρως ελκυστικό και την δωρεάν βελουτέ κολοκυθόσουπα ήταν αποτελεσματική. Αδιαμφισβήτητα από τις καλύτερες σούπες που έχω φάει έξω. Η σαλάτα( μάνγκο, αβοκάντο και πορτοκάλι) όταν άνοστη αλλά την φάγαμε .Ξαφνιαστήκαμε με το ξύλινο δίσκο με δύο τεράστιες μπριζόλες και λίγες πατατούλες. Αμφισβητήσαμε μάταια την παραγγελία. Βρεθήκαμε μπροστά σε ένα  απόλυτο όχι. Φάγαμε και πληρώσαμε.60 ευρώ αντί για 23 που είχαμε συνεννοηθεί. Οι αγέλαστοι σερβιτόροι αρνήθηκαν τα πάντα, δεν έτρεχε τίποτα. Είχαν  μπροστά τους δύο κυρίες άρα δύο μπριζόλες .Δήθεν εμείς δεν είχαμε καταλάβει ότι αντί για 350 γραμμάρια κρέας θα τρώγαμε ένα κιλό. Σαν κυρίες πήραμε το μάθημα μας. Κατάπιαμε τον πόνο μας και φύγαμε παίρνοντας το υπόλοιπο της μπριζόλας. Κάτι ήξερε ο Λαοκόων!

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017 08:49
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αγνώστου συνθέτη Πάσχα στην Αλεξανδρούπολη »