Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016 08:46

Το παλιό και το καινούργιο

Γράφτηκε από την

της Ευγενιας Ηλιοπουλου

Χθες πήρα την μεγάλη απόφαση. Πέταξα το παλιό καρότσι για την λαϊκή. Το αντικατέστησα με ένα καινούργιο. Πιο όμορφο. Πιο ελαφρύ. Πιο πρακτικό. Πιο ευέλικτο στο γεμάτο λακκούβες. Δρόμο .

Η ζωή μας έχει απλοποιηθεί και σήμερα έχουμε πολύ πιο. καλή ζωή. Η τεχνολογία έχει δώσει πρακτικές και εύκολες λύσεις. Έχω μια κακιά συνήθεια. Μία από τις τόσες που κουβαλάω στην πλάτη μου. Αποχωρίζομαι δύσκολα τα πράγματα μου. Υποφέρω επειδή τα φροντίζω καλά. Τα αγαπάω και τα θεωρώ σιωπηλά φιλαράκια μου. Πιστά επειδή τα ψυχρά πράγματα ποτέ δεν σε προδίδουν. Οι άνθρωποι το κάνουν εύκολα. Τα άψυχα πράγματα σε ΄΄ αφήνουν ΄΄ μόνο λόγω χρόνου και όταν αχρηστεύονται. Χαλάνε και δεν σηκώνουν καμία διόρθωση η επισκευή. Πήγα .Είδα. Αγόρασα. Στο σπίτι έκανα σύγκριση. Ίδιο σχήμα. Ίδια εταιρεία. Καινούργιο μοντέλο. Καινούργιο χρώμα. Πιο ελαφρύ με γυαλιστερά αλουμινένια μπράτσα αντί για τα ανοξείδωτα μεταλλικά Μία νέα πινελιά πάνω σε μία δοκιμασμένη και πετυχημένη πρακτική λύση. Για τα ψώνια της νοικοκυράς. Αμφιβάλω αν θα αντέξει όσο το παλιό(14 χρόνια) αλλά αυτή είναι η ζωή μας. Όλα αλλάζουν. Για τι να μην αλλάξουν και τα πράγματα μας. Το άλλο το ακούμπησα κοντά στον κάδο σκουπιδιών. Καροτσάκι σε καλή κατάσταση. Θα είναι χρήσιμο σε κάποιον άλλον. 

      Το καινούργιο διαδέχεται το παλιό. Αυτή είναι η λογική εξέλιξη των πραγμάτων. Το μυαλό μου πήγε στην πολιτική. Δύσκολα αποχωρίζεσαι τις αριστερές αντιλήψεις. Των στόχων και των ιδανικών.Για το δίκαιο του αγώνα. Πώς εκφράζεσαι και πως θα το πραγματοποιήσεις;. Κάποτε .δεν καθόμασταν στο ίδιο τραπέζι με έναν δεξιό. Δεν συγχωρούσαμε τα εγκλήματα! Τώρα έχουμε καθημερινές συναλλαγές. Για να σώσουμε την χώρα. Από την καταστροφή. Ποιο είναι το πολιτικό βάρος του παλιού και του καινούργιου; Άκρως  αποκαλυπτικές οι ιστορίες  των θαλασσοδανείων στην εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια στα κόμματα και στα ΜΜΕ. Τα χρέη των κομμάτων δεν θα αποπληρωθούν ούτε σε 200 χρόνια.108 δις μη εξυπηρετούμενα δάνεια(από 5% το 2008 φτάσαμε στο 41% το 2016). Ένας στους έξι από τους ανθρώπους που χρωστάνε είναι κακός πληρωτής και δεν θα αποπληρώσει ποτέ το δάνειο του λέει ο κύριος Στουρνάρας.

    Στα ψυχρά και άψυχα αντικείμενα ισχύει το καλύτερο για το παλιό και το ψεύτικο για το καινούργιο. Ισχύει το ίδιο στους πολιτικούς; Η μάχη στην Βουλή για την διαπλοκή ήταν διδακτική! Οι κατηγορίες, οι αναπάντητες ερωτήσεις, οι ανήθικες  επιθέσεις και οι ύβρεις. Δεξιά και αριστερά. Το παλιό και το καινούργιο πολιτικό ήθος στην Ελλάδα μας. Οι άνθρωποι αλλάζουν. Οι παλιοί φεύγουν. Οι νέοι έρχονται. Ίδιες αρχές; Διαφορετική πορεία;. Διαφορετική έκφραση, διαφορετικές επιλογές όμως κρίνονται  μόνο από τις πράξεις μας και όχι από τις δηλώσεις!

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016 08:49
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.