Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015 17:20

Πέρασε η μπόρα ή αλλιώς συμπεράσματα μιας εκλογικής διαμάχης

Γράφτηκε από την

της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Μπόρα ήταν και πέρασε. Εκλογές σε χρόνο ρεκόρ με τον κακό, αλητάκο και πονηρούλη σαραντάρη νε επιβεβαιώνεται για τρίτη συνεχόμενη φορά.

Κρίμα το μπόι σου καλέ Βαγγέλαρα! Που πήγε η πολιτική αξιοπρέπεια κύριε Μειμαράκη που από την μία τον στόλιζες με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και από την 'άλλη γονυπετής παρακαλούσες να σου κρατήσουν το χέρι όταν θα κυβερνήσεις και να σε στηρίξουν στο δύσκολο μνημόνιο; Τόση φασαρία έκανες για το μπόι σου. Αν θα ρωτούσες μια γυναίκα θα σου έλεγε ότι ,για κάποια χαρακτηριστικά του ανθρώπινου σώματος δεν μετράει το μήκος αλλά η λειτουργικότητα! Προοδεύσαμε πάντως. Αστραπή οι διαδικασίες. Η Λαϊκή Ενότητα πήρε το αναμενόμενο. Κανείς δεν αγαπάει τους αποστάτες.

Το δεκανίκι του ανάπηρου ΠΑΣΟΚ (ΔΗΜΑΡ) βοήθησε ουσιαστικά για να μην χαθεί η προσπάθεια ΄΄αναβάθμισης΄΄ της κυρίας Γεννηματά. Για πολλοστή φορά οι Έλληνες ψηφοφόροι αποδείξανε ότι διαθέτουν πολύ χιούμορ. Από τα βάθη της ιστορίας ξεμύτισε ο ξεχασμένος (για 30 χρόνια) σκελετός. Με το ποιό γελοίο ισχυρισμό του, ο κύριος Λεβέντης ΄ ΄ότι σε δύο μήνες βγαίνουμε από το μνημόνιο επειδή έχει αυτός κάποιους γνωστούς που θα μας βοηθήσουν ΄΄ έδωσε το στίγμα της επιτυχίας του. Άξιος κυρίως λόγω επιμονής του να ΄΄ανέβει΄΄ στο πολιτικό στίβο.

Από τις εννέα το βράδυ πάντως ξέραμε ποιός συγκέντρωσε τα περισσότερα κουκιά. Ποιός θα ''φύγει'' και ποιός θα ΄΄μείνει΄΄ στην πονεμένη μας Βουλή. Πολλοί όμως απουσιάσανε από την διαδικασία.6,6 κόμματα μείνανε εκτός Βουλής .Στο 43% η αποχή και είναι αποδεδειγμένα ένα βαρύ πλήγμα στην δημοκρατία μας. Μία οι σκόπιμα λανθασμένες δημοσκοπήσεις, άλλη η συντονισμένη εθνική παραγγελία για ΄΄ όλοι μαζί ΄΄ θα σώσουμε την Ελλάδα και κυρίως η κλεφτή ματιά στα ΄΄ παγωμένα ΄΄ χαμόγελα και όλοι έχουμε καταλάβει ότι η χώρα μας προς την δόξα τραβά. Και ξανά ,και ξανά και οπωσδήποτε ξανά όλοι βγήκαν κερδισμένοι. Μερικοί κέρδισαν εμπειρία. Άλλοι ηττήθηκαν αλλά θα αλλάξουν ηγέτες. Μερικοί άλλοι ανακαλέσανε το στάνταρντ της εκλογικής αποτυχίας. Αλήθεια Σταύρακα που πήγαν τα 3-5 % όταν εσύ ζητούσες ,τόσο απλά, ένα 10% για να μπεις και να τους κάνεις την μούρη κρέας με τις γνώσεις και τους επιστήμονες που συγκέντρωσες στο ποταμίσιο ανώτερο και αμόλυντο ιστό σου;

Από αύριο μερικοί θα σηκώσουν τα μανίκια τους και θα καταπιαστούν να σου ΄ ρυθμίσουν΄΄ την ζωή. Να σου επιβάλλουν φόρους και περικοπές. Οι κανόνες του παιχνιδιού επιβάλουν να υπακούσουμε μέχρι να περάσει η μπόρα! Εσύ θα κατεβάσεις το βρακάκι σου και θα χαλαρώσεις. Ίσως θα κρατάς ένα βαζάκι βαζελίνης. Στο αριστερό σου χέρι! Τρομάρα σου .

Για ώρα ανάγκης. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα έρθει και το τυχερό σου. Οι λογαριασμοί θα σε περιμένουν υπομονητικά στο γραμματοκιβώτιο σου και εσύ θα κάνεις τις επιλογές σου .Τι θα κρατήσεις και τι θα θυσιάσεις. Πόσο θα πεινάσεις για να αντιμετωπίσεις, με αξιοπρέπεια, την οικονομική κρίση, την ανεργία και την φτώχεια Για να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις σου. Αριστερή κυβέρνηση ψήφησες αλλά τα μέτρα είναι δεξιά και πέρα από την δεξιά. Τέσσερα χρόνια ζητάει ο Τσίπρας και τον εμπιστευτήκαμε. Δαγκωτό αλλά πονάει!

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015 17:25
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.