Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 14 Απριλίου 2015 10:48

Ο πειρασμός του νέου βουλευτή

Γράφτηκε από την

της Ευγενίας Ηλιοπουλου

Πολλές φορές, στην ζωή μας την πεζή, ερχόμαστε αντιμέτωποι με πειρασμούς. Πάσης φύσεως. Ξεκινώντας από την μαύρη σοκολάτα

που κρύβεται στα άδυτα του ψυγείου σου και τελειώνοντας με το αφενός στενό αφετέρου κομψό παντελόνι της βιτρίνας που ονειρεύεσαι να το φορέσεις έστω μία φορά για να είσαι όμορφη. Ξέρεις ότι αποκλείεται να αδυνατήσεις εν μία νυκτί αλλά ,σε ενθουσιάζει η ιδέα να το αγοράσεις για να αδυνατήσεις στο μέλλον. Εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου, ξέρεις ποιες είναι οι ικανότητές; σου και αποκλείεις το αδυνάτισμα άρα ώριμα αποφασίζεις να μην μπεις στη διαδικασία αγοράς. Άπτεται στην ωριμότητα και την λογική σου να πεις ένα σταθερό όχι και να γυρίσεις ήσυχα πλευρό στο κρεβατάκι σου. Παραμένεις αυτό που είσαι! Δηλαδή κοιμάσαι απαλά και χωρίς τύψεις για τις επιπτώσεις της επιλογής σου. Τα έχεις καλά με τον εαυτό σου και δεν αφήσεις περιθώρια σε κανέναν να σε σχολιάσει και να σε πικράνει.

Ίσως επειδή δεν έχω δίπλωμα οδήγησης (λογική απόφαση όταν εργάζεσαι 30 χρόνια στο ΚΑΤ) αλλά κυρίως επειδή αποφεύγω το να προκαλέσω με την συμπεριφορά μου έψαξα λίγο το θέμα με τις βουλευτικές αμαξάρες. Πασαρέλα στην αυλή της Βουλής με τα πολλά κυβικά να σου υπενθυμίζουν ότι αυτή η χλιδή πληρώνεται από την τσέπη μας. Η πρώτη σκέψη ήταν για τι πρέπει να είναι τόσο ακριβά αντί να είναι οικονομικά, λειτουργικά. Δηλαδή απλά αυτοκίνητα, που και μηχανές έχουν άρα την δουλειά της μεταφοράς την κάνουν μία χαρά και προσαρμόζονται στην οικονομική κρίση που εμάς μας έχει λυγήσει. Η πρώτη σκέψη είναι ότι ίσως χρειάζεσαι ένα ακριβό αμάξι για να ξεχωρίσεις στο πλήθος των απλών θνητών.

Προφανώς δεν ξέρουν την ρύση ότι τα ράσα δεν κάνουν τον παπά. Επίσης πολλοί βουλευτές μας αγνοούν ότι λίγη ταπεινοφροσύνη δεν βλάπτει σε έναν εκπρόσωπο του λαού. Ο πειρασμός δηλαδή να είσαι κοντά στο μέλι και να μην βουτήξεις το δακτυλάκι σου στο βάζο σε πολιορκεί. Όλοι οι άλλοι έχουν για τι να μην έχεις και εσύ; Δεν έχεις το ίδια δικαιώματα; Τι θα πεις στην πόλη σου και στα φιλαράκια σου ,στην πατρίδα όταν θα σε δουν να έρθεις με το ΚΤΕΛ; Πόσο φοβάσαι ότι θα σε πούνε μ...; Ο ΣΥΡΙΖΑ σωστά δεν έδωσε τα ονόματα των βουλευτών που αρνήθηκαν τα καινούργια αυτοκίνητα αλλά φοβερή εντύπωση μου κάνει ότι η προτροπή του κυρίου Τσίπρα ,για εξοικονόμηση πόρων και εξόδων, έπιασε τόσο λίγο. Αξιωματούχος της Βουλής ρωτήθηκε πόσοι είναι ακριβώς οι βουλευτές που αρνήθηκαν να παραλάβουν αυτοκίνητο και απάντησε άτυπα πως ο αριθμός είναι κάπου ανάμεσα σε 9 και 50, χωρίς όμως να διευκρινίζει.

Κύριε βουλευτά τι δεν καταλαβαίνεις; Για τι να φορέσεις ένα στενό αλλά ακριβό παντελόνι το οποίο δεν το αγόρασες εσύ ;Οι φίλοι και οι οπαδοί σου θα σε κατακρίνουν που δεν κυκλοφορείς με αμαξάρα και σοφέρ; Θα εκτιμήσουν ότι ανταποκρίθηκες στις αυξημένες ανάγκες του τόπου. Περηφανεύεσαι που βρέθηκαν τόσοι άνθρωποι να σε πιστέψουν και να σε ψηφήσουν για τι θέλεις τόσο πολύ να ξεχωρίσεις; Έχεις τα γένια ,αποφασίζεις για τόσο σημαντικά πράγματα που αφορούν την πορεία της χώρας σου Δεν ευχαριστιέσαι αν δεν έχεις και τα χτένια;.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Απριλίου 2015 10:51
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.