Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017 15:54

Πέντε κλινικές από τα νοσοκομεία Φλώρινας και Πτολεμαΐδας λόγω έλλειψης Ιατρών ανέστειλαν την εφημεριακή τους λειτουργία. Οι επιστολές των διοικητών

Γράφτηκε από τον

  του Σπύρου Κουταβα

Με ανακοίνωση της η Ένωση Νοσοκομειακών γιατρών Δυτικής Μακεδονίας γνωστοποιεί ότι οι Παιδιατρικές του Μποδοσάκειου  Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας και του νοσοκομείου Φλώρινας, «ανέστειλαν την εφημεριακή

τους λειτουργία, λόγω έλλειψης Ιατρικού προσωπικού».  Από τις 19 έως τις 28 Φεβρουαρίου η Παιδιατρική κλινική της Φλώρινας και από τις 16 έως τέλος Φεβρουαρίου η Παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Πτολεμαΐδας δεν θα δέχονται επείγοντα περιστατικά τα οποία θα πρέπει να προωθούνται στο νοσοκομείο της Κοζάνης. Μάλιστα οι αρμόδιοι διοικητές έχουν  ενημερώσει και την διοίκηση του ΕΚΑΒ για τις διακομιδές που τυχόν θα χρειαστούν. Οι νοσοκομειακοί γιατροί επισημαίνουν το σύνολο των παιδιατρικών περιστατικών Φλώρινας, Πτολεμαΐδας και Κοζάνης θα καλύπτονται από την ελλιπώς στελεχωμένη εφημεριακή παιδιατρική κλινική του Γ.Ν. Κοζάνης «Μαμάτσειο» στην οποία  υπηρετούν ως εφημερεύοντες  μόνο ένας ειδικευμένος και ένας ειδικευόμενος γιατρός.

Ο πρόεδρος της  Ένωσης νοσοκομειακών Ιατρών Δυτικής Μακεδονίας Άγγελος Αγγελόπουλος τονίζει ότι «η σκληρή πραγματικότητα που επικρατεί στα νοσοκομεία απομυθοποιεί τις διθυραμβικές δηλώσεις των τοπικών παραγόντων περί επαρκών προσλήψεων στα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής».

 Συνολικά πέντε κλινικές στα νοσοκομεία Φλώρινας και Πτολεμαΐδας έως το τέλος Φεβρουαρίου εξαιτίας της έλλειψης ιατρών θα αναστείλουν την εφημεριακή τους λειτουργία.

Πιο συγκεκριμένα:

- η Παιδιατρική κλινική νοσοκομείου Φλώρινας από 19 ~28 Φεβρουαρίου

- η Μαιευτική - Γυναικολογική κλινική  Φλώρινας από 20~28 Φεβρουαρίου

- η Ορθοπεδική κλινική Φλώρινας για όλες τις ημέρες του μηνός Φεβρουαρίου

- η Νεφρολογική κλινική Φλώρινας για τις ημέρες 9,12,14,16,19,21,23,26,28 Φεβρουαρίου

- η Παιδιατρική Κλινική του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας από 16~28 Φεβρουαρίου

Ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ Γιώργος Κίρκος ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι «πριν από μερικές ημέρες υπέγραψε την πρόσληψη μίας Παιδιάτρου που θα εργαστεί ως επικουρικός για δύο χρόνια στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας αλλά δεν έχει ακόμη αναλάβει τα καθήκοντά της, ενώ έχει ήδη προσληφθεί μια επικουρική γιατρός για δύο χρόνια στην Παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Φλώρινας». Τόνισε ότι τα προβλήματα υποστελέχωσης των Παιδιατρικών κλινικών σε λίγο θα είναι παρελθόν αφού «είναι σε εξέλιξη η πρόσληψη τεσσάρων  μόνιμων Παιδιάτρων, δυο για την Φλώρινα και δύο για το Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας».

Πιο συγκεκριμένα,  έχει ολοκληρωθεί η κρίση για την πρόσληψη ενός Παιδιάτρου Επιμελητή Β στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και ενός στο νοσοκομείο Φλώρινας και είναι θέμα χρόνου η οριστικοποίηση των ονομάτων τους από το υπουργείο Υγείας ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της πρόσληψης των άλλων δύο γιατρών που θα στελεχώσουν τις παραπάνω Παιδιατρικές κλινικές. 

πηγη:ΑΠΕ ΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017 16:01
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.