Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2015 22:12

Θύελλα στον ΣΥΡΙΖΑ: Επιστολή καταπέλτης Μητλιάγκα για το συντονιστή Τ. Πολιτίδη. Τον ''καρφώνει'' για τις επιλογές στο ψηφοδέλτιο, και οτι διαλύει τις οργανώσεις του κόμματος στην Κοζάνη. Η απάντηση Πολιτίδη, (αποκλειστικά στο vetonews)!

Γράφτηκε από τον
Ο Γ. Μητλιάγκας είναι απο τα ιστορικά στελέχη της αριστεράς στο νομό, υποψήφιος βουλευτής στα πέτρινα χρόνια του ΣΥΝ. Ο Τ. Πολιτίδης στέλεχος της Εορδαίας δραστηριοποιήθηκε ενεργά στο ΣΥΡΙΖΑ μετά το 2011 Ο Γ. Μητλιάγκας είναι απο τα ιστορικά στελέχη της αριστεράς στο νομό, υποψήφιος βουλευτής στα πέτρινα χρόνια του ΣΥΝ. Ο Τ. Πολιτίδης στέλεχος της Εορδαίας δραστηριοποιήθηκε ενεργά στο ΣΥΡΙΖΑ μετά το 2011

Tου Σπυρου Κουταβά

Το vetonews αποκαλύπτει την διαμάχη εντός των τοιχών της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ με αποκορύφωμα τις επιλογές για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων του κόμματος στην Κοζάνη. Η επιστολή Μητλιάγκα  προς τον συντονιστή του κόμματος Τασο Πολιτίδη...

που φέρνει στο φώς  το vetonews είναι αποκαλυπτική του κλίματος στην μεγαλύτερη οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Δυτική Μακεδονία. Στην ουσία επιβεβαιώνει τα οσα κατ'επανάληψη  το vetonews έχει γράψει για την ''παραγκα'' που διοικεί τον Συριζα και για τα εργα και τις ημερες του μέλους της Τ. Πολιτίδη. Η επιστολή Μητλιάγκα ερχεται μετλα την ηχηρή παραίτηση του συντονιστή της οργάνωσης του κόμματος στην Κοζάνη Βασίλη Γκούμα. Επίσης, η επιστολή ερχεται στην χρονική στιγμή που κορυφαία στελέχη του κόμματος στον νομό  μένουν στο περιθώρειο η κρατούν αποστάσεις απο τα εργα και τις ημερες Πολιτίδη. 

Η Επιστολή καταπέλτης προς το πρόσωπο του συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ Κοζάνη  ανήκει σ'ένα από τα ιστορικότερα  στελέχη της αριστεράς του ΣΥΝ και αργότερα του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό, του Γιώργου Μητλιάγκα. Ο Γ. Μητλιάγκας  με μια επιστολή που έστειλε στα μέλη του κόμματος και στην νομαρχιακή επιτροπή ποτε με ειρωνικό ποτε με σαρκαστικό τόνο αποδομεί το πρόσωπο του συντονιστή Τ. Πολιτίδη, τον εκθέτει στα μέλη του κόμματος για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί για τον έλεγχο της οργάνωσης . «Να’ σαι  καλά που διέλυσες όλες τις οργανώσεις μελών και όρισες υπεύθυνους έμπιστους ανθρώπους σου…..» Επίσης αναφέρετε στην νοοτροπία ενός ανδρός αρχή από τότε που ανέλαβε γραμματέας. « Σ’ ευχαριστώ εκ μέρους όλων των συντρόφων μου, που μας απάλλαξες από όλα τα καθήκοντά μας και τα πήρες όλα επάνω σου, που λειτουργείς ως γραφεία τύπου Δ-Μ, Ν.Ε.,  πόλεων και περιχώρων».

Επίσης δεν αφήνει  ασχολίαστο το γεγονός του τρόπου που ο Πολιτίδης προσπάθησε  να χειρισθεί προσωπικά την συγκρότηση  του ψηφοδελτίου της Κοζάνης. «..δεν ρώτησες κανένα όργανο για το ψηφοδέλτιο. Στο κάτω-κάτω εσύ είσαι ο ΘΕΣΜΟΣ, ως φωτισμένος ηγέτης-συντονιστής και όχι τα όργανα και οι Ο.Μ..»  Επίσης  καυτηριάζει με ειρωνικό τρόπο την παρέμβαση του ιδίου, του βουλευτή Δημητριάδη καθώς και του περιφερειάρχη του Θόδωρου Καρυπίδη στην μεθόδευση για την λίστα των ψηφοδελτίων. «Σε τιμά που προΐστασαι της μοναδικής Ν.Ε. στην Ελλάδα που δεν την έβαλες σε κόπο και φασαρία να στείλει αξιολογημένη πρόταση για το ψηφοδέλτιο και σηκώσατε μόνοι σας το φορτίο με το Μ. Δημητριάδη και τη βοήθεια του Θ.Κ.»

