Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 13 Μαϊος 2014 12:28

Τα μούσια δηλαδή η ανοχή μας στα πάντα

Γράφτηκε από την

της Ευγενίας Ηλιοπολου

Εδώ ο κόσμος καίγεται και μερικοί χτενίζονται. Και μάλιστα περίτεχνα με ένα κιλό μάσκαρα και βοηθητικά καλλιτεχνικού σοβατίσματος.

Βαρεθήκαμε τα πολλά μούσια που μας πουλάνε οι τόσοι υποψήφιοι και δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε το μήνυμα από ένα κατά τα άλλα μέτριου επιπέδου καλλιτεχνικό (καλύτερα οικονομικού και πολιτικού) γεγονός. Ένα ομοιόμορφο, με κοινό παρανομαστή την χρήση της απλής αγγλικής γλώσσας και μονότονου ρυθμού με πολλά αξεσουάρ από δίπλα. Πολλά τα ελέη της Πολωνίας, πολλά τα πηδήματα της Ελλάδας και πολύ φασαρία για το τίποτα από τις υπόλοιπες αντιπροσωπίες.

Ξεχώρισε, επειδή ήθελε να ξεχωρίσει με αυτό τον τρόπο ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης της Αυστρίας. Ωραία φωνή και σωστή στην ερμηνεία αλλά τι το ήθελες παλικάρι μου να δημοσιοποίησης την έλλειψη της σεξουαλικής ταυτότητάς σου; Πόσος με ενδιαφέρει η ψηφοφορία αφού όλα ήταν στο ίδιο μοτίβο. Πολλά συνοδευτικά σε ένα κατεψυγμένο(συνταγή της Eurovision με πολύ φασαρία για ένα μέτριο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα). Ελάχιστοι θα θυμηθούνε ότι είχε ωραία φωνή και έγραψε ιστορία μόνο λόγω μούσια.

Σημεία των καιρών πες το αλλά εμείς η ταύτιση καταστάσεων σε δύο διαφορετικά επίπεδα. Εμείς καταλαβαίνουμε πολλά από ένα τυχαίο γεγονός. Τόσα χρόνια στο κουρμπέτι οι πολιτικοί μας, μας έχουν συνηθίσει να μας πουλάνε μούσια. Άυλες υποσχέσεις και πολλά χαρτιά μοιράζονται κάτω από το τραπέζι. Άλλα μας λένε και άλλα ετοιμάζουν και η αλλαγή των ονομάτων και των κινημάτων δεν θα μας μπερδέψουνε.

Τα μούσια που δεχτήκαμε με ένα μειδίαμα στην σκηνή της Δανίας δεν θα τα δεχτούμε όταν θα βρεθούμε μπροστά στην κάλπη. Η drag queen Κοντσίτα Βουρστ ήρθε και έφυγε απ[ο τις οθόνες μας οι ΄΄δικοί΄΄ μας θα μείνουν και θα μας γελάσουν για πολλοστή φορά. Άλλη η ανοχή στα καμώματα του αμφιταλαντευόμενου με τα μουστάκια και άλλη η απάντηση στα πολιτικά μούσια που μας πουλάνε.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Μαϊος 2014 12:32
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.