Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2015 18:36

Ο υπέρτατος εγωισμός μας

Γράφτηκε από την

<< H διαφορετικότητα των απόψεων είναι η πηγή της δικής μας Αριστεράς» Μ. Γλέζος

της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

¨Ως ελεύθεροι άνθρωποι, που ισχυριζόμαστε ότι ήμαστε ήμαστε, έχουμε το κάθε δικαίωμα να εκφράσουμε τις απόψεις μας και μάλιστα είθισται και

να τις υποστηρίξουμε σε προσωπικό επίπεδο ή δημοσίως. Δικές μας ιδέες είναι και ότι θέλουμε τις κάνουμε. Νοιώθουμε μια ασφυκτική ανάγκη να τις κάνουμε γνωστές στους άλλους και δεν μας νοιάζει αν είναι αρεστές ή όχι. Το πάν είναι να κάνουμε ΄΄το δικό μας΄΄. Να ξεχωρίσουμε στο πλήθος αυτών που ίσως να έχουν να πουν περισσότερα από εμάς αλλά είναι ντροπαλοί ή εσωστρεφείς και δεν θέλουν να τις μοιραστούν με κανέναν. Αυτές οι δημόσιες εκδηλώσεις του υπέρτατου ΕΓΩ μας σε συνδυασμό με τις διαφορετικές εκφάνσεις του ναρκισσισμού μας (τελικά πολλοί πάσχουν από αυτή την ασθένεια) επηρεάζουν ουσιαστικά την κοινωνική και πολιτική εικόνα μας. Το σύνολο (σε έντυπη ή ζωντανή μορφή )των απόψεων και των αντιδράσεων μας, μας καθορίζουν σαν δημόσια και πολιτικά άτομα προκαλώντας θετικές ή αρνητικές αντιδράσεις στους υπόλοιπους ανθρώπους.

Πολλές φορές αυτή μας η ιδιότητα μας κάνει να καταντήσουμε ξερόλες δηλαδή να εκφραστούμε αυθαίρετα για αντικείμενα που δεν κατέχουμε. Η ικανοποίηση ότι δείξαμε συνέπια και ότι εκδηλώσαμε φανερά τις σκέψεις μας δεν επισκιάζεται από τις πιθανές λανθασμένες απόψεις μας πάνω σε θέματα που δεν ξέρουμε καλά. Το πείσμα καλά κρατεί και τίποτα δεν θα φέρει σύννεφα πάνω στο καθαρό ουρανό της συνείδησης μας. Μερικοί είναι ισχυρογνώμονες από μικρή ηλικία προκαλώντας τον θαυμασμό ή την απόρριψη από τους γονείς και τους συγγενείς τους .΄΄

Έχει προσωπικότητα! Ξέρει, από μικρή ηλικία τι θέλει από την ζωή του! ΄΄ θα εκφωνήσουν οι θαυμαστές τους και θα τους κρεμάσουν την ταμπέλα. ΄΄ άξιου ανθρώπου Και βαραίνουν τους αδύνατους ώμους τους με μία ταμπέλα που κάποτε θα τους λυγήσει. Ευτυχώς με την ενηλικίωση μερικοί στρώνουνε και περιορίζονται.Τους φεύγει η μαγκιά ή καταλαβαίνουν ότι μόνο έτσι θα επιβιώσεις;

Σύντροφοι σοβαρευτείτε επιτέλους! Πιστεύεται ότι θα δοθεί υπάρχει δεύτερη ευκαιρία να κυβερνήσει η Αριστερά; Πως θα μπορέσει να εφαρμόσει ,έστω και μειωμένο το πρόγραμμα της αν ένας για Χίο πάει και άλλος για Μυτιλήνη; Εσείς οι πάσχοντες από υπέρτατο εγωισμό πώς ήσαστε τόσο πεπεισμένοι ότι έχετε την αποκλειστικότητα του σωστού και του δίκαιου; Υπάρχει καλός ή κακός αριστερός; Δεν βλέπετε τι ζημιά προκαλείτε; Πως μοχτείτε για μια ενιαία γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ όταν αρνείστε να ψηφήσετε; Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να βγουν στην επιφάνεια τόσες διαφορετικές φωνές. Ποιόν κοροϊδεύουν αυτοί που σχίζουν τα ιμάτια τους για το δίκαιο του ενωμένου αγώνα ενώ δεν έχουν αφήσει τηλεοπτικό παράθυρο ή εφημερίδα για το ΟΧΙ τους; Η υπερβολική προβολή του ΕΓΩ τους μόνο κακό θα τους κάνει και δυστυχώς βάζει τρικλοποδιές στην ήδη πονεμένη και βασανισμένη μας Αριστερά που από την φύση της εκφράζεται μόνο με το ΕΜΕΙΣ και όχι με το ΕΓΩ έξυπνων πλην φιλόδοξων αγωνιστών.

Τα γεγονότα στο ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνηση μόνο χαρές προκαλούν στους έξω και έσω καλοθελητές μας. Όλη η αντιπολίτευση είναι στημένη στην κλειδαρότρυπα να δει τα συντρόφια να σφάζονται για την ορθότητα της πολιτικής γραμμής. Γαργαλιστικές λεπτομέρειες για το τι θα ψηφήσουν ,ποιός θα σηκώσει μπαϊράκι και ποιοι άλλοι αντάρτες βγήκαν στο βουνό γεμίζουν ,για ώρες τας δελτία των ΄΄ καλών ΄΄ καναλιών. Επιτέλους σταματήστε και τιθασέψτε λίγο τον υπέρτατο εγωισμό σας και θυμηθείτε ότι ήσαστε εκεί σαν μαχητές και κάποιοι άνθρωποι ΄΄ σας ανεβάσανε ΄΄ επειδή είστε κατάλληλοι. Έτοιμοι να αγωνιστείτε και όχι να προβάλετε τον υπέροχο εαυτό σας! Ο λαός πίστεψε στην ανιδιοτελή αγωνιστικότητα σας. << H διαφορετικότητα των απόψεων είναι η πηγή της δικής μας Αριστεράς» λέει ο Μ. Γλέζος που πήγε στην γιορτή της ΙΣΚΡΑ αλλά και στα μετερίζια της Βουλής. Ο δοκιμασμένος αγωνιστής προειδοποιεί ότι μια διάσπαση θα ήταν μόνο νίκη των αντιδραστικών δυνάμεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2015 18:40
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ακριβά δίδακτρα για το αυτονόητο Γεύση θέρους »