Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2014 11:38

Τα όρια μας.....

Γράφτηκε από την

Τα όρια μας είναι κάποιες αόρατες για τους άλλους αλλά σαφέστατα για εμάς γραμμές που καθορίζουν τα ΄΄σύνορά΄΄ μας σε ότι αφορά την

επικοινωνία μας με το έξω κόσμο. Όλοι μας ,ανεξάρτητα από το φύλο, από την ηλικία και από το χρώμα του δέρματός μας έχουμε χαράξει κάποιες γραμμές ,κάποιο πλαίσιο στο οποίο κινούμαστε. Έχουμε θέσει, σε αυτή την μάταια ζωή μας, κάποια όρια. Αντοχής. Απέναντι σε αυτά που μας συγκινούν, αυτά που μας εκνευρίζουν ή που μας προκαλούν κάποια σωματική η πνευματική κόπωση. Ξέρουμε ότι πάνω από αυτά τα όρια θα αντιδράσουμε, θα σηκώσουμε κεφάλι και θα δώσουμε μία λύση. Θα κλάψουμε ή θα φωνάξουμε εξωτερικεύοντας αυτά που μας έφεραν σε δύσκολη κατάσταση. Οι λύσεις πού βρίσκουμε δεν είναι πάντα ευχάριστες αλλά είναι θεμιτές για να θέσουν τέρμα σε αυτό που μας βασάνισε και που ξεπέρασε τις αντοχές μας.

Συνήθως αντιδράμε ήπια εκφράζοντας ανοικτά ότι δεν δεχόμαστε άλλη πίεση και ότι οι αντοχές μας έχουν εξαντληθεί. Συνήθως δηλώνουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι και όποιος θέλει καταλαβαίνει. Συνήθως το μήνυμα έχει αποδέκτες Ήμαστε κατανοητοί και δείχνουμε ,με κόσμιο τρόπο, σε αυτόν που δοκιμάζει τις αντοχές μας ,ότι πρέπει να αλλάξει τρόπους και φυσικά να σταματήσει. Δηλώνουμε ότι πέρα από αυτά θα αντιδράσουμε άσχημα και οπωσδήποτε δεν θα ήμαστε αρεστοί. Το πρώτο καμπανάκι χτυπάει αλλά συμβαίνει συχνά ,ο αποδέκτης της διαμαρτυρίας μας, να κάνει ότι δεν βλέπει και να συνεχίζει τις πιέσεις.

Τα όρια μας ή αλλιώς αιμορροΐδες τέλος! Αυτές τι σκέψεις τις έκανα εχθές ακούγοντας το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα (διάγγελμα; )του κυρίου Σαμαρά που περήφανα μας αράδιαζε τα κατορθώματα της κυβέρνησης του σαν δώρο στο βασανισμένο λαό της Ελλάδας. Κοκορευότανε που έχει γονατίσει μία χώρα για να γίνει άξιος των ξένων φίλων. Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα, που απηύθυνε χθες προς τον ελληνικό λαό ήταν γεμάτο ΘΑ. Δεν είδε ούτε την εξαθλίωση, ούτε την φτώχεια και ούτε την ανεργία. Στο πρωθυπουργικό επιτελείο γνωρίζουν ότι ο σχεδιασμός αλλά και η πορεία της εκλογικής στρατηγικής τους, εξαρτάται ευθέως ...από τις διαθέσεις των δανειστών μας, και όμως ... ΘΑ , ΘΑ και πάλι ΘΑ .Εκμεταλλεύεται την καλοσύνη μας και κάνει κατάχρηση υπολογίζοντας ότι δεν θα αντιδράσουμε. Μας θεωρεί ΄΄κότες΄΄. Έχει δεδομένη την αδράνεια μας και τον φόβο των συνεπειών. Εκεί την πατάει! Οι αιμορροΐδες θέλουν επειγόντως χειρουργείο! Δεν το σώζει ο κύριος Σαμαράς! Δεν περνάει καθόλου από το μυαλό του τι σημάνει αγανάκτηση και οργή. Δεν μας ξέρει και ούτε φαντάζεται πόσο άσχημα μπορούν να εξελιχτούν τα πράγματα και το πόσο κοντά είναι η χώρα μας στην κοινωνική έκρηξη. Για τι το έκανε εχθές αντί για σήμερα; Δοκιμάζει τις αντοχές μας ή μας θεωρεί δεδομένους; Δεν πήρε κανένα μήνυμα από εμάς; Ξεπέρασε τα όρια μας .Πλέον έχουμε το κάθε δικαίωμα να αντιδράσουμε άσχημα και, ανάλογα με τις περιστάσεις, βιαία .Προειδοποιήσαμε ότι δεν θα δεχτούμε άλλες πιέσεις και προετοιμαζόμαστε για δράση!

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2014 11:42
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.