Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015 17:47

Αγαπάτε αλλήλους η αλλιώς ο άτυπος ρατσισμός μας

Γράφτηκε από την
προσφυγες στο Πεδίον του Αρεως προσφυγες στο Πεδίον του Αρεως

της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Πιθανόν από πυροβολισμό και όχι από ασφυξία, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, επήλθε ο θάνατος του 17χρονου μετανάστη που βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου νεκρός μέσα σε δουλεμπορικό που μετέφερε δεκάδες μετανάστες ανοιχτά της Σύμης.

Η Ουγγαρία ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του συρματοπλέγματος κατά μήκος των συνόρων της με τη Σερβία, το οποίο πιστεύει ότι θα εμποδίσει την είσοδο χιλιάδων μεταναστών στη χώρα.(175ΧΜ.) Την ίδια ώρα οι Ούγγροι εισαγγελείς αποφάσισαν, την προφυλάκιση για έναν μήνα των τριών Βούλγαρων και του ενός Αφγανού, οι οποίοι φέρονται να μετέφεραν τους 71 πρόσφυγες που βρέθηκαν νεκροί την Πέμπτη σε ένα φορτηγό που ήταν σταθμευμένο στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης αυστριακού αυτοκινητοδρόμου.
Καταυλισμό που θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 1500 μετανάστες στο λιμάνι Καλαί, σχεδιάζει να κατασκευάσει αυτόν τον χειμώνα η Γαλλία. Αυτή την περίοδο ωστόσο, στην περιοχή διαμένουν οι διπλάσιοι σε σκηνές με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να μεταβούν στη Βρετανία.
Ο Ολυμπιακός απέκτησε εχθές τον νιγηριανό Μπράουν Ιντέγιε. Κατά γενική ομολογία οι παίκτες με καταγωγή από την Αφρική (και ειδικότερα από την Κεντρική και κάτω), χαρακτηρίζονται ως παίκτες "σκυλιά" (με ελάχιστες πάντα εξαιρέσεις), γρήγοροι, ευλύγιστοι με καλή κυκλοφορία της μπάλας κτλ. Γενικότερα πάντως όλοι οι αθλητές ανεξαρτήτως αθλήματος με Αφρικανική καταγωγή είναι ξακουστοί για την ταχύτητά τους. RedPlanet.gr 2013
Μαθητής 20χρονών, ο Ζυλιέν «δραπέτευσε» από την Αφρική τον Νοέμβριο του 2011, έμαθε άπταιστα ελληνικά μέσα σε τέσσερα χρόνια και σήμερα είναι πρώτος εισακτέος στο ΤΕΙ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Πειραιά με 18.500 μόρια. Μελέτες στην Ελλάδα αναφέρουν χαμηλά επίπεδα(στις εξετάσεις) στα παιδιά των μεταναστών κυρίως λόγω μη καλής γνώσης της γλώσσας και ανεπάρκειας προηγούμενου επιστημονικού επιπέδου. Το χαμηλό επίπεδο γνώσεων των γονέων είναι η κύρια αιτία στα παιδιά των μεταναστών δηλαδή στους ''κακούς'' μαθητές. Μια αγγλική επιστημονική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι βαθμολογικές διαφορές μεταξύ των μαθητών λυκείου στις απολυτήριες εξετάσεις, τόσο των θετικών όσο και των θεωρητικών μαθημάτων, επηρεάζονται σε σημαντικό βαθμό (γύρω στο 60%) από τα γονίδιά τους, δηλαδή από το DNA που έχουν κληρονομήσει από τους γονείς τους.("Scientific Reports"), πάνω σε γενετικά δεδομένα από 12.500 διδύμους με τις επιδόσεις τους στις GCSE βρετανικές εξετάσεις .

Η Ευρώπη βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα τεράστιο κύμα μεταναστών και αναγκάστηκε να συζητήσει επιτέλους αυτό το θέμα σε επίπεδο κρατών. Στο τελευταίο οχτάμηνο μόνο στην Ελλάδα μπήκαν 180.000 μετανάστες και πρόσφυγες μαζί .Τα νησιά μας έχουνε λυγίσει από τον μεγάλο αριθμό και κυρίως από την έλλειψη υποδομών για αυτούς τους κυνηγημένους. Κανένας ξένος δεν έφτασε στην Μύκονο ή στην Σαντορίνη. Ενώ πολλοί έλληνες συμπονούν τους κατατρεγμένους ξένους υπάρχουν πολλοί περισσότεροι που δεν έχουν δώσει ούτε γη ούτε ύδωρ στους ξένους. Δεν θέλουν να παραδώσουν την χώρα τους σε αυτή την αφενός άτυπη και αφετέρου προσωρινή κατάκτηση.Το αγαπάτε αλλήλους ισχύει μόνο για τους εύπορους και ανοιχτόχρωμους ξένους που βρίσκονται αναγκαστικά στην χώρα μας. Οι δηλώσεις των λιμενικών σε συνδυασμό με τις εικόνες των πνιγμένων παιδιών σε μια γερασμένη χώρα ( και που οι γεννήσεις έχουνε μειωθεί πάρα πολύ) ήταν το αποκορύφωμα του δράματος των μεταναστών.

Τα βίντεο με τους χιλιάδες οικογενειάρχες να κατεβαίνουν στο Πειραιά έκαναν πολλά στόματα να φωνάξουν αλλά και πολύ περισσότερα να σωπάσουν. Οι τραγικές στατιστικές με τους εκατοντάδες νεκρούς στις ακτές της Ευρώπης δυστυχώς δεν συγκινούν τις κυβερνήσεις των μεγάλων κρατών. Αν οι 70 θα ήταν Γάλοι οι Αυστριακοί η χώρα τους θα είχε κηρύξει διπλωματικό πόλεμο και τουλάχιστον μερικές ημέρες εθνικού πένθους .Αν οι 70 θα ήταν μεγάλοι ποδοσφαιριστές ,μπορείτε να φανταστείτε πόση ταραχή(για να μην πω οικονομική καταστροφή ) θα είχε προκαλέσει στα ποδοσφαιρικά γεγονότα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015 17:53
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.