Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013 18:08

Τα καρτελ στην υγεία...έχουν υπουργική ομπρέλα. Η περίπτωση του ΟΚΑΝΑ

Γράφτηκε από την

της Δήμητρας Σωτηριάδου

Από τον Αύγουστο η υφυπουγός Υγείας Ζέτα Μακρή όταν έμαθε πως εκτός από την εταιρεία Ραφάρμ που κινεί μονοπωλιακά από το 2008 το γενόσημο χάπι βουπρενορφίνη,

υποκατάτατο για τους 4.000 υπό "απεξάρτηση" τοξικομανείς στο πρόγραμμα ΟΚΑΝΑ, έχει πάρει άδεια και έχει περάσει από δελτίο τιμών και άλλη μία φαρμακευτική εταιρία η BIOGEN, καθόταν σε αναμμένα κάρβουνα.
Μοναδικός στόχος πως να συνεχίσει ανενόχλητη η ΡΑΦΑΡΜ να βγάζει ετήσιο τζίρο 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Ενοχλήθηκε δε πολύ όταν η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ έστειλε επιστολή στις 27 Αυγούστου λέγοντας πως έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες για καταγγελία σύμβασης και προώθησης διαγωνισμού.
Με τον διαγωνισμό 1000% ο ετήσιος τζίρος θα έπεφτε 500.000 ευρώ.Το κέρδος λοιπόν θα ήταν αναμφισβήτητα μεγάλο.
Η υφυπουργός Ζέτα Μακρή αντί να χαρεί για την οικονομία που εξασφαλιζόταν από τον διαγωνισμό ενοχλήθηκε και ζήτησε τα ρέστα από την πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ.
"Καταρχάς λέγε με Ζέτα "είπε στην πρόεδρο Μαλλιώρη μετά όμως την αιφνιδίασε....
- ποιός σου είπε να κάνεις καταγγελία της σύμβασης με τη Ραφάρμ;
- πρέπει να πάω σε καλύτερη τιμή,απάντησε η κυρία Μαλλιώρη...
- εσύ όμως δεν ξέρεις είπε η Ζέτα Μακρή, έχω καταγγελίες ότι το δεύτερο γενόσημο είναι επικίνδυνο...
Ποτέ δεν εμφανίσθηκαν αυτές οι καταγγελίες αλλά απαίτησε η υφυπουργός να δεχτεί ο ΟΚΑΝΑ την τροποποίηση της σύμβασης που της έστειλε η εταιρία και να της δοθεί παράταση άλλα δύο χρόνια.
Η Ραφάρμ πρότεινε τροποποίηση της σύμβασης στην πολιτική ηγεσία....αυτό και εάν είναι διαπλοκή...
Για την ιστορία, από το Σεπτέμβρη ο υπουργός Υγείας είπε στην πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ " μη διανοηθείς να τροποποιήσεις τη σύμβαση,πήγαινε σε διαγωνισμό".

4/11 η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ παραιτήθηκε,
ο υπουργός υγείας όχι μόνο δεν έκανε δεκτή την παραίτησή της,αλλά με νέο ΦΕΚ ανανέωσε την προεδρία της.
Το θέμα των καρτέλ στην υγεία ήταν και παραμένει το αγαπημένο των πολιτικών που μιλούσαν αόριστα για τα πιράνχας,χωρίς ποτέ να τολμήσουν να τα βάλουν μαζί τους.Εξυπηρέτηση έκαναν και δυστυχώς συνεχίζουν να κάνουν.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013 18:22
ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ

Η Δήμητρα Σωτηριάδου σπούδασε δημοσιογραφία στο Ουρμπίνο Ιταλίας και από το 1985 εργάστηκε κύρια στη δημόσια και ιδιωτική τηλεόραση της χώρας μέχρι την περιβόητη περίοδο του μνημονίου, όπου επέλεξε την προσωπική αξιοπρέπεια από την "ερασιτεχνική" μέθοδο της κατάργησης συλλογικής σύμβασης με τίμημα βέβαια την απόλυση.
Κατά της παραπληροφόρησης των ΜΜΕ, τα οποία επέβαλαν τα μνημόνια στη χώρα ως μονόδρομο, είναι ιδρυτικό μέλος της κίνησης Συνταγματική Παρέμβαση των Ελλήνων - ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ για τη διαγραφή του χρέους. Υποστηρικτής της διαχείρησης του ελεύθερου χρόνου, είναι μέλος της εικαστικής ομάδας "Σκούνα και αερικά" κατασκευάζοντας και εκθέτοντας χειροποίητα καράβια από φυσικά υλικά.Και επειδή καράβι δεν είναι μόνο ταξίδι αλλά  "κόντρα" στο κύμα, μεταφέρει στα αμπάρια τους μηνύματα, σκέψεις, ανησυχίες ασυμβίβαστων με κάθε μορφή εξουσίας ανθρώπων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Εδώ Θα τα πούμε του χρόνου; »