Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014 08:25

Συγκίνηση

Γράφτηκε από την

της Ευγενίας Ηλιοπούλου

Τα πρώτα πράγματα που αλλάζουν ριζικά στην ζωή σου όταν βγαίνεις στην σύνταξη είναι η διαχείριση του χρόνου σου.

Ξαφνικά καταλαβαίνεις ότι αλλάζει η ιεράρχηση των πράξεων σου. Εξαφανίζεται το ΄΄ δεν μπορώ τώρα ΄΄ και η συμπύκνωση των δραστηριοτήτων σου το Σάββατο και την Κυριακή. Όταν εργάζεσαι προσπαθείς να τα χωρέσεις όλα στο στενό ωράριο και έχει ο Θεός. Επίσης ανακαλύπτεις ότι μερικές ταινίες που παίζουν μόνο μετά τα μεσάνυχτα είναι πολύ καλές και αξίζουν. Χαλαρώνεις και δεν ξυπνάς κακόκεφη και αγανακτισμένη που πρέπει να πάς και να προσφέρεις το καλύτερο ΄΄είναι ΄΄ σου στο κοινό.

Φυσικά για να τελειώσεις με τα χαρτιά και τις διαδικασίες ΄΄ αποχωρισμού'' σου από το μάταιο κόσμο της γραφειοκρατίας τραβιέσαι με την γραφειοκρατία, ώρες αναμονής και οπωσδήποτε με τα λάθη των υπαλλήλων. Εσύ δεν ξέρεις, εσύ ρωτάς και πράττεις ανάλογα με τις οδηγίες που σου δίνουνε. 'Ένα λάθος χαρτί σημαίνει πολλά νεύρα και σίγουρη παρουσία σου στην ουρά του γραφείου που επισκέφτηκες εχτές και προχτές. Άντε που αλλάζει η σειρά των χαρτιών προτεραιότητας και αλλάζουν και οι υπάλληλοι. Η δικαιολογία ότι αλλάξανε οι νόμοι και ότι κάθε ημέρα το υπουργείο περιορίζει κάποια πράγματα και ζητάει καινούργια πράγματα δεν κατεβάζουν καθόλου την πίεση που κάνεις όταν μαθαίνεις τα νέα. Σε συνδυασμό με τα ήδη υπάρχουσα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζεις, εδώ και χρόνια, αναρωτιέσαι μήπως το σύστημα το κάνει σκόπιμα με την κρυφή ελπίδα να κερδίσει κάποια λεφτά. Μήπως θέλει να σε ξεκάνει πριν από την ώρα σου; Οι μόνοι που δεν ανησυχούν καθόλου για τα γεράματα τους είναι οι βουλευτές μας ( 1.975,96 ευρώ/μήνα) και ας κλαίγονται για τις περικοπές τους (60%).

Αυτό που κανένας συνταξιούχος γιατρός δεν περιγράφει είναι η στιγμή που ανοίγεις το κουτί όπου έχεις βγάλει τις επιστολές και τις ευχαριστήριες κάρτες των ασθενών σου. Εκεί νοιώθεις ότι όσα χρόνια και να έχουν περάσει ,από τότε που οι ασθενείς σου σε ανεβάσανε και σε θεωρήσανε σωτήρας τους, εσύ πάλι θα συγκινηθείς και δεν θα τα πετάξεις. Πόσες περιπτώσεις ασθενών οι πέρασαν μέσα από τα χέρια σου; Θα θυμηθείς μερικούς, θα προσπαθήσεις και δεν θα τα καταφέρεις να φέρεις μπροστά στα μάτια σου φυσιογνωμίες και καταστάσεις και φυσικά θα δακρύσεις. Δεν είναι μόνο θέμα ικανοποίησης όσο είναι η νοσταλγία των χρόνων που δόθηκες ψυχή και σώμα στον αγώνα ενάντια στην αρρώστια και τον θάνατο. Δεν είναι μόνο η ευγνωμοσύνη που νοιώθεις απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους που σε πίστεψαν και δεν σε αμφισβήτησαν. Είναι το ότι μέσα από αυτή την διαδικασία της θεραπείας έγινες καλύτερος γιατρός και άνθρωπος.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014 11:42
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.