Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2014 12:52

Συνεχίζονται τα ''παραμύθια'' και το Φεστιβάλ Αφήγησης ενώ δεν γίνεται το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Jazz Κοζάνης

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβα

Πριν απο τις δημοτικές εκλογές με σύντομο δελτίο τύπου το ΔΗΠΕΘΕ ενημέρωνε οτι δεν θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Αφήγησης γιατί στον ορίζοντα υπήρχαν οι αυτοδιοικητικές εκλογές.

Δεν ανέφεραν κουβέντα οτι το φεστιβάλ που θα αναβληθεί  θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο. Γιατί αλήθεια οι οργανωτές απόκρυψαν αυτή την λεπτομέρεια; Φοβήθηκαν την προεκλογική ''γκρίνια'' γιατί θα χαλούσε την βιτρίνα τους;

Πριν απο λίγες ημέρες το ΔΗΠΕΘΕ και ο Δήμος μας ενημέρωσε οτι το Φεστιβάλ Αφήγησης θα πραγματοποιηθεί δίδοντας το πρόγραμμα στην δημοσιότητα. Ειναι σίγουρο οτι πρόκειται για συμφωνία της προηγούμενης διοίκησης που απλά διαχειρίζεται η σημερινή υπο την διεύθυνση της κ. Μελίνας Ηλικίδου. Για το Φεστιβάλ Αφήγησης το vetoneww εγραψε εγκαιρα για το τι πραγματικά συμβαίνει,  πόσο κοστίζει αυτή η γιορτή και ποιοί είναι οι πραγματικά ωφελημένοι. Γράφαμε λοιπόν οτι ''..ο Δήμος  Κοζάνης είναι ο μοναδικός που αγόρασε την ιδέα του Φεστιβάλ του κ. Πελασγού, τον έκανε καλλιτεχνικό διευθυντή, του εμπιστεύθηκε σχεδόν εν λευκώ χρήματα και την οργάνωση του Φεστιβάλ, δέχτηκε να πληρώνει ακόμη και την γυναίκα του για την παρουσία της στις εκδηλώσεις, χωρίς να ρωτήσει και να δει τι κάνουν άλλοι με μεγαλύτερη εμπειρία στο θέμα εστω και για σύγκριση''. Μάλιστα η διοίκηση του Φεστιβάλ Καραχισαρίδης, Καλογερίδου και Πελασγός πλήρωσαν διαφημιστικές καταχρήσεις σε μεγάλες εφημερίδες των Αθηνών για την προβολή του χωρίς να δώσουν ούτε ενα ευρώ σε τοπικά ΜΜΕ, ζητώντας μόνο απο τα τελευταία την διαρκή τους στήριξη στις εκδηλώσεις.  

Το κοινό της Κοζάνης δεν εμπιστεύθηκε το Φεστιβάλ για τους λόγους που έχουμε αναλύσει στο παρελθόν και ο αριθμός των εισητηρίων είναι πολύ φτωχός.  Ετσι οι ωφελούμενοι δεν είναι οι φορολογούμενοι δημότες της πόλης, αλλα οι Kαραχισαρίδης και Πελασγός οι οποίοι  έχουν στο portfolio τους, συνεντεύξεις σε μεγάλες  εφημερίδες κύρους των Αθηνών και πολυσέλιδα προγράμματα των Φεστιβάλ που όμως δεν συγκίνησαν κανένα απο τους πολίτες αλλά μπορεί να συγκινήσουν ποιός ξέρει άλλους πελάτες στην Ελεύθερη αγορά της Αφήγησης η του Θεάτρου. Ο κ. Γ. Καραχισαρίδης ειναι καλλιτεχνικός διευθυντής σένα ΔΗΠΕΘΕ που σχεδόν δεν λειτουργεί. Οταν σ'ένα ΔΗΠΕΘΕ λόγω περικοπών χρηματοδότησης (Κρατος και Περιφέρεια) η ακόμη και λόγω έλλειψης σοβαρού σχεδίου απο πλευράς της διοίκησης δεν λειτουργεί η κεντρική σκηνή του Θεάτρου, στην ουσία είναι σαν να μην υφίσταται το ίδιο το Θέατρο, και ως εκ τούτου μπορεί να φαντάζει ως μη αναγκαία η ύπαρξη του καλλιτεχνικού διευθυντή. Ετσι λόγω απουσίας επαρκούς εργου το ΔΗΠΕΘΕ προσανατολίστηκε στην αγορά ιδεών που θα στηριζε με μικρή χρηματοδότηση απο το Δήμο προσφέροντας νέο ρόλο στην υπαρξή του και σε όσους πληρώνονται απο αυτό. Ο κ. Πελασγός είναι γνωστός στο είδος της δουλειάς του αλλά δεν είναι μόνο αυτός. Υπάρχουν πολλοί Ελληνες παραμυθάδες και θα ήταν καλό οι οργανωτές και η νέα διοίκηση να διερευνήσει τι γίνεται και σε άλλες περιοχές της χώρας. Το Φεστιβάλ παραμυθού στο Πήλιο και η Γιορτή Παραμυθιού Κεας,  είναι ένα μικρό δείγμα για το τί κάνουν άλλοι. 

Κι ενώ το φεστιβάλ Αφήγησης σε πείσμα των φτωχών Οικονομικών στοιχείων θα πραγματοποιηθεί, δυστυχώς για τους λάτρεις της Jazz το 1ο Φεστιβάλ που ξεκίνησε δειλά το 2013 δεν βλέπουμε να έχει συνέχεια και σε αυτό δεν ευθύνονται οι εκλογές αλλά το οτι δεν ήταν στις επιλογές της δημοτικής αρχής για να το συνεχίσει. Με το ήμισυ των χρημάτων που δαπάνησε για τα προηγούμενα φεστιβάλ θα μπορούσε να προχωρήσει στην διοργάνωση του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Jazz με αφετηρία και πυρήνα τους  μουσικούς που διαθέτει η πόλη εντός και εκτός συνόρων. Επίσης στην ίδια κατεύθυνση θα μπορούσαν να ενισχυθεί και το Διεθνές Σεμινάριο Κλασσικής μουσικής που διοργανώνουν οι διεθνούς φήμης πιανίστες και μουσικοί  Παναγιώτης και ο Δημήτρης Δημόπουλος στην Κοζάνη το μήνα Αύγουστο.  Οι προηγούμενοι δεν ηξεραν; αλλά πάντως δεν ρώταγαν κιόλας.

Ελπίζουμε οι σημερινοί αρμόδιοι να δείξουν άλλη διάθεση και να θελήσουν να αφουγκραστούν τον ''ηχο'' της πόλης. 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2014 13:33
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « IQ TEST OR REST? ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ »