Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016 09:08

Σιγά τα αίματα!

Γράφτηκε από την

της  ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Μετά από υπόγεια και επώδυνα πολιτικά μαγειρέματα βγήκε ο μέγας. Αυτός που θα στριμώξει τον Τσίπρα. Αυτός που θα σώσει τη χώρα και θα βρει προοπτική ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση!

Αυτόν περίμεναν οι νεοδημοκράτες για να υψώσουν το λάβαρο της νίκης. Να τους ξυπνήσει από τη χειμερία νάρκη. Να τους ξαναβάλει στο πολιτικό παιχνίδι.

Ηχούν τα τύμπανα της νίκης. Η πολιτική αστάθεια επιβεβαιώνεται! Δεν βγήκε καλά - καλά και άρχισαν και τρέμουν τα θεμέλια στα υπόλοιπα κόμματα και πολιτικά σχήματα της αντιπολίτευσης; Πίσω από τα πικραμένα χαμόγελα των τριών ηττημένων η οικογένεια ανοίγει σαμπάνιες. Οι δηλώσεις (αυτών που χάσανε από την οικογενειοκρατία) για την αναξιόπιστη κυβέρνηση δεν ξεγελάνε κανέναν και οι γλείφτες πήρανε σειρά για να λιβανίσουν και να εξυμνούν τα προσόντα του νέου αρχηγού. Μερικοί ετοιμάζουν κοστούμια. Άλλοι σκύβουν το κεφάλι και δηλώνουν ότι παίξανε με τα "παιδιά" και χάσανε. Ο ΣΥΡΙΖΑ τρέμει, ενώ μόλις έχει κερδίσει τις εκλογές με βάθος χρόνου τετραετίας. Τους φοβίζει ακόμα και η σκιά του Κυριάκου. Τρομαγμένοι από το μέγεθος του ανδρός, τρέχουν και δεν ξέρουν πού να κρυφτούν.

Κατανοητή η χαρά και τα όνειρα για μεγαλεία και πρωθυπουργιλίκι, αλλά έλεος! Εδώ η χώρα καίγεται και δεν προλαβαίνουμε να απαντάμε στις προσβολές και τις επιθέσεις των δανειστών μας, με την αλλαγή της φρουράς στη γαλάζια γενιά θα ασχοληθούμε; Ναι! Θα παραιτηθεί αμέσως ο Τσίπρας για να ανέβει ο Κυριάκος! Τι άλλο θα δούμε και θα ζήσουμε;

Καλές οι χαρές και τα γλέντια σας, κύριοι, που θα κατασπαράξετε την κουρασμένη (από την μάχη με τα Μνημόνια) Αριστερά, αλλά σιγά τα αίματα! Δεν κερδίσατε κάτι ουσιαστικό. Η ψηφοφορία περιορίστηκε σε λιγότερους από 370.000 συμπολίτες μας. Έντεκα εκατομμύρια είναι όλοι οι Έλληνες και είμαστε στην ίδια βάρκα, που πρέπει να φτάσει στο λιμάνι με ζωντανούς όλους τους επιβάτες.

Θα μπορέσει η καινούργια ηγεσία της Ν.Δ. να βοηθήσει ουσιαστικά στη διαμόρφωση της τακτικής απέναντι στον κοινό εχθρό της χώρας; Τι απήχηση θα έχει ή όχι στους ψηφοφόρους της είναι δικό της πρόβλημα. Το μέγα πρόβλημα είναι αν θα μπορέσει να συνεργαστεί με τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα για να χαράξουν μια κοινή πολιτική με την τωρινή κυβέρνηση. Να μην περιοριστεί σε μια στείρα και μικροπολιτική αντιπολίτευση που εγωιστικά και σπαστικά δεν θα οδηγήσει πουθενά. Σε λίγες ημέρες τα πολιτικά ανοίγματα του καινούργιου ηγέτη θα δώσουν πολλές απαντήσεις στις κρυφές ελπίδες των νεοδημοκρατών.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016 09:12
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.