Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016 16:15

Το τίμημα η αλλιώς και τα λεφτά ταξιδεύουν

Γράφτηκε από την

¨Όλα τα πράγματα σε αυτή την δύσκολη συνάμα συναρπαστική ζωή μας έχουν ένα τίμημα. Αυτό που δίνει ή εισπράττει ως αντάλλαγμα κάποιος για να αποκτήσει κάτι .

¨Ένα κόστος που μεταφράζεται αλλιώς σε προσωπικό ή γενικό επίπεδο. Είτε είναι σε λεφτά ,είτε σε ενέργεια είτε σε καταστροφικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη μιας χώρας και την επιβίωση ενός λαού.
Η παγκόσμια οικονομική κρίση έβγαλε στην επιφάνεια πολλά τρωτά σημεία του τραπεζικού συστήματος. Τα στρες τεστ 57 διεθνών τραπεζών (θεσμικός και οικονομικός έλεγχος) απέδειξε ότι 12 από τις πιο γνωστές ευρωπαϊκές τράπεζες ΄΄πάσχουν΄΄ σοβαρά. Παράλληλα όμως, με την αύξηση των επενδύσεων, αυξανόταν και το εξωτερικό χρέος των τραπεζών. Τα ΄΄ κόκκινα δάνεια ΄΄ (ιδιωτών και τραπεζών)στοιχίζουν πάνω από ένα τρις τις οικονομίες πολλών χωρών. Είναι άλλο θέμα είναι αν εσύ ο προβληματικός φτωχός πλην τίμιος έλληνας, που πήρες το δάνειο, αδυνατείς να το αποπληρώσεις και άλλο αν ή τράπεζα σου δεν μπορεί να πληρώσει αυτά που δανείστηκε. Το θέμα είναι ποιός θα καλύψει αυτή την αδυναμία. Στην δική μας περίπτωση εμείς πληρώσαμε την ανακεφαλαίωση δηλαδή τα σπασμένα. Το πρόσφατο παράδειγμα της κατάρρευσης τραπεζών της Ιταλίας μας λέει πολλά. Τα δανεικά που χαρίστηκαν στην Ισπανία και την Πορτογαλία επιβεβαιώνουν ότι δεν ήμαστε όλοι το ίδιο. Θυμάστε ότι στη Ισλανδία ο λαός ψήφησε ενάντια στην επιβολή περικοπών για να σωθούν τα δάνεια των τραπεζών και κέρδισε; .Δηλαδή δεν πλήρωσε τα σπασμένα των τραπεζών .Μία μικρή χώρα κατάφερε να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, τοποθετώντας τον λαό κυρίαρχο, στις πολιτικές που ακολούθησε, για να βγει από το αδιέξοδο. Το 2008,η κατάσταση της ήταν χειρότερη και από αυτήν της Ελλάδας. Σήμερα έχει ανακάμψει πλήρως, παρουσιάζοντας ανάπτυξη της τάξης του 2,5% ετησίως , ενώ η ανεργία της έχει πέσει κάτω από το 5% και η εμπιστοσύνη των αγορών αποκαθίσταται. .Εμείς πότε θα μπορέσουμε να υψώσουμε το μπόι μας;
Το τίμημα η αλλιώς και τα λεφτά ταξιδεύουν .Η Ευρώπη έχει γονατίσει και ψάχνει για λύσεις και δανεικά. Τα χρηματιστήρια βογκάνε κάνοντας ιλιγγιώδεις βουτιές Οι μέτοχοι φεύγουν δεν ρισκάρουν. Δεν ειδοποιούν. Παίρνουν τα λεφτά τους και πάνε σε άλλη γη σε άλλα μέρη. Είναι παράξενο ότι τους βρίσκεις στις ΗΠΑ ( με υποτιμημένο δολάριο αλλά με άλλες τραπεζικές δυνατότητες εξασφάλισης επιβίωσης) όπου οι προσφορές δίνουν και παίρνουν.
Οι εξεταστικές επιτροπές για τα τραπεζικά δάνεια των μεγάλων ιδιοκτητών έντυπων μέσων και καναλιών απέδειξε έμπρακτα πόσο πληρώθηκε το τίμημα της ΄΄δόξας ΄΄ των ΜΜΕ.Η στάση μερικών κομμάτων για το απαράδεκτο και το κραυγαλέο τρόπο δανειοδότησης έδωσε πολλές απαντήσεις για το για τι και το πώς!

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016 22:24
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.