Ο Γ. Μητλιάγκας  μέμφει τον Τ. Πολιτίδη ακόμη και στην περίπτωση της καθαίρεσης του από την Ν.Ε. με το αιτιολογικό της τρίμηνης για λόγους υγείας απουσίας του. «…παραβιάζεις το καταστατικό όποτε σε βολεύει κι ας ορκίζεσαι σ’ αυτό λένε, όπως π.χ. για το «καθάρισμά» μου από τη Ν.Ε. για τρίμηνη (δικαιολογημένη λόγω ασθένειας) απουσία μου, ενώ το καταστατικό προβλέπει εξάμηνη αδικαιολόγητη απουσία».

Μάλιστα δακωμωδεί τις "υποσχετικές και τα ρουσφέτια" του συντονιστή προς τα μέλη της οργάνωσης οτι κάπου θα τους διορίσει και οτι φροντίζει για το μέλλον τους. ''Ευχαριστώ πολύ που με διόρισες γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών, φρόντισε σε παρακαλώ το επόμενο έτος να με διορίσεις Γραμματέα των Ενωμένων Εθνών, όπως μας υποσχέθηκες εξάλλου ότι παλεύεις να μας τακτοποιήσεις όλους''.

Στο τέλος δεν διστάζει να  τον προσφωννησει ως «πατερούλη» όπως προσφωνούσαν οι κομμουνιστες τον Στάλιν «…ΖΗΤΩ. Ζήτω ο πατερούλης μας, ζήτω ο μεγάλος αδερφός που φροντίζει για όλους και για όλα».  Και τελειώνει με το «..ΚΟΖΑΝΗ  ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2015-ΕΤΟΣ ΚΙΜ ΙΛ ΣΟΥΝΓΚ»

Στην επιστολή καταπέλτη  του Γ. Μητλιάγκα απάντησε με επιστολή του προς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ο Τ. Πολιτίδης. Η επιστολή του έχει πολλούς προσωπικούς χαρακτηρισμούς λέγοντας  ότι πρόκειται  για «λιβελογράφημα», κατηγορεί τον  Μητλιάγκα για επικοινωνία με «παρακάναλα της τοπικής ειδησιογραφίας», ότι βγάζει χολή,  και ότι όσα λέει είναι ντροπή για το λόγο της αριστεράς. Επίσης  του  προσάπτει την κατηγορία ότι μπορεί να συγκαταλέγεται στους στους «μικρόνοους και εμπαθείς ανθρώπους, που προσπάθησαν διαχρονικά να κάνουν πλιάτσικο στις συλλογικές αποφάσεις με αήθεις επιθέσεις για να δρέψουν τους καρπούς μιας εφήμερης δόξας» . Και τελειώνει με «το Καλό ταξίδι στα βάθη της νύχτας αγαπητέ Γιώργο και καλή αντάμωση στο φως της ημέρας».

Η επιστολή του Γ. Μητλιάγκα

ΕΥΓΕ στον σ.Τάσο Πολιτίδη-ΑΡΧΙΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ!!!

Επιστολή Γιώργου Μητλιάγκα

Κοινοποιείται σ’ όλα τα μέλη της ΝΕ Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ

 Σύντροφε Τάσο,

Σε ασπάζομαι ταπεινά και με δέος και σ’ ευχαριστώ που φροντίζεις να τα συντονίζεις όλα για μας. Ευτυχώς υπάρχεις και συ από το 2012, διαφορετικά έπρεπε να σε εφεύρουμε.

Ευχαριστώ πολύ που με διόρισες γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών, φρόντισε σε παρακαλώ το επόμενο έτος να με διορίσεις Γραμματέα των Ενωμένων Εθνών, όπως μας υποσχέθηκες εξάλλου ότι παλεύεις να μας τακτοποιήσεις όλους.

Σ’ ευχαριστώ εκ μέρους όλων των συντρόφων μου, που μας απάλλαξες από όλα τα καθήκοντά μας και τα πήρες όλα επάνω σου, που λειτουργείς ως γραφεία τύπου Δ-Μ, Ν.Ε., πόλεων και περιχώρων. Σε τιμά που προΐστασαι της μοναδικής Ν.Ε. στην Ελλάδα που δεν την έβαλες σε κόπο και φασαρία να στείλει αξιολογημένη πρόταση για το ψηφοδέλτιο και σηκώσατε μόνοι σας το φορτίο με το Μ. Δημητριάδη και τη βοήθεια του Θ.Κ.

