Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2016 09:06

Ήρθε το καλοκαίρι η αλλιώς! Καλώς τηνε την Πέρδικα!

Γράφτηκε από την

 της ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

            Η Ελλάδα είναι μία μαγική χώρα απαράμιλλης ομορφιάς. Πιστεύω ότι η άνοιξη είναι η πιο όμορφη εποχή του χρόνου. Η φύση αγαλλιάζει, το χώμα μυρίζει και το αεράκι μας χαϊδεύει. Η διάθεση αλλάζει και  όλα τα προβλήματα υγείας που εμφανίστηκαν ,κατά την διάρκεια του χειμώνα,

εξαφανίζονται  χωρίς φάρμακα απλώς με μία βόλτα έξω.Όλα μας σπρώχνουν να κάνουμε την μικρή μας επανάσταση. Να πάρουμε θαρραλέες αποφάσεις και να νοιώσουμε ικανοί να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας. Είναι τα ανθισμένα λουλούδια και  η πλάση που μοσχοβολάει, Είναι το πράσινο που κυριαρχεί  στα λιγοστά πάρκα και μπαλκόνια μας. Είναι η περίοδος που αφήνουμε στην άκρη τα βασανιστικά προβλήματα του χειμώνα(οικονομική κρίση, πολιτική και ψυχική φθορά) βάζουμε τα ελαφριά ,γεμάτα ελπίδες και δροσερά μας ρούχα και ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον.

   Ευχαριστήθηκα την  μονοήμερη εκδρομή  στην αγαπημένη μου Αίγινα. Πήρα τα μπανιερά μου και το βιβλίο μου, και έφτασα στον Πειραιά. Επωφελήθηκα και των προσφορών των ναυτιλιακών εταιρειών  και επιβιβάστηκα στον Ποσειδώνα. Μαζί μου και τρία σχολεία και δύο πούλμαν με ξένους προσκυνητές στον Άγιο Νεκτάριο. Όταν είδα το πλήθος σκέφτηκα ότι δεν θα βρω καμιά ελεύθερη καρέκλα αλλά στην πραγματικότητα απόλαυσα όλη την διαδρομή στο σαλόνι χωρίς κανένα πρόβλημα. Τα χαρούμενα νιάτα μετακινούνταν συνέχεια χωρίς να προβληματίζουν τους καθηγητές επιτηρητές τους . Τα γέλια και τα χαμόγελα κυριαρχούσαν στο επιβατικό κοινό. Χάρηκα ιδιαίτερα όταν διαπίστωσα πολλούς ξένους τουρίστες. Θυμήθηκα τα ελπιδοφόρα μηνύματα ότι οι στατιστικές λένε ότι ο πήχης ανεβαίνει σε 27 εκατομμύρια τουρίστες από 25 εκατομμύρια πέρυσι και 22 εκατομμύρια πρόπερσι. το 2014 καινούργιες αφίξεις  τουριστών. Είπα μέσα μου ότι όχι μόνο οι πλούσιοι αλλά και οι φτωχοί τουρίστες επισκέπτονται την Ελλάδα μας και καλώς το κάνουν. Δεν τους τρομάζει το μεταναστευτικό και ούτε η οικονομική κρίση αφού θεωρούν την Ελλάδα ασφαλής προορισμό.

   Αίγινα , Άγια Μαρίνα, Βάγια και επέλεξα για μπάνιο και φαί την Πέρδικα. Βγήκα κερδισμένη. Το δροσερό κρυστάλλινο νερό ήταν ζεστό στην επιφάνεια και παγωμένο στο βάθος αλλά δεν πτοήθηκα. Είχα και παρέα έναν γλάρο. Ήσυχα και ωραία απόλαυσα την γαλήνη κοντά στο κύμα. Το φρέσκο ψαράκι, η ψητή σαρδελίτσα και κυρίως τα ντόπια λαχανικά τους. Τα τρυφερά πανταζαράκια. ,τα χόρτα που μοσχοβολούσαν και φυσικά τα τραγανά τηγανισμένα κολοκυθάκια με ένα απίθανο τζατζίκι. Η επιτυχία της εκδρομής μου ήταν η διάλεξη που μου κράτησε, ο κυρ Νότης περί λιαστού χταποδιού. Σημειώσεις δεν κράτησα αλλά εντυπωσιάστηκα από την ευρυμάθεια του ταβερνιάρη και υποσχέθηκα ,στον εαυτό μου, να δοκιμάσω την συνταγή του. Η επιστροφή στην Αθήνα ήταν πιο αργή αλλά και πιο φθηνή με τον Άγιο Νεκτάριο. Βίωσα μια όμορφη εκδρομή και γέμισα τις μπαταρίες μου θετική ενέργεια.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2016 09:09
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.