Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014 10:29

Η οργή που φουντώνει μέσα μας

Γράφτηκε από την

ΤΗς Ευγενιας Ηλιοπούλου

Η οργή έχει τα προνόμια της(Βασιλιάς Λήρ –Σαίξπηρ )

Το ψωμί αρχίζει και λείπει από πολλά σπίτια. Ξαναγυρίζουμε σε γνώριμες καταστάσεις;

Πολλοί έλληνες δεν έχουν τα είδη πρώτης ανάγκης και αναγκάζονται να ψάξουνε στους κάδους σκουπιδιών ή να περιορίσουν στο ελάχιστο την κατανάλωση τροφίμων. Η έννοια του ψωμιού έχει αρχίσει να γίνεται πάλι ζητούμενο για αρκετούς συμπολίτες. Λογικό φαίνεται; Να φάμε παντεσπάνι ή να περιοριστούμε στα παξιμάδια; Ποιος θα κερδίσει από την καινούργια πολιτική στο χώρο της αρτοποιίας; Πόσοι άλλοι παραδοσιακοί τρόποι παρασκευής άρτου θα εκλείψουν από την αγορά για να πουληθεί τα κατεψυγμένο;

Η παιδεία για τον λαό ήταν και είναι βασικό αίτημα για την δημοκρατία. Η πρόσβαση σε αυτήν, όπως υπονοούσε το σύνθημα του '73, έπαψε να είναι πρόβλημα. Σήμερα όμως το πρόβλημα είναι η ποιότητά της. Περί τους 22.500 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς πρέπει να προσλάβει το υπουργείο Παιδείας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, για να αποφευχθούν τα κενά όταν ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου. Λογικό φαίνεται; Όλοι ξέρουμε ότι ενδιαφέρεστε περισσότερο για την ιδιωτική πρωτοβουλία και λιγότερο για την δημόσια.

Η ελευθερία υφίσταται πράγματι. Κυρίως λόγου και μετά πράξεων. Ο καθένας είναι ελεύθερος να λέει και να πιστεύει ότι θέλει. Όμως, η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών υποσκάπτει όλο και περισσότερο αυτές τις ρίζες και αυτό είναι που οδηγεί σε υπερβολές. Με την ίδια άνεση ,με την οποία όποιος θέλει εκφράζεται δημόσια για πράγματα που δεν ξέρει ,με το πρόσχημα ότι δικαιούται αφού κατέχει μία πολιτική θέση. Εξίσου εύκολα έχει απολέσει και τις ηθικές αναστολές του και λέει ότι θέλει χωρίς να σέβεται και χωρίς να υπολογίσει τους κόπους των συνανθρώπων του. ΄΄ Είναι ύβρις και προσβολή να ασχολούμαστε όλη μέρα με τις καθαρίστριες, ενώ έχουμε ενάμιση εκατομμύριο ανέργους ΄΄.(Σ. Βούλτεψη) Λογικό φαίνεται ;Πως να νοιαστείτε κυρία μου για 500 απολυμένους ανθρώπους αφού δε νοιαστήκατε για τα 2 εκατομμύρια πριν από αυτές;

Οι τρεις λέξεις που σημάδεψαν ολόκληρη τη μεταπολίτευση συνεχίζουν να έχουν ισχύ αλλά έμειναν δίχως δύναμη. Η οργή έχει όμως τα προνόμια της(Βασιλιάς Λήρ –Σαίξπηρ ).Πράγματι δικαιολογεί πολλές πράξεις και όταν κυριεύει έναν λαό θα οδηγήσει, με μαθηματική ακρίβεια στο ξεσηκωμό. Η κυβέρνηση δεν διδάχτηκε τίποτα από το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο και ήσυχα προχωράει στο τρίτο, το οποίο θα μας πάει σε κοινωνικό και οικονομικό ολοκαύτωμα. Μη μας παραμυθιάζεται κύριε Σαμαρά ότι το τρίτο μνημόνιο δεν υφίσταται. Σας βολεύει να κυβερνάτε έναν αμόρφωτο και πεινασμένο λαό. Ξεχνάτε όμως ότι θα καταντήσει ένας λαός εξεγερμένος που θα ισοπεδώσει τα πάντα. Μην χαίρεστε με το παράδειγμα της Αργεντινής .Δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι σώζεις έναν λαό όταν συστηματικό τον εξαθλιώνεις και τον εξαφανίζεις. Όταν ο οργή φουντώνει μέσα μας μην περιμένετε να σας σεβαστεί κάποιος. 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014 10:33
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.