Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014 19:45

Οι ποταμοί και οι ιταμοί

Γράφτηκε από τον

του Νικου Μαστορα Γκουλέμα

Να ξεκαθαρίσω πρώτα πως για "Το ποτάμι" του Σ. Θεοδωράκη δεν έχω την παραμικρή ιδέα. Όπως οι περισσότεροι άλλωστε.

Δεν έχω ιδέα τι θα πρεσβεύει, σε τι θα πιστεύει και πώς θα προσπαθεί γι΄αυτό. Έτσι δεν μπορώ να τοποθετηθώ εκφέροντας γνώμη με κανένα τρόπο· ακόμα κι αν ...υποπτεύομαι κάποια πράγματα, θα περιμένω να κρίνω θέσεις και λεγόμενα· όχι υποθέσεις.

Μπορώ όμως να μοιραστώ την -όχι και τόσο μεγάλη- έκπληξή μου για την «υποδοχή» που επιφύλαξε η ηλεκτρονική -και όχι μόνο- δημοσιολογία της χώρας (ανώνυμη ως επί το πλείστον) στο νέο εγχείρημα του Σ. Θεοδωράκη. Κακοπροαίρετη ειρωνία, άφθονος μηδενισμός και -πραγματικά- τρομερή προσπάθεια για αποδόμηση σε ό,τι έχει πετύχει μέχρι σήμερα σαν δημοσιογράφος.

Γιατί τόση τσαντίλα; Οξύμωρο, ειδικά σε μία συγκυρία που η κοινή γνώμη δείχνει να παραδέχεται συντριπτικά την ανάγκη για μπόλιασμα με ανθρώπους νέους στον στίβο την πολιτικής, χωρίς κομματικά γαλόνια και βαρίδια που έχουν να κουβαλούν από παλιές υπουργικές καρέκλες.

Επειδή είναι γνωστός -λέει- και θα το εκμεταλλευτεί. Μα είδα του ίδιους ανθρώπους που χρησιμοποιούν αυτό το επιχείρημα, στην -ανάλογη- περίπτωση του "Νέου κόμματος" λίγες μέρες πριν, να χρησιμοποιούν το επιχείρημα «πού πάνε αυτοί; Αυτούς δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους!».

Δεν γίνεται όμως έτσι ρε παιδιά! Θυμίζουμε πλέον μια κοινωνία με μυαλά γερόντων που το καλοκαίρι δεν αντέχουν την ζέστη και παρακαλάνε να έρθει γρήγορα ο χειμώνας, αλλά το χειμώνα δεν αντέχουν το κρύο και εύχονται να φτάσει πάλι γρήγορα το καλοκαίρι.

Αν είναι να έρθει μια αλλαγή στην πολιτική ζωή του τόπου, κάποιοι πρέπει να τη φέρουν. Όχι κατ' ανάγκη ο Σ. Θεοδωράκης, αλλά κάποιοι άνθρωποι. Παλιοί ή νέοι; Έμπειροι ή άπειροι; Φθαρμένοι ή άφθαρτοι; Καταξιωμένοι ή άσημοι; Εσείς ή κάποιοι άλλοι; Δεν ξέρω ποιοι, αλλά κάποιοι πρέπει να είναι!

Καμιά αλλαγή δεν έρχεται μονάχη, κι όσο με ζήλο τρέχουμε να προφτάσουμε την προκαταβολική καταδίκη του όποιου νέου εγχειρήματος, τόσο μάλλον ταυτιζόμαστε με τους «κακούς πολιτικάντηδες» που οι ίδιοι τους καταδικάζουμε.

Δημοσιεύθηκε στο protagon .gr

*Ο Νίκος Μάστορας Γκουλέμας κατάγεται, κατοικεί και επιχειρεί στην Κοζάνη. Είναι μέλος του δικτύου pro-tasis.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014 19:51
ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΓΚΟΥΛΕΜΑΣ

O Νικόλας Μάστορας Γκουλέμας, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κοζάνη ανάμεσα σε μια ομάδα Προσκόπων και σε αυλές σχολείων με μια μπάλα στο χέρι.

Τα καλοκαίρια έβαζε βενζίνη στο πρατήριο του πατέρα του μέχρι τα 18 του όπου και έφυγε Θεσσαλονίκη για σπουδές. Μετά από μια 10ετή περιπλάνηση ανάμεσα σε σχολές, πτυχία, θεατρικά εργαστήρια και λογιών λογιών εργασίες, επέστρεψε στην Κοζάνη στην οποία πλέον εργάζεται και κατοικεί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Το σπίτι μου δεν κλείνει ποτέ! Τα παπούτσια του »