Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017 10:06

Το παρελθόν και το μέλλον μας

Γράφτηκε από την

                                  ΤΗς  ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

  Αν κάποιος θέλει να προβλέψει το μέλλον, πρέπει να συμβουλευτεί το παρελθόν, καθώς τα γεγονότα του σήμερα μοιάζουν με του παρελθόντος. Αυτό συμβαίνει, επειδή δημιουργούνται από ανθρώπους που πάντοτε

ωθούνταν και θα ωθούνται από τα ίδια πάθη και έτσι αναγκαστικά επιφέρουν τα ίδια αποτελέσματα. ~ Νικολό Μακιαβέλι

   Η Ελλάς έχει φορτωμένο παρελθόν, επώδυνο παρόν και προβληματικό μέλλον. Ποιός φταίει; Τα βάσανα και οι καημοί της μάνας πατρίς δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Φταίει μόνο το κακό ριζικό μας ; οι επιλογές και οι συμβιβασμοί που κάναμε για να γίνουμε δεκτοί στο κλαμπ των ευρωπαίων; Οι κυβερνήσεις που την θεώρησαν τσιφλίκι τους και την ξεγυμνώσανε στα χέρια των αχόρταγων ΄΄φίλων΄΄ μας;. Οι διαπραγματεύσεις,  με τα καλά και τα κακά τους, οι υπερχρεώσεις των δανείων και τα συμφέροντα των ξένων πάνω από τα εθνικά μάς ώθησαν στην τωρινή καταστροφή. Το αμαρτωλό παρελθόν, σαν κάτι ασήκωτα βαρίδια που αλυσοδένουν τους θανατοποινίτες, δύσκολα θα φύγει. Πως να στεφτεί με επιτυχία μία προσπάθεια που ξεκίνησε με άδεια ταμεία και λεηλατημένη οικονομία; Πως να ολοκληρώσει το πρόγραμμα της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ χωρίς να προκαλέσει την χρεοκοπία;

   Το παρελθόν είναι σαν μία σταθερή φωτογραφία στην ιστορία μας. Κιτρίνισε ,οι άκρες της έχουνε φθαρεί αλλά παραμένει εκεί. Αναλλοίωτο στην μνήμη μας. Δεν αλλάζει, πέρασε και άφησε το  στίγμα του στην ψυχή και το σώμα μας. Διαμόρφωσε πολλά από τα χαρακτηριστικά μας. Μας επέβαλε κανόνες και όρια που επέτρεψε ή απότρεψε  την πορεία μας. Στον κόσμο. Με τα καλά και τα κακά του. Ακόμη και το παρελθόν μπορεί να αλλάξει. λέει ο  Ζαν Πολ Σαρτρ εννοώντας ότι η μνήμη μας αλλάζει  την θέση και την ουσία των γεγονότων. Ιεραρχούμε διαφορετικά με βάση την συναισθηματική του αξία. Ξεχνάμε πολλά από αυτά που μας πονέσανε αφήνοντας στο ξέφωτο μόνο ΄΄ λαμπρά ΄΄ γεγονότα και τις ωραίες αναμνήσεις.

        Η μικρή και όμορφη χώρα μας έχει ένδοξο παρελθόν και αβέβαιο μέλλον. Η ελευθερία ή  θάνατος ήταν μία συνειδητή επιλογή που την σημάδεψε και την καθόρησε ως χώρα  από την αρχαιότητα. Το παρελθόν είναι φάρος, όχι λιμάνι λέει ένα Ρώσικο γνωμικό. Τίποτα δεν την πτόησε και πολεμάει γενναία για την ανεξαρτησία της. Θα σταθεί στα πόδια της. Πολλά την βάραιναν, πολλά γίνανε στις πλάτες της. αλλά δεν πτοήθηκε. Συνεχίζει .Το ένδοξο παρελθόν  δεν αλλάζει .Το μέλλον θα αλλάξει και είναι στο χέρι μας. Να το κάνουμε. ΄΄Δεν μπορείς να έχεις μέλλον αν δεν έχεις παρελθόν. Μόνο αυτός που χτίζει το μέλλον έχει δικαίωμα να κρίνει το παρελθόν ΄΄ λέει ο Φρειδερίκος Νίτσε.  Μόνο αν πατάς πάνω σε κάτι γερό και σταθερό θα κτήσεις το καινούργιο και θα στεφτείς με επιτυχία..

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017 10:10
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.