Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 18 Μαϊος 2014 10:26

Πανικός

Γράφτηκε από την

της Ευγενίας Ηλιοπούλου

Διανύουμε την τελευταία εβδομάδα των εκλογών. Ήμαστε σκυμμένοι, στο σημείο σταρτ του σταδίου και δίπλα μάς κάποιος κάθεται με το πιστόλι

για την εκκίνηση. Έχουμε συγκεντρώσει όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε και φυσικά έχουμε κάνει τις επιλογές μας. Ξέρουμε .Τόσα χρόνια που ψηφίζουμε περιμένουμε και τα ΄΄απρόοπτα΄΄ της τελευταίας στιγμής.

Τα ΄άπλυτα΄΄ των συνεννοήσεων, στις Κάννες, που βγήκαν στην δημοσιότητα και ο καθορισμός, πριν από εμάς για εμάς για το ΄΄ηγέτη΄΄ του τόπου λένε πάρα πολλά. Τι περιμένει ο κύριος Βενιζέλος για να μιλήσει; Πως θα εξαργυρώσει την σιωπή του; ¨Όσοι φαντάστηκαν ότι ζουν σε μία χώρα ελεύθερη και ανεξάρτητοι επιτέλους καταλάβανε ποιός τους κορόιδευε τόσα χρόνια. Πέσανε οι μάσκες των ΄΄σωτήρων΄΄. Καιρός ήταν να αποκαλυφτούν οι άνθρωποι που κινούσαν τα νήματα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το στιγμιότυπο με τον ιταλό βουλευτή που σκίζει με μανία την σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης θέλει αρετή και τόλμη από τον ιταλό πρωθυπουργό να φωνάξει ότι δεν είναι δυνατόν η Ε.Ε. να σώζει τράπεζες και συνάμα να σκοτώνει παιδιά. Εμείς για τι δεν λέμε τίποτα για την αξιοζήλευτη θέση του πειραματόζωου που κατέχουμε στα τελευταία 4 χρόνια;

Κινήσεις πανικού κάνει και ο πρωθυπουργός που το ξανασκέφτεται πως θα λύσει το θέμα του αιγιαλού. Σηκώθηκαν και οι πέτρες εναντια στην αδικία. Πάει να κερδίσει ψηφαλάκια με τον χειρισμό με τους μετανάστες (καινούργια δουλεμπορία) που και λιγότερο θα πληρωθούν και ούτε συνταξιοδοτικά δικαιώματα θα έχουν. Οι τόσοι άνεργοι έλληνες θα υποκύψουν και θα δεχτούν να δουλέψουν με λιγότερα λεφτά αφού θα υπάρξει τετοιος ανταγωνισμός Τα δύο μπλε και πράσινα φιλαράκια πιαστήκανε από τα μαλλιά τους και τρέχουν πανικόβλητα να κερδίσουν ψήφους. Όταν το μόνο πράγμα που κάνουν είναι να ρίξουν χολή για το ΣΥΡΙΖΑ αντί να αναγνωρίσουν το μικρό τους πολιτικό ανάστημα σημαίνει ότι τους έχει πιάσει πανικός. Το άνανδρο σεξιστικό σχόλιο του εύσωμου κυρίου απέναντι στην κυρία Δούρου επίσης λέει ότι είναι λίγα τα ψωμιά της κάποτε ολιγαρκής πράσινης κυβέρνησης. Πόσα άλλα θα ακούσουμε για να πειστούνε μερικοί ότι πλέον πρέπει να φύγουν από την πολιτική σκηνή και να πάνε στα σπίτια τους για να φάνε σιωπηλά την σύνταξη τους.

Πολύ πιο σημαντικές ειδήσεις είναι αυτές που σχετίζονται με τις εξελίξεις στην Ε.Ε και το πόσο πολύ θα αλλάξει η κατάσταση εκεί μετά τις εκλογές. Επίσης ότι στο μέλλον θα πέσει πολύ η δικτατορία της Γερμανίας. Το σύστημα πρέπει να φρεσκάρεται με καινούργιους πολιτικούς σε μια κουρασμένη Ευρώπη.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 18 Μαϊος 2014 10:29
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.