Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016 08:41

Ο Νοτιάς η αλλιώς η νοσταλγία της νιότης

Γράφτηκε από την

                                     της    ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

  Το καλύτερο κρασί όταν παρακινηθεί γίνεται ξύδι( λαϊκή ρήση)

    Η ταινία του κυρίου Μπουλμέτη σε μεταφέρει ανέξοδα στην εποχή της νιότης σου. Οι ανησυχίες, οι προβληματισμοί και το χρώμα της εποχής μεταφέρεται

ακέραια στην οθόνη και εύκολα  μπαίνεις στο πνεύμα. Της νοσταλγίας. Του ονείρου. Των προδομένων προσδοκιών .Μιας γενιάς που από την αφετηρία της ήταν καταδικασμένη στην αδράνεια. Στην αποδοχή. Των κακών  και των καλλών. Καμία προτροπή για αντίσταση. Το πελέκι της Αστυνομίας  κρέμεται πάνω από τα κεφάλια όλων. Οι επιλογές; Θα σκύψεις κεφάλι; Θα το σηκώσεις για να υποστείς τις συνέπειες των πράξεων σου; Αυτό το μήνυμα μεταφέρεται με πολύ χιούμορ και λίγη πίκρα ξέροντας ότι τα νιάτα τολμάνε. Όσο και να σε δασκαλεύουν οι δικοί σου εσύ θα τολμήσεις να χαράξεις την πορεία σου.

      Ο μικρός που ζει μέσα στα όνειρα και τις φαντασιώσεις φτάνει στην φάση που επιθυμεί να τις πραγματοποιήσει. Εκεί αρχίζει και παίρνει τα μαθήματα του. Ο Έρωτας. Μεγάλη απόσταση ανάμεσα στους όρκους αγάπης και την πεζή και άχαρη προδοσία. Η πολιτική. Πως εξαργυρώνονται κάποια ιδανικά. Η τέχνη. Προσγειώνεται ανώμαλα όταν την δημιουργία την κάνεις πράξη. Απογοητεύεται αλλά δεν τα βάζει κάτω. Πάντα σε μία μάχη υπάρχουν απώλειες. Μικρές. Μια γυναίκα. Μεγάλες .Μια ιδεολογία.

    Η ταινία ξεκινά με τις καλύτερες προθέσεις και προσδοκίες. Οι ηθοποιοί, τα σκηνικά και οι εσωτερικές λήψεις χτίζουν το πλαίσιο στο οποίο  ξετυλίγεται η υπόθεση της ταινίας. Διάχυτα τα συναισθήματα όσων έχουν βιώσει αυτή την περίοδο. Οι εικόνες που διασώθηκαν από εκείνη την περίοδο μας, μας συγκινούν βαθύτατα. Όλων οι σκέψεις γυρίζουν στα άμοιρα τα νιάτα μας. Στις προδοσίες και τις ανακαλύψεις. Στις επαναστάσεις που έχουμε κάνει η έστω έχουμε ονειρευτεί. Πολύ καλώς ο παραλληλισμός του θέματος σε μία φωτογραφία με την χρήση ευρύ γονιού η τηλεφακού. Πότε κάποιος είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα με άλλο μάτι(άλλο φακό);

     Πάντα κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος και εδώ το καλό κρασί ΄΄ άρπαξε΄΄ και έγινε ξύδι. Ο σκηνοθέτης πραγματοποίησε μία υπόσχεση που είχε δώσει στον εαυτό του. Η ατολμία (δεν θίγει παρά στο  ελάχιστα το πολιτικό πλαίσιο),οι επαναληπτικές εικόνες με τα σύμβολα  των στόχων ενός αγώνα (που τελικά δεν δόθηκε ποτέ) και οι συχνές επιστροφές στις φαντασιώσεις χαλάνε, κατά την δική μου άποψη, την τελική γεύση της ταινίας. Το ανάλαφρο σενάριο προσφέρει πολύ νοσταλγία και φεύγοντας όλοι διατηρούμε ένα χαμόγελο στα χείλη μας. Όμορφα τα νιάτα που περνούν και πίσω δεν γυρνούν !

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016 08:44
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.