Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 06 Δεκεμβρίου 2014 18:32

Love is chemistry or poetry?

Γράφτηκε από την

της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Η ερώτηση προκάλεσε μια απόλυτη σιωπή στο κοινό. Όλοι περίμεναν την απάντηση έχοντας στο μυαλό μία συγκεκριμένη απάντηση.

Οι γυναίκες, πιο ονειροπόλες θα προτιμούσαν την τελευταία επιλογή, οι άνδρες ίσως την πρώτη. Σε ότι αφορά στη διεκδίκηση της επίσης οι γνώμες διίστανται. Με το σπαθί ή με το βλέμμα και την μάνα φύση να ενισχύει τους κατέχοντες. Ομορφιά και χάρη. Οι άλλοι θα κάνουν μόνοι τους τις επιλογές τους. Όλοι, ξέρουμε ότι οι επιλογές μας θα καθορήσουν το μέλλον μας και ότι όλα αυτά τα πράγματα έχουν το τίμημα τους. Επώδυνο ή θρίαμβος;Who knows?

Love is chemistry or poetry?Οι παραπάνω από 700 θεατές περίμεναν ,με την δέουσα υπομονή ,την απάντηση του ψυχοθεραπευτή. Του σοφού και αδιαμφισβήτητα έμπειρου Ι. Υάλομ. Η υπερατλαντική σύνδεση δεν ήταν απλή ιστορία. Η τεχνολογία σε φέρνει κοντά αλλά έχει κάποια προβλήματα ήχου. Οι περισσότεροι μας είχανε διαβάσει όλα τα βιβλία του και είχαμε θαυμάσει το ανθρώπινο τρόπο ΄΄ξενάγησης΄΄ σε αυτό το άγνωστο στοιχείο που μας καθορίζει. Την ψυχή μας. Η δοκιμασμένη συνταγή της αγάπης, της συμφιλίωσης, του κοινού βίου αλλά κυρίως του σεβασμού απέναντι στην γνώμη της αδερφής ψυχής αποδείχτηκε ότι έχει μεγάλη ισχύει στο χρόνο. Η καθημερινή συζήτηση και το ουσιαστικό ΄΄ μοίρασμα ΄΄ των προβληματισμών και των σκέψεων, με ένα άλλο άτομο, σταθεροποιεί την αρχική έλξη και τον ερώτα μεταμορφώνοντας το σε αγάπη. Που διαρκεί μόνο όταν σέβεσαι και ακούς τον άλλον.

Όταν του αφήνεις περιθώρια να υπάρξει δίπλα σου και του επιτρέπεις να ανάπτυξη την δική του διαφορετική προσωπικότητα. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι ΄΄δεν μου αρέσει να δουλεύω με ανθρώπους που είναι ερωτευμένοι, ίσως αυτό συμβαίνει λόγω ζήλειας. Αναζητώ και εγώ επίσης να μαγευτώ. Ο ρομαντικός έρωτας τρέφεται από το μυστήριο και γίνεται κομμάτια όταν μπαίνει στο μικροσκόπιο. Μισώ να γίνω δήμιος του έρωτα!΄΄ Το προσωπικό του παραδειγμα ,60 χρόνια μαζί της μιας και μοναδικής γυναίκας και τα τέσσερα παιδιά τους είναι η καλύτερη απόδειξη για την αιώνια αγάπη.

Η έντονη προσωπικότητα του Υαλομ ,η μετριοφροσύνη του και ο απόλυτος σεβασμός απέναντι στον ασθενή και ακροατή του προκάλεσε μόνο θετικές σκέψεις στο κοινό. Προσωπικά καλή εντύπωση μου έκανε η σκέψη ότι αν μπορείς να βοηθήσεις κάποιον μπορείς να δεχτείς και τα συμβατικά μέσα επικοινωνίας της ηλεκτρονικής κοινωνικής δικτύωσης(facebook, twiter). Όταν μία ψυχή στην Ισλανδία αναζητεί απαντήσεις αλλά αδυνατεί να μετακινηθεί δεν μπορεί παρά να ευγνωμονεί την ,σε ότι αφορά τα στενά επιστημονικά πλαίσια μιας ψυχανάλυσης, ανώτερη υποχωρητικότητα του Υάλομ. Το λεπτό χιούμορ και οι έξυπνες απαντήσεις του ,σε ότι αφορά στις αδυναμίες και τις δυνατότητες έκφρασης ενός επιστήμονα, σε συνδυασμό με την συνειδητή επιλογή μιας γλώσσας κατανοητής από το κοινό αποφεύγοντας τον εγκλωβισμό σε ένα ψυχρό και απόμακρο ακαδημαϊκό ύφος δικαιολογούν την μεγάλη απήχηση που έχουν τα έργα του στο ελληνικό κοινό.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 06 Δεκεμβρίου 2014 18:37
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.