Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016 21:27

Unna fatsa Unna ratsa?

Γράφτηκε από την

        της    ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

     Τα γεγονότα στην Ιταλία μας επηρεάζουν πάρα πολύ είτε θέλουμε είτε όχι. Βρισκόμαστε στην ίδια βάρκα που αρχίζει και βουλιάζει . Την Ευρωπαϊκή ¨Ένωση.

¨Έχουμε πολλά κοινά σημεία και σίγουρα περνάμε τα ίδια βάσανα με το προσφυγικό, εργασιακό και το ασφαλιστικό. Το «Corriere della Sera» σχολιάζει πικρά ότι «οι ψηφοφόροι είπαν "όχι" στον τρόπο με τον οποίο ο Ρέντσι ήθελε να αλλάξει το Σύνταγμα, αλλά, ίσως, ακόμη περισσότερο στην κυβέρνησή του». La Repubblica επιμένει ότι «ο Ρέντσι δεν κατάλαβε πως δεν υπάρχει καμία κυβέρνηση, στις δυτικές δημοκρατίες, η οποία θα μπορούσε να επιβιώσει μιας ψηφοφορίας τέτοιου είδους μετά από χίλιες ημέρες θητείας».

    Τι φταίει και η Ιταλία μπαίνει σε σύγκρουση ανάμεσα στο εθνικό και ευρωπαϊκό της συμφέρον; Η λαϊκή ετυμηγορία πόσο θέλει η Ιταλία να μείνει στην ενιαία Ευρώπη; Δεν μας ξάφνιασε το 60% ΟΧΙ επειδή εδώ και ένα χρόνο ο πρωθυπουργός Ρέντσι  σκοπίμως αρνήθηκε να παραβρεθεί σε κάποιες συναντήσεις της Ευρωζώνης. Αντιδρούσε (σε όλα τα επίπεδα) ενάντια στην αφόρητη πίεση του Σόιμπλε και της Μέρκελ που δεν του αφήσανε περιθώρια τραπεζικών και οικονομικών ελιγμών. Σταδιακά  ηγέτες ,όπως Ο Ολάντ και ο Ρέντση εγκαταλείπουν την πολιτική σκηνή μην μπορώντας να επιβάλουν άλλες μεταρρυθμίσεις στους λαούς τους. Το κόστος των δημοψηφισμάτων στην Μεγάλη Βρετανία (αμφισβητείται νομικά) και στην Ιταλία ταρακουνά συθέμελα το κοινό ευρωπαϊκό συμφέρων .

    Βίοι παράλληλοι; Ζήλεψε ο Ρέντσι τον Τσίπρα και έκανε δημοψήφισμα προτάσσοντας τον εαυτό του σαν ασπίδα για τις μεταρρυθμίσεις; Οι χώρες της Ευρωζώνης( Deutsche Bank 2014), χρωστούν συνολικά 9.473,8 δισ. Ευρώ ή το 94,% του ΑΕΠ. Η Ελλάδα (176% του ΑΕΠ, το 2007 ήταν 107,2%), η Ιταλία (131,8%) , η Πορτογαλία (127% του ΑΕΠ), η Ιρλανδία (114%),Βέλγιο (108%), Κύπρος (104,7%), Ισπανία, Γαλλία (95,3%), Αυστρία (80,7)και Γερμανία (74,8%). Το μικρότερο χρέος έχει η Εσθοσνία με 10,5% του ΑΕΠ. Η Ιταλία (59.83 εκατ. πληθυσμός το 2013) ,Η Ελλάδα (11 εκατ.)και όμως δεν άντεξε την πίεση. Ο φόβος για την αλλαγή (μία συνταγματική αναθεώρηση που έκρυβε πολλά μυστικά) έπεισε για το ΟΧΙ. Αρνούνται  τις μεταρρυθμίσεις ; Πιστεύουν ότι brexit αποτελεί μια δόκιμη εναλλακτική λύση εξόδου από τον ασφυκτικό κλοιό της ΕΕ.; Είμαστε το ίδιο με τους ιταλούς; Εμφανισιακά ίσως, οικονομικά όχι ! Στο 11,3% μειώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στην Ιταλία(2015), σύμφωνα με τα στοιχεία του ιταλικού Εθνικού  Ινστιτούτου Στατιστικής Istat. Η Ελλάδα έχει 25,6%,η Πορτογαλία 13,2%,οι ΗΠΑ 5,5 %και η Γαλλία 10,5% (2015) άρα  ήμαστε πολύ χειρότερα.; Άλλα μέτρα και άλλα σταθμά. Θα ξεσηκωθούμε και μείς επειδή μας γονάτισε αυτή η δαιμονική και απάνθρωπη ΄΄ ενωμένη ΄΄ Ευρώπη;

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016 21:31
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.