Να’ σαι  καλά που διέλυσες όλες τις οργανώσεις μελών και όρισες υπεύθυνους έμπιστους ανθρώπους σου και συγνώμη για  την πρωτοβουλία που πήραμε αρκετοί σύντροφοι να βοηθήσουμε στις εκλογές και ανασυγκροτήσαμε στοιχειωδώς προεκλογικά, τις ΟΜ Αιανής και Άνω Κώμης, χωρίς την άδειά σου. Το ατόπημά μας να τιμωρηθεί με 40 βουρδουλιές στον καθένα. Και προσοχή, δώσε βάση στον οροπεδιάρχη Βοΐου-Σιάτιστας Παναγιώτη και δώστου το καθήκον να επιβλέπει από εκεί πάνω και τον υπόλοιπο νομό, μην τυχόν και μπουν οι εχθροί στις τάξεις του κόμματός μας και φυσικά να αποβληθούν όσοι βλάπτουν το κόμμα από μέσα γιατί πιο επικίνδυνοι είναι οι εσωτερικοί εχθροί.

Πρόσεξε πολύ ιδιαίτερα την «παράγκα» Μητλιάγκα που επιχειρεί να ανοίξει τις γραμμές του κόμματος στη «διεφθαρμένη-επικίνδυνη κοινωνία» γιατί απλώθηκε πολύ και δεν μπορώ να τη συμμαζέψω ούτε εγώ ο ίδιος. Μπορεί να μπει και μέσα στο σπίτι σου αθόρυβα σαν το χταπόδι και θα σε στοιχειώνει στον ύπνο και στον ξύπνο σου

Και σε παρακαλώ μην καλείς όλους για διαθεσιμότητα, γιατί αν έρθουν θα βρεις τον μπελά σου. Ζημιά θα κάνουν αφού εσύ ξέρεις και τα κάνεις όλα καλύτερα μόνος σου!

Ευλάβεια, τιμή και δόξα σε σένα και τον Ιορδάνη που τον σήκωσες από το χειρουργικό κρεβάτι(ως ο Χριστός το Λάζαρο), για να έρθει και να αναφωνήσει ΖΗΤΩ ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Α. Τσίπρας γιατί αλλιώς θα πηγαίναμε όλοι με τον Λαφαζάνη. Μήπως μας κόβει εμάς; Ευτυχώς μας έπεισε η επιχειρηματολογία του!

Να ενημερώσεις τον πρόεδρο ότι ο Ιορδάνης, ως υπεύθυνος του εργατικού κινήματος, μας έβγαλε πρώτη δύναμη (από τον πάτο) στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, για να τον τιμήσει ιδιαίτερα. Και πώς μπορείς σ. Τ.Π. και παίρνεις όλο το βάρος και την πολιτική ευθύνη πάνω σου για οποιοδήποτε «λάθος»!(κάνεις και λάθη!!!). Ποιο λάθος δηλαδή, σιγά τα αυγά. Επειδή δηλαδή δεν ρώτησες κανένα όργανο για το ψηφοδέλτιο. Στο κάτω-κάτω εσύ είσαι ο ΘΕΣΜΟΣ, ως φωτισμένος ηγέτης-συντονιστής και όχι τα όργανα και οι Ο.Μ. Και τι έξυπνο κόλπο που δεν ανάγγειλες τα ονόματα των υποψηφίων στην κεντρική συγκέντρωση με το σ. Τσίπρα. Μπράβο ! Άφησες τον κόσμο να ψάχνει μέχρι τελευταία στιγμή τους υποψήφιους.

Σε κατηγορούν μερικοί ότι παραβιάζεις το καταστατικό όποτε σε βολεύει κι ας ορκίζεσαι σ’ αυτό λένε, όπως π.χ. για το «καθάρισμά» μου από τη Ν.Ε. για τρίμηνη(δικαιολογημένη λόγω ασθένειας) απουσία μου, ενώ το καταστατικό προβλέπει εξάμηνη αδικαιολόγητη απουσία. Ή για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου για το οποίο είχες πει ότι θα συνεδρίαζε η Ν.Ε. για να κάνει αξιολογημένη πρόταση προς την Κ.Ε., όπως ορίζει το καταστατικό ή ότι δεν βάλατε σε εκλόγιμη θέση κανέναν από την πόλη της Κοζάνης(σιγά το χωριό!) κ.ά. τέτοιες χαζομάρες.

