Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 02 Απριλίου 2016 08:51

Ο βουλευτής Κοζάνης Θέμης Μουμουλίδης, εναντίον Α. Μπαλτά και Γ. Φάμπρ

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβα

«…Ελληνικό φεστιβάλ δεν υπάρχει χωρίς ουσιαστική συμμετοχή Ελλήνων δημιουργών. ….. είναι καλό ο εναλλακτικός κ. Γ. Φαμπρ πριν αναλάβει τα καθήκοντα

του να αντιληφθεί και τι πραγματικά αναλαμβάνει…… οι σύγχρονοι Έλληνες δημιουργοί έχουν πολλά να προσφέρουν στην διαμόρφωση ενός σημαντικού ελληνικού φεστιβάλ από το οποίο δεν νοείται να απουσιάζει η Αργολίδα οι Φίλιπποι και αλλά σημαντικά φεστιβάλ…»

 Όλα τα παραπάνω, είναι σχόλια στην σελίδα του στο διαδίκτυο του βουλευτή Θ. Μουμουλίδη με αφορμή  τις δηλώσεις και το πρόγραμμα του ελληνικού φεστιβάλ που ανακοίνωσε ο νέος του καλλιτεχνικός διευθυντής μαζί με τον υπουργό Πολιτισμού κ. Μπαλτά.  Διαβάζοντας κάποιος πίσω από τα γραμμές ο κ. Μουμουλίδης δεν στρέφεται εναντίον μόνο του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή αλλά και του επικεφαλή του υπουργείου πολιτισμού. Το τελευταίο του σχόλιο, μετά το δελτίο τύπου του φεστιβάλ που προσπαθούσε να μπαλώσει τα πράγματα είναι αρκετά δεικτικό και στοχεύει τον ίδιο τον υπουργό πολιτισμού κ. Μπαλτά. «Το να αναγκάζεσαι εκ των υστέρων να δηλώσεις πως θα αναλάβεις πρωτοβουλίες για τα αυτονόητα το λιγότερο που αποδεικνύει είναι ανεπάρκεια. Όμως είμαι βέβαιος πως θα υπάρξει γενναία και ειλικρινής αντιμετώπιση ενός κορυφαίου πολιτικού ζητήματος».

Ο σκηνοθέτης και βουλευτής Κοζάνης ήταν ο πρώτος από τους καλλιτέχνες που άνοιξε το χορό των διαμαρτυριών, αυτός που έδωσε το παράγγελμα λίγα λεπτά αφότου τελείωσε η συνέντευξη τύπου του Γιαν Φαμπρ και του υπουργού πολιτισμού.  Εγραψε «...και βέβαια δεν μπορώ παρά να διαφωνήσω με τις σημερινές "εξαγγελίες"- μέρους ελπίζω προγράμματος - του Κύριου Γιαν Φαμπρ(καλλιτεχνικού διευθυντή του)».  

Το Vetonews μίλησε με τον Θέμη Μουμουλίδη και ζήτησε διευκρινήσεις εάν με τις δηλώσεις του  ζητά την παραίτηση του υπουργού πολιτισμού η την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή συντασσόμενος με το αίτημα της πλειοψηφίας των συναδέλφων του στο καλλιτεχνικό χώρο. Ο κ. Μουμουλίδης υποστήριξε ότι «δεν υπονοεί κάποια παραίτηση αλλά αναμένει οπωσδήποτε πολιτικές πρωτοβουλίες εντός του σαββατοκύριακου που θα αποκαθιστούν τα πράγματα στο ελληνικό φεστιβάλ». Μάλιστα υποστήριξε ότι «εφ'οσον ο κ. φαμπρ δηλώνει επιμελητής του διεθνούς φεστιβάλ, μπορεί να υπάρξει η λύση ώστε την επιμέλεια του ελληνικού προγράμματος να αναλάβει η αναλάβουν πρόσωπα που γνωρίζουν άριστα τα τεκταινόμενα της ελληνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας».  Η παραπάνω πρόταση πιθανολογείται να αποτελέσει την εκτόνωση  της έντασης η τον προσωρινό «ιστορικό συμβιβασμό» του καλλιτεχνικού χώρου τουλάχιστον για την φετινή χρονιά με την ηγεσία του υπουργείου πολιτισμού. Ο κ Μουμουλίδης -όπως δήλωσε- δεν παραβρέθηκε στην έκτακτη συνέλευση των καλλιτεχνών αλλά παρακολουθούσε τις εξελίξεις και είχε συνεχή ενημέρωση από τα έδρανα του κοινοβουλίου, καθότι διαδραματιζόταν η συζήτηση για το προσφυγικό.  

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 02 Απριλίου 2016 09:04
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.