Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 15 Απριλίου 2014 12:25

Άγγελος εξάγγελος μας ήρθε από μακριά

Γράφτηκε από την

της Ευγενίας Ηλιοπούλου

Θα έπρεπε να χαρούμε με τα νέα που μας έφερε η κυρία Μέρκελ αλλά τι όφελος έχουμε εμείς από την ολιγόωρη επίσκεψη της;

Άκουσα ότι δεν έφαγε και πολλά μάλλον ήταν χορτάτη. Σκηνοθετημένη υποδοχή με την προστασία 6000 αστυνομικών σε μία Αθήνα βροχερή και πρόσφατα βασανισμένη από μια έκρηξη στην καρδιά της.

Θα έπρεπε να χαρούμε που δεν έκατσε πολύ αλλά καλώς μουσαφίρης! Στηρίζει το προεκλογικό της παιχνίδι ή ήρθε για να βοηθήσει τον αδύναμο Σαμαρά; Είναι η δεύτερη φορά που μας επισκέπτεται ενώ μπορεί να στηρίξει και από μακριά. Έπαιξε τον ρόλο του Μπαμπούλα για να ησυχάσουν οι ιθαγενείς; Ακούγοντας προσεχτικά τα λεγόμενα της διακρίναμε και μια διαφορά ανάμεσα σε αυτά που έλεγε ο κύριος Σαμαράς (όλα τελειώσανε καλώς και οδεύουμε αισιόδοξα έξω από άλλα δάνεια)και την επιβεβαίωση ότι θα ξανασυζητήσουν και στις 23.04 και μετά 5.05.2014 εάν και εφόσον μπλα μπλά....Το ποιό ακριβώς θα είναι το πρωτογενές πλεόνασμα και που θα το χρησιμοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση μετά από τον γερμανικό έλεγχο είναι άλλη ιστορία. Βοήθεια θα δοθεί μόνο αν ήμαστε υπάκουοι και συνεχίζουμε ,στο ίδιο ύψος, την οικονομική εξαθλίωση μας.

Θα έπρεπε να χαρούμε που μπαίνουμε στις αγορές! Για τον απλό πολίτη τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Μετά από τέσσερα χρόνια βαθειάς κρίσης καθόμαστε στα πόδια μας η πάλι μας κοροϊδεύουν; Η χώρα μας τελικά σώζεται η βουλιάζει σε καινούργια χρέη; Η Ελλάδα μας ξαναβγαίνει στο νυφοπάζαρο και παρακολουθεί με απάθεια ποιός θα δώσει περισσότερα για την παρθενιά της! Για όσους έχουν ξεχάσει, το μνημόνιο ήρθε όταν οι αγορές- στις οποίες χθες επιστρέψαμε- σταμάτησαν να μας δανείζουν με ένα λογικό επιτόκιο. Η έξοδος για δανεικά από το κανονικό παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα δεν σημαίνει ότι τελείωσε η οικονομική κρίση αλλά το αντίθετο. Κάνοντας τα ίδια με λιγότερα λεφτά - πολύ σύντομα θα σκάσουμε με πάταγο και θα οδηγηθούμε σε απολύτως ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Ξεκάθαρα ο πρωθυπουργός μας ζητάει δανεικά άσχετα αν επιμένει ότι δεν θα χρειαστούμε άλλα. Πως γίνεται να παίρνουμε κάτι με επιτόκιο 5% ενώ το έχουμε αγοράσει κάποτε με 2% ;Πόσες κωλοτούμπες χρειάζεται η κυβέρνηση για να μην χάσει τις εκλογές; Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις γέρνουν σαφέστατα προς την αριστερά και πολλές καρέκλες τρίζουν άσχετα αν αλλάξανε το πολιτικό σχήμα στο οποίο παίζουν. Δανειζόμαστε πτωχευμένοι, υπό συνθήκες που βαθαίνουν την πτώχευση, προϊδεάζουν την επιμήκυνσή της στο διηνεκές, και δεν περιέχουν καμία απολύτως προοπτική για επανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας. Κάτι που, βεβαίως, είναι απολύτως λογικό όταν στην εξουσία ανακυκλώνουμε ακριβώς το ίδιο πολιτικό προσωπικό που απαιτούσε από εμάς να τους δοξάζουμε το 2010 και το 2012(Βαρουφάκης 2014).

Θα έπρεπε να χαρούμε ότι για τα πάντα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ! Oderint, dum metuant έλεγε ο Καλιγούλας, (12-41 μ.Χ., ) δηλαδή ΄΄ ας με μισούν, αρκεί να με φοβούνται΄΄ Έπιτέλους μας παίρνουν στα σοβαρά ή απλώς δεν ξέρουν πως να απαντήσουν στον καταιγισμό των ερωτηματικών σχετικά με τους κυβερνητικούς χειρισμούς ;

Άγγελος αρχάγγελος μας ήρθε από μακριά τραγουδούσε ο Σαββόπουλος. Φράου Μέρκελ καλώς ήρθες αλλά μην θεωρείς ότι μας έπεισες με τα ψέματα που μας είπες . Αφού δεν είχες νέα ευχάριστα να πεις
καλύτερα να μην μας πεις κανένα. Καλύτερα να φύγεις και να προσέξεις τι γίνεται στα του οίκου σου!.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Απριλίου 2014 12:42
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.