Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2013 18:23

Σοκ και δέος

Γράφτηκε από την

Της Δήμητρας Σωτηριάδου

Πως θα επικρατήσει ο φασισμός εάν δεν τρομοκρατηθεί το σύμπαν; Πως θα επιτευχθεί η πλήρης υποταγή στην τρόικα εάν δεν τρομοκρατηθεί το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας;

Οι εξαντλητικοί φόροι στα ακίνητα και τα αγροτεμάχια αναμένεται να προκαλέσουν τέτοιο σοκ στους πολίτες που οι συγκυβερνώντες πρέπει να ελέγξουν και την αναμενόμενη κοινωνική αντίδραση.
Ενα μούδιασμα στην κοινωνία θα αντισταθμίσει το σοκ που θα υποστεί. Και ένα τέτοιο μούδιασμα ήρθε ως μάννα εξ ουρανού με την δολοφονική επίθεση στα μέλη της Χρυσής Αυγής.
Για τους ψύχραιμους παρατηρητές όλα ήταν αναμενώμενα. Το σχέδιο της αποσταθεροποίησης της χώρας βαίνει προς το τέλος. Μην ακούτε τα λόγια τα θεατρικά περί ανάπτυξης της Ελλάδας.
Στη χώρα μπήκε η ταφόπλακα και σε λίγο καιρό θα τρώγονται σάρκες.
Τα σπίτια και τα εμπορικά καταστήματα θα παραδίδονται στους έχοντες και κατέχοντες.Μην ξεχνάτε πως είναι οι μόνοι που έχουν φοροαπαλλαγές.Μην ξεχνάτε πως είναι οι μόνοι που δεν έβαλαν το χέρι στην τσέπη όλα τα χρόνια της μνημονιακής πολιτικής.Η πίτα θα μοιραστεί σε χορτάτες κοιλιές.Αυτό ονειρεύονται και αυτό προετοίμασαν χρόνο με το χρόνο.Ηδη οι περιοχές της Αθήνας που επί τούτου υποβαθμίστηκαν πέρασαν σε χέρια που θα ελέγξουν το μέλλον της πόλης.Την ώρα που τα κανάλια δημιουργούν τις εντυπώσεις που θέλουν οι κυβερνώντες, για το χτύπημα στη χρυσή αυγή και το φόβο εμφυλίου που σκορπούν,κάποιοι άλλοι τρίβουν τα χέρια τους και ονειρεύονται κέρδη από τις στάχτες.
Δεν το μετρήσαμε καλά και εμείς οι πολίτες.Αμφισβητήσαμε τις δυνάμεις μας,αφεθήκαμε στις φοβίες μας. Ποδοπατήσαμε την αξιοπρέπειά μας. Μας νίκησε η εφήμερη διαβίωση. Ακόμα όμως και τώρα μπορούμε να δείχνουμε τους φταίχτες και να επιμείνουμε στη διαγραφή του χρέους επιστρέφοντας τα μνημόνια σε αυτούς που τα επέβαλαν ως μόνη σωστή λύση, τους επιχειρηματίες, πολιτικούς, ΜΜΕ, και ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία τους.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2013 18:28
ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ

Η Δήμητρα Σωτηριάδου σπούδασε δημοσιογραφία στο Ουρμπίνο Ιταλίας και από το 1985 εργάστηκε κύρια στη δημόσια και ιδιωτική τηλεόραση της χώρας μέχρι την περιβόητη περίοδο του μνημονίου, όπου επέλεξε την προσωπική αξιοπρέπεια από την "ερασιτεχνική" μέθοδο της κατάργησης συλλογικής σύμβασης με τίμημα βέβαια την απόλυση.
Κατά της παραπληροφόρησης των ΜΜΕ, τα οποία επέβαλαν τα μνημόνια στη χώρα ως μονόδρομο, είναι ιδρυτικό μέλος της κίνησης Συνταγματική Παρέμβαση των Ελλήνων - ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ για τη διαγραφή του χρέους. Υποστηρικτής της διαχείρησης του ελεύθερου χρόνου, είναι μέλος της εικαστικής ομάδας "Σκούνα και αερικά" κατασκευάζοντας και εκθέτοντας χειροποίητα καράβια από φυσικά υλικά.Και επειδή καράβι δεν είναι μόνο ταξίδι αλλά  "κόντρα" στο κύμα, μεταφέρει στα αμπάρια τους μηνύματα, σκέψεις, ανησυχίες ασυμβίβαστων με κάθε μορφή εξουσίας ανθρώπων.