Σε κατηγορούν επίσης ότι δήθεν λειτουργείς αυταρχικά, συγκεντρωτικά και ιντριγκαδόρικα, ενώ ορκίζεσαι στη Δημοκρατία και συλλογικότητα. Ότι π.χ. ενώ πρέπει να παραβρίσκεσαι και να παρακολουθείς τις συνελεύσεις των Ο.Μ. κι αν σου δώσει το λόγο ο συντονιστής της Ο.Μ. να μιλήσεις για λίγο αν χρειαστεί, εσύ δήθεν παίρνεις το λόγο και μιλάς μια ώρα πριν και μια ώρα μετά το συντονιστή και δεν προλαβαίνουν τα μέλη να μιλήσουν. Τον κακό τους τον καιρό τους λέω. Και πού ξέρουμε εμείς από πολιτική και διαδικασίες. Αυτός ασχολείται 30 ώρες το 24ωρο, τα ξέρει όλα, τα φροντίζει όλα, φροντίζει για όλους μας και τι νόημα έχει κάθε φορά το καταστατικό. Το καταστατικό δεν μπορεί να είναι εμπόδιο μπροστά σ’ έναν μεγάλο  συντονιστή. Το θέλουμε και το εφαρμόζουμε μόνο όταν και όπως μας ωφελεί. Δεν καταλαβαίνουν σ. Τάσο, γι αυτό τράβα το δρόμο σου για το καλό του κόμματος και του λαού. Και μια μέρα η πατρίδα θα σε ανταμείψει…

Μού’ ρχεται να βάλω τα κλάματα για την αυτοθυσία και αυταπάρνηση που δείχνεις και απορώ πώς κάποιοι δεν σε καταλαβαίνουν και σε εχθρεύονται! Ένα δάκρυ μου έφυγε ήδη…Πρόσεξε όμως γιατί θα προσπαθήσουν να σε φάνε ακόμα και οι «φίλοι» σου. Κάνε δίκτυο κατάλληλο, πες κανένα ψέμα, ρίξε και καμιά συκοφαντία και δεν θα σου ξεφύγει τίποτα. Δοκιμασμένη τακτική. Κάτι ήξερε ο Ιωσήφ…

Και τώρα ας αναφωνήσουμε ΖΗΤΩ. Ζήτω ο πατερούλης μας, ζήτω ο μεγάλος αδερφός που φροντίζει για όλους και για όλα. 

ΚΟΖΑΝΗ  ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2015-ΕΤΟΣ ΚΙΜ ΙΛ ΣΟΥΝΓΚ

 Υ.Γ. Επιφυλάσσομαι να σε επαινέσω και δημοσίως.

Ευχαριστώ που με ανέχεσαι έστω και ως νοητή παρουσία στο ευρύτερο πολιτικό σου περιβάλλον.

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΔΗ

Θα παρακαλούσα τον σ. Μητλιάγκα να προσέχει μη δαγκάσει τη γλώσσα του, υπάρχει κίνδυνος να δηλητηριαστεί.

Με το ίδιο δηλητήριο που εκτοξεύει εδώ και χρόνια σε κάθε συλλογική διαδικασία και διοχετεύει εντέχνως στα παρακάναλα της τοπικής "ειδησεογραφίας".

Δεν θα ακολουθήσω τον προσωπικό του κατήφορο, ούτε την προσφιλή του μέθοδο, " χτυπώ και εξαφανίζομαι".

Εξ' άλλου ή ίδια ή ποιότητα του επισυναπτόμενου λιβελογραφήματος δείχνει την εμπάθεια και την χολή απέναντι στους συντρόφους του.

Αυτός ο λόγος είναι ντροπή για την αριστερά, για το αξιακό της σύστημα και προσβάλει βάναυσα την ελληνική γλώσσα.

Δεν πειράζει όμως, το λέγαμε πάντα στο χώρο μας: "Ή δημοκρατία αντέχει".

Αντέχει σε κάθε τι που την προσβάλει και την πληγώνει.

Αντέχει και απέναντι στους μικρόνοους και εμπαθείς ανθρώπους, που προσπάθησαν διαχρονικά να κάνουν πλιάτσικο στις συλλογικές αποφάσεις με αήθεις επιθέσεις για να δρέψουν τους καρπούς μιας εφήμερης δόξας.

Πολιτίδης Τάσος 

Συν/στης της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2015 19:50
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.