Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 10 Ιουλίου 2016 12:21

Το αίμα είναι το καλύτερο λίπασμα

Γράφτηκε από την

        της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Το αίμα άλλωστε είναι το καλύτερο λίπασμα (Ράνι Μανίκα-Μάνα Ρίζι)

 Τζιχάντ "φι σαμπίλ Αλλά[χ]" = αγώνας για το Θεό .Το Ισλάμ διακρίνει τέσσερις τρόπους με τους οποίους ο πιστός μπορεί να επιτελέσει το καθήκον του τζιχάντ:

με την καρδιά, με τη γλώσσα, με το χέρι ή με το σπαθί. Ο πρώτος  σημαίνει ότι ο πιστός πρέπει να εξαγνίσει την καρδιά του αντιπαλεύοντας τον διάβολο και υπερνικώντας τις προτροπές του να πράξει το κακό. Η διάδοση του Ισλάμ με τη γλώσσα ή με το χέρι επιτελείται κυρίως υποστηρίζοντας το ορθό και δίκαιο και διορθώνοντας το σφάλμα και το άδικο. Ο τέταρτος για να εκπληρώσει το καθήκον είναι να εξαπολύσει πραγματικό πόλεμο εναντίον των απίστων και των εχθρών της ισλαμικής πίστης. 

   Το  πρόσφατο δείγμα γραφής του ISIS στις ΗΠΑ με 50 νεκρούς και 50 τραυματίες επιβεβαίωσε όλα τα φρικτά σενάρια  εκδίκησης του ισλαμικού χαλιφάτου. Το πρώτο χτύπημα επί αμερικάνικου εδάφους μετά τις 11.09.2001. Σε τέσσερα πολιτικά αεροσκάφη είχεεκδηλωθεί αεροπειρατεία, και τα τρία από αυτά οδηγήθηκαν από τους αεροπειρατές και προσέκρουσαν στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και το Πεντάγωνο, ενώ το τέταρτο συνετρίβη σε ανοικτό χώρο. Οι Δίδυμοι Πύργοι κατέρρευσαν προκαλώντας χιλιάδες απώλειες: εκτός των 19 αεροπειρατών, συνολικά από τις επιθέσεις, 2973 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 24 μένουν αγνοούμενοι. Στην Γαλλία (13.11.2015) σημειώθηκε η πρώτη επίθεση επι ευρωπαϊκού εδάφους με βομβιστές-καμικάζι  με 150 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. Στο Βέλγιο(22.03.2016) σκοτώθηκαν 32 ανθρώπους και    τραυματίστηκαν πάνω από  200  Δύο αδέλφια αραβικής καταγωγής «μοιράστηκαν» τις αποστολές του τρόμου, Κοινά χαρακτηριστικά των τρομοκρατικών επιθέσεων :

  • Οι μαχητές τρομοκράτες δεν ήταν ξενόφερτοι αλλά γέννημα θρέμμα πολίτες με ταυτότητα, πολιτικά, νομικά δικαιώματα και μόνιμη κατοικία.
  • Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη του ιερού θρησκευτικούς πολέμου, βάσει σχεδίου  για να  ΄΄ τιμωρηθούν ΄΄ οι άπιστοι
  • Οργανωμένο χτύπημα με απώτερο σκοπό τον εκφοβισμό του πληθυσμού και παραδειγματισμού των μη μουσουλμάνων  
  • Δεν ήταν τυφλές επιθέσεις. Τα θύματα  στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ ήταν άοπλοι και ανίδεοι νέοι  που διασκέδαζαν μακριά από τα πεδία των μαχών.

     Ιερός πόλεμος ή πόλεμος συμφερόντων; Ποιός οπλίζει και ποιός πληρώνει; Η Δύση έχει χρυσοπληρώσει το πετρέλαιο που αγόρασε από τις αραβικές χώρες. Ο Τράμπ δικαιώθηκε έβαλε γκολ  από τα αποδυτήρια και θα βγει πρόεδρος των ΗΠΑ. Οι αμερικανοί  προβληματίζονται: τι ρόλο έπαιξε το δικαίωμα οπλοκατοχής και οπλοχρησίας. Ποιοι θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα κατοχής ενός όπλου- και τι μεγέθους; Παρέχει, εν τέλει, ασφάλεια η κατοχή ενός όπλου, ή έχει αντίθετα αποτελέσματα; . «Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής», αναφέρει ο συγγραφέας Iain Overton( Guardian), «είναι η μόνη χώρα στον πλανήτη που αποκρίνεται σε περιπτώσεις μαζικών πυροβολισμών, χαλαρώνοντας κι άλλο τους νόμους που αφορούν την οπλοκατοχή και οπλοχρησία».

  Το αίμα είναι το καλύτερο λίπασμα για το χώμα .Για τα φυτά αλλά και για την διαιώνιση του μίσους , την επιβολή του φόβου και την αλλαγή των οικονομικών και γεωγραφικών συνόρων. Όταν οι αδίστακτοι ισλαμιστές μαχητές λειτουργούν αυτοκαταστροφικά  καμία χώρα δεν μπορεί να μείνει εκτός των στόχων του ισλαμικού κράτους   

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 10 Ιουλίου 2016 12:30
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.