Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2016 21:17

Η Νυκτερινή αμετροέπεια του Περιφερειάρχη η αλλιώς ''τα βλέπει η μέρα και γελάει''

Γράφτηκε από τον
δεν ειναι η πρώτη φορά ουτε η τελευταια που η τηλεόραση  του περιφερειάρχη χρησιμοποιείται ως εργαλείο ασκησης πολιτικής δεν ειναι η πρώτη φορά ουτε η τελευταια που η τηλεόραση του περιφερειάρχη χρησιμοποιείται ως εργαλείο ασκησης πολιτικής

του Σπύρου Κουταβα

H εικόνα του Θόδωρου Καρυπίδη με το παραμορφωμένο πρόσωπο από το θυμό, να ουρλιάζει στα άγρια μεσάνυκτα σε αίθουσα του νοσοκομείου Κοζάνης "οτι καταλύεται η δημοκρατία" και να αντιπαρατίθεται σε ανεπίτρεπτο ύφος με τον γιατρό και πρόεδρο των Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών ΔΜ Α. Αγγελόπουλο

είναι εξωφρενική, και ταυτόχρονα γραφική. Εάν δεν γνώριζα εξαρχής ότι αυτός που ωρύεται  νυχτιάτικα στο νοσοκομείο με τον  δημοσιογράφο του καναλιού του να τον καταγράφει είναι ο περιφερειάρχης, θα νόμιζα ότι είναι κάποιος αρσενικός κλώνος της γραφικής κ. Ε. Λουκά που ωρύεται όταν δει κάμερα τηλεόρασης. Δυστυχώς για όλους μας είναι ο περιφερειάρχης και επειδή το πρόσωπο του αποτελεί έναν από τους πολλούς θεσμούς της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας μας, είναι ανάγκη να ξεκαθαρίσουμε.  Για όσους είδαν και άκουσαν τα ουρλιαχτά του Θόδωρου, να πούμε όσο δυνατά μπορούμε ότι «ευτυχώς δεν καταλύθηκε η δημοκρατία».

Απλά, αγαπητοί αναγνώστες και έφηβοι που μόλις αρχίσατε να παρακολουθείτε ειδήσεις και να διαβάζετε στο διαδίκτυο, ο  περιφερειάρχης  Θόδωρος Καρυπίδης δυστυχώς δεν μπορεί  να καταλάβει την διαφορά ανάμεσα στην "κατάλυση της δημοκρατίας" και "τα προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία της δημοκρατίας".  Αδυνατώ να εξηγήσω τα αίτια αυτής της έλλειψης κατανόησης αλλά αρμοδιότεροι είναι οι εκπαιδευτικοί των σχολείων μας για να απαντήσουν.

Σε αυτό το αυταρχικό κρεσέντο, ο περιφερειάρχης είχε  συνοδοιπόρους. Τον αντιπεριφερειάρχη Γιατρό Σταύρο Γιαννακίδη και τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μίμη Δημητριάδη. Ο πρώτος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην ουσία εναντίον των δύο συναδέλφων του. Ο τελευταίος πήρε μέρος στο «καυγά» αλλά εγκατέλειψε γρήγορα από την απάντηση του συνδικαλιστή γιατρού ότι «δε διορίσατε γιατρούς απλά μονό εξαγγείλατε». Ήταν παρόντας ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κοζάνης Αντώνης Κύρινας που εξ ονόματος του Δήμου Κοζάνης δεν ξεστόμισε ούτε μισή λέξη, αν και στο ΔΣ του Μαμάτσειου συμμετέχει υποχρεωτικά ο εκπρόσωπος του Δήμου. Ο Γ. Κίρκος διοικητής της 3ης ΥΠΕ που ήταν παρών και αισθανόμενος προφανώς ότι αυτές οι εικόνες είναι πρωτόγνωρες, ντροπιαστικές  να εξελίσσονται σε νοσοκομειακή μονάδα προσπάθησε να αποτρέψει το δημοσιογράφο του φλας τβ -του Καρυπίδη-  να συνεχίσει να βιντεοσκοπεί. Την επόμενη μέρα εξέδωσε δελτίο τύπου που αποκαθιστούσε την τιμή των Γιατρών και διευθυντών κλινικών Κυφωνίδη και Αποστολίδη που πήραν την πρωτοβουλία να λειτουργήσουν εκ περιτροπής τις κλινικές  τονίζοντας  ότι «τους τιμά και τους ευχαριστεί για την προσφορά τους τόσο ως ιατρών όσο και ως Διοικητών σε δύσκολες συνθήκες».

Κομματικοί ''διαδρομιστές'' στο περιβάλλον  του Καρυπίδη  και Δημητριάδη διέδιδαν στους "γλιτσερούς" διαδρόμους της περιφέρειας ότι η ενέργεια των γιατρών ήταν πράξη υπονόμευσης του έργου της κυβέρνησης ενώ άλλοι έβλεπαν υπονόμευση στο έργο του νέου διοικητή Χιωτίδη. Το «ευχαριστώ» του Κίρκου στους γιατρούς που είχαν το ρόλο διοικητή, δεν άρεσε  στον Καρυπίδη και στον Δημητριάδη. Με διαφορά ολίγων ωρών εξέδωσαν τις δικές τους ανακοινώσεις για το θέμα. Ο Μίμης Δημητριάδης στα πρόσωπα όσων πήραν την απόφαση δηλαδή του Κυφωνίδη και του Αποστολίδη, διέκρινε  «ακραίες συμπεριφορές συντεχνιασμού , αμοραλισμού και δολοπλοκίας που επέδειξαν οι υπεύθυνοι αυτής της ιστορίας,» και ότι οι παραπάνω  «στόχευαν μόνο στην προσπάθεια της κυβέρνησης, που αφορά  την  ανασυγκρότηση του δημόσιου συστήματος υγείας»

Προξενεί  εντύπωση που τοπικός βουλευτής ελληνικού κοινοβουλίου είναι τόσο ανενημέρωτος για πρόσωπα και γεγονότα της περιοχής μας. Οφείλω να το αναφέρω ως δημοσιογράφος αλλά και ως γονέας ότι όσες φορές βρέθηκα είτε με την μια η την άλλη ιδιότητα στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο, ο διευθυντής της Παιδιατρικής κλινικής κ. Κυφωνίδης, ήταν ο άνθρωπος απο την εποχή  του 2003  που λεφτά υπήρχαν,  κρατούσε μόνος του με έναν ειδικευόμενο γιατρό ανοικτή την κλινική. Αντίστοιχα γεγονότα κοσμούν και τον κ. Λ. Αποστολίδη της Παθολογικής στην Κοζάνη,

Δεν προξενεί καθόλου εντύπωση που ο συντονιστής του περιφερειακού του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μ. Δημητριάδης ανάμεσα  στα υπαρκτά και χρόνια προβλήματα των νοσοκομείων, βλέπει φαντάσματα, εχθρούς, αντιπάλους, υπονομευτές  που παίζουν το χαρτί της αντιπολίτευσης, του Κουκουλόπουλου, και όποιον άλλον έχει γίνει εμμονή.

 Αντίθετα προξενεί πολύ θετική εντύπωση ότι σε αυτό τον πολιτικό κουτσαβακισμό με ολίγον από αυταρχισμό του στυλ «εμείς κάνουμε κουμάντο» και την ξέγυμνη αμετροέπεια, δεν συμμετείχαν αν και θα μπορούσαν, οι υπόλοιποι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης.

Ο Θέμης Μουμουλίδης, ο Γιάννης Θεοφύλακτος και ο Γιώργος Ντζιμάνης για όποιον παρακολουθεί τα δημόσια πράγματα , έχουν εδώ και καιρό, που κρατούν αποστάσεις τόσο από τον περιφερειάρχη όσο και από τον βουλευτή Μ. Δημητριάδη. Το ότι δεν έβγαλαν έστω μια ανακοίνωση για το θέμα, δείχνει ότι δεν επιθυμούν να γίνουν μέρος του ''κάδρου'' η να συνδεθούν με πολιτικές πρακτικές που δε ν συνάδουν με τις αρχές που οι ίδιοι επέλεξαν να ασκούν το κοινοβουλευτικό τους έργο, στην επίλυση  προβλημάτων  της περιοχής. Μου είναι πολύ δύσκολο να φανταστώ - και δεν είναι μονό δική μου δυσκολία - έναν αναγνωρισμένο σκηνοθέτη του θεάτρου, έναν καταρτισμένο  νομικό και έναν πρώην στρατηγό  του Ελληνικού στρατού που έχει θητεύσει επί μακρόν στο πλευρό του αείμνηστου Γιάννη Χαραλαμπόπουλου, να είναι μέρος της «παρέας»  Καρυπίδη – Δημητριάδη,  με τον πρώτο να ωρύεται  ότι « καταλύεται η δημοκρατία» γιατί η Παθολογική κλινική του Μαμάτσειου θα λειτουργεί εναλλάξ 15 ημέρες.

Τέλος, δεν μπορώ να μην σημειώσω ότι η εικόνα του περιφερειάρχη να διαπληκτίζεται με ανεπίτρεπτο ύφος και  τρόπο «εξ ονόματος της υγείας του λαού» της δ. Μακεδονίας με τους γιατρούς που βρίσκει μπροστά του  και με την κάμερα του καναλιού του να βιντεοσκοπεί το περιστατικό, είναι ένα πολύ κακό παράδειγμα. Ήδη οι γιατροί των δύο νοσοκομείων Κοζάνης και Πτολεμαϊδας έχουν πέσει πολλές φόρες θύματα βίαιων προπηλακισμών  από συνοδούς και ασθενείς. Μετά από όσα έδειξε η τηλεόραση του περιφερειάρχη πολύ φοβούμαι ότι στο «όνομα της υγείας του λαού» ορισμένοι από τους πολίτες που δεν θα ικανοποιούνται  θα έχουν ένα παράδειγμα στο μυαλό τους για το τι να κάνουν.

Προξενεί εντύπωση ότι το θέμα δεν σχολιάστηκε από τον λαλίστατο ΙΣΑ Κοζάνης.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2016 12:21